Μεταναστευτικό: 149 νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο σε Φαρμακονήσι, Σαμοθράκη και Λέσβο

Μεταναστευτικό: 149 νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο σε Φαρμακονήσι, Σαμοθράκη και Λέσβο

Συνελήφθη ένας από τους χειριστές

met_limeniko
Νέο κύμα μεταναστών και προσφύγων από τα παράλια της Τουρκίας παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα, καθώς οι καιρικές συνθήκες παρουσίασαν βελτίωση και έγινε εφικτή η μεταφορά των ανθρώπων στα ελληνικά νησιά.

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν και διασώθηκαν τουλάχιστον 149 άνθρωποι, σε επιχειρήσεις του λιμενικού ανοιχτά του Φαρμακονησίου, της Σαμοθράκης και της Λέσβου. Πιο αναλυτικά, 73 άτομα μεταφέρθηκαν στο Φαρμακονήσι, 29 στη Σαμοθράκη και άλλα 45 στη Λεσβο.

Ακολουθεί η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος:

1)Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οκτώ (48) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή ν. Φαρμακονησίου, ακυβέρνητη πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι αποβιβάστηκαν σε προβλήτα ν. Φαρμακονησίου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

2)Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι εννέα (29) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν.Σαμοθράκης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

3)Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι πέντε (25) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε προβλήτα ν. Φαρμακονησίου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

4)Στον εντοπισμό σαράντα πέντε (45) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στην περιοχή ''ΤΣΑΜΑΚΙΑ'' Μυτιλήνης ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 22χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης