Βλέπει τους φαρμακοποιούς ο Λοβέρδος

Βλέπει τους φαρμακοποιούς ο Λοβέρδος

Σε οριακό σημείο βρίσκεται ο διάλογος μεταξύ των φαρμακοποιών και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την απελευθέρωση του συγκεκριμένου επαγγέλματος...

Βλέπει τους φαρμακοποιούς ο Λοβέρδος
Σε οριακό σημείο βρίσκεται ο διάλογος μεταξύ των φαρμακοποιών και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την απελευθέρωση του συγκεκριμένου επαγγέλματος. Στο σκηνικό της νέας συνάντησης που έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Παρασκευής κυριαρχεί η άρνηση των φαρμακοποιών στην πρόταση για άνοιγμα των φαρμακείων το απόγευμα της Δευτέρας και της Τετάρτης, αλλά και το ενδεχόμενο της παύσης επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους, εφόσον τα ταμεία δεν τους εξοφλήσουν άμεσα τα οφειλόμενα. 

«Πρόταση έξω από κάθε λογική και νομιμότητα» χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών Αττικής και Πειραιά το άνοιγμα των φαρμακείων Δευτέρες και Τετάρτες απογεύματα, «αφού καταστρατηγείται και διαλύεται πλήρως το σύστημα εφημεριών και διανυκτερεύσεων, η εργατική νομοθεσία και οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τις ορίζουν. Η προγραμματισμένη λειτουργία των φαρμακείων αποτελεί το μόνο σύστημα που εξασφαλίζει πρόσβαση στο φάρμακο κάθε ώρα όλες τις μέρες σε αντίθεση με τους σχεδιασμούς του υπουργείου "επί χάρτου" που θα καταλήξουν σε τεράστια κενά εξυπηρέτησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και Πειραιά. 

Καταγγέλλουν  συσσώρευση χρεών  από τα ταμεία  «Εκτός από κάποια ασφαλιστικά ταμεία που ήταν πάντα συνεπή στις υποχρεώσεις τους (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ, ΕΔΟΕΑΠ κ.λπ.), όλα τα υπόλοιπα, με πρωταγωνιστή τον ΟΠΑΔ (Δημόσιο) οφείλουν σήμερα στους φαρμακοποιούς Αττικής και Πειραιά, συνολικά άνω των 200 εκ. Ευρώ» τονίζουν στην ίδια ανακοίνωση και ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Η εναλλακτική και πλέον δραστική λύση στην οποία προσανατολίζονται όπως αναφέρουν είναι η άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης