Η Τροχαία βγάζει στους δρόμους «μυστικούς» τροχονόμους για τις γιορτές

troxaia-metra

Τα μέτρα με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών που θα μετακινηθούν και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων την περίοδο των Χριστουγέννων θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από αύριο - Ανάμεσά τους και η απαγόρευση των φορτηγών άνω των 1,5 τόνων

Επί ποδός βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία σε όλη την Ελλάδα, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, για την εφαρμογή ενός σχεδίου με αυξημένα μέτρα της Τροχαίας και άλλων δράσεων, με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών που θα μετακινηθούν και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, από αύριο, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, και με σταδιακή κλιμάκωση, αρχίζει η εφαρμογή έκτακτων μέτρων της Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο και τις μεγάλες πόλεις, ενώ θα υπάρξει και απαγόρευση κίνησης των φορτηγών στις εθνικές οδούς τις ημέρες μαζικής εξόδου και για την επιστροφή.

Μεγάλη βαρύτητα δίνει η Τροχαία στους ελέγχους σχετικά με παραβάσεις που ευθύνονται για σοβαρά τροχαία ατυχήματα και κυρίως χρήση αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα και χρήση κινητών τηλεφώνων την ώρα της οδήγησης. Γι' αυτό, εκτός των άλλων, οι κατά τόπους υπηρεσίες της Τροχαίας, οι οποίες θα διαθέσουν το σύνολο της δύναμης τους, θα ενισχύονται και από άλλες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, με περιπολικά, αλλά και με συμβατικά αυτοκίνητα, προκειμένου να αυξηθούν οι έλεγχοι αλκοτέστ και η παρακολούθηση της κυκλοφορίας με ραντάρ, ιδιαίτερα στους αυτοκινητοδρόμους.

Τα κεντρικά σημεία του σχεδιασμού για τα μέτρα, εκτός από τους ελέγχους περιλαμβάνουν:

- Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.

- Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων.

- Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους.

- Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς, κ.λπ.

- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε σημεία όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

- Ενημέρωση των πολιτών, μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών επικοινωνίας της αστυνομίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.


Απαγόρευση φορτηγώνΗ απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 1,5 τόνων, στα εθνικά δίκτυα, θα ισχύσει από αύριο Παρασκευή 20-12-2019 έως την Τρίτη 7-1-2020. Συγκεκριμένα:


Για την έξοδο:

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, από τις 16:00 έως τις 21:00, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, από τις 8:00 έως τις 13:00 και την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019, από τις 16:00 έως τις 21:00, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019, από τις 16:00 έως τις 21:00, το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019, από τις 8:00 έως τις 13:00, την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019, από τις 16:00 έως τις 21:00, την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020, από τις 16:00 έως τις 21:00, το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020, από τις 8:00 έως τις 13:00 και την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, από τις 8:00 έως τις 13:00.

Για την επιστροφή:

Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019, από τις 15:00 έως τις 21:00, την Τετάρτη 1η Ιανουαρίου 2020, από τις 15:00 έως τις 21:00, τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, από τις 15:00 έως τις 21:00 και την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, από τις 15:00 έως τις 21:00.Συμβουλές


Η Ελληνική Αστυνομία, για ακόμη μία φορά, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και συνιστά:

- Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.

- Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

- Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

- Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.

- Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.

- Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.

- Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.

- Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).

- Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές ικανότητές τους και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.

- Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Όλοι μιλάνε στο κινητό

Και η αστυνομία πέρα βρέχει...Δεν ασχολείται με τίποτα ουσιαστικό..

με

πολιτικά θα ειναι? αν ναι δεν σταματας.....νομος....

xybab

Η μυστική τροχονομική αστυνόμευση είναι το πιο σωστό μέτρο για να "τσιμπήσεις" αυτούς που οδηγούν επικίνδυνα, και διαπράττουν τις λεγόμενες αντικοινωνικές παραβάσεις. Μακάρι να το εφαρμόσουν. Παλαιότερα αυτό το μέτρο το λέγαμε στο "φτερό", ακριβώς τη στιγμή που κάποιος ασυνεπής οδηγός εκδηλώνει την αντικοινωνική συμπεριφορά του. Και πολλά alcotest...

lingo

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΟΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ..... ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ .... ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ... ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΑΡΑ !!!

Έχουμε τροχαία;

Η επιτήρηση θα έπρεπε να είναι καθημερινό φαινόμενο. Όσο ζούσα στο εξωτερικό, όταν οδηγούσα, η τροχαία και η τήρηση των νόμων ήταν πάντα στο μυαλό μου. Εδώ τους θυμόμαστε κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα.

lingo

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΟΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ..... ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ .... ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ... ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΑΡΑ !!!

lingo

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΟΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ..... ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ .... ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ... ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Λυκούργος

Όλους θα σας μπουζουριάσουν και δεν θα έχετε κινητό να πάρετε δικηγόρο αχαχαχαχαχαχ. Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι απαγορεύεται; καλύτερα πάρτε στο 1142 για κάπνισμα με ανήλικο μέσα στο αυτοκίνητο που θα πιάσει και τόπο, δεν μπορώ να σας ταΐζω στη φυλακή με τους φόρους μου.

Νανά

Μπράβο στην ελληνική αστυνομία

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης