Αιτωλοακαρνανία: Έπιασαν δυο αρχαιοκάπηλους με νομίσματα και όπλο

Αιτωλοακαρνανία: Έπιασαν δυο αρχαιοκάπηλους με νομίσματα και όπλο

Σε εξέλιξη έρευνα για την προέλευση των αρχαίων αντικειμένων

peripoliko_14
Ιδιαίτερα πολύτιμα αρχαία νομίσματα, ένα περίαπτο και ένα παμπάλαιο πολεμικό όπλο ήταν έτοιμοι να ξεπουλήσουν σε αγνώστους δυο αρχαιοκάπηλοι ηλικίας 69 και 56 χρόνων που συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου στον κόμβο Κουβαρά στην Αιτωλοακαρνανία.

Στο πλαίσιο προανάκρισης και μετά από πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αγρινίου έστησαν μπλόκο στο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, έκαναν έλεγχο και κατέσχεσαν δυο χρυσά βυζαντινά νομίσματα της εποχής του Ιουστινιανού Α΄, ένα αργυρό νόμισμα που απεικονίζει την Αθηνά, ένα αργυρό νόμισμα που απεικονίζει την κεφαλή του Δία και ένα περίαπτο από ημιπολύτιμο λίθο που απεικονίζει γυναικεία φτερωτή μορφή.

Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας εξέτασε τα αρχαία νομίσματα και τα χρονολόγησε, ενώ κατά τις έρευνες που ακολούθησαν στις κατοικίες των δραστών, οι αστυνομικοί βρήκαν σε αυτήν του 69χρονου και ένα πολεμικό τυφέκιο παλαιού τύπου το οποίο κατέσχεσαν. Οι δυο άνδρες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου που τους άσκησε δίωξη για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και έδωσε προφορική εντολή να αφεθούν ελεύθεροι. Η έρευνα για την προέλευση των αρχαίων αντικειμένων συνεχίζεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης