Παραχωρείται πτέρυγα του «Αμαλία Φλέμινγκ» για τη στέγαση μεταναστών και προσφύγων

amalia_flemingk

Η απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση  - Έχει προηγηθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη μίσθωση κτηρίων τουριστικών καταλυμάτων και συγκροτήματα κατοικιών σε όλη την ελληνική επικράτεια, εκτός των περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, για να υποδεχθούν αιτούντες άσυλο

Και τα νοσοκομεία της Αθήνας επιστρατεύονται για να στεγάσουν μετανάστες και πρόσφυγες, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά του Αιγαίου και να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανθρώπινες ροές του τελευταίου διαστήματος.

Μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη μίσθωση κτηρίων τουριστικών καταλυμάτων και συγκροτήματα κατοικιών σε όλη την ελληνική επικράτεια, εκτός των περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, για να υποδεχθούν αιτούντες άσυλο, παραχωρούνται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το σκοπό αυτό και δημόσια κτίρια.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η σημερινή απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση με θέμα, “Παραχώρηση χρήσης, υπό μορφή χρησιδανείου, του κτιριακού συγκροτήματος της πτέρυγας Μπόμπολα του Γ.Ν. Μελισσίων «Αμαλία Φλέμινγκ», επί της Λ. Πηγής 6 Μελίσσια, ιδιοκτησίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”. Σύμφωνα με την απόφαση, το κτίριο παραχωρείται μέχρι τις 31-12-2024 και “η χρήση του κτιρίου προορίζεται για εγκατάσταση ανήλικων μεταναστών και προσφύγων”.

Το συνολικό κόστος των μελετών, εργασιών και τεχνικών παρεμβάσεων για την προσαρμογή του ακινήτου στις ανάγκες της νέας λειτουργίας του ανέρχεται κατ'ελάχιστο στο 1εκατ ευρώ, ποσό που θα καταβάλει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το ίδιο υπουργείο θα επιβαρυνθεί και με τις “δαπάνες κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, τα δημόσια τέλη αποχέτευσης, φωτισμού και καθαριότητας, κάθε τέλος ή φόρο επιβαλλόμενο σε βάρος των μισθωτών, τις δαπάνες για παροχή των πιο πάνω λειτουργιών, εκτός των φόρων και τελών ιδιοκτητών ακινήτων που εκ του νόμου επιβαρύνουν τον εκμισθωτή, καθώς και τις κοινόχρηστες δαπάνες λειτουργίας του κτιρίου”.

Το Γενικό Νοσοκομείο Μελισσίων “Αμαλία Φλέμινγκ” ιδρύθηκε ως ΝΠΔΔ το 1986 και προήλθε από την ενοποίηση τριών πρώην ιδιωτικών κλινικών (Τσαγκάρη, Μπόμπολα, Ζωοδόχος Πηγή), από τις οποίες η τελευταία έπαψε να λειτουργεί το 1999. Στην πτέρυγα Μπόμπολα στεγαζόταν η πνευμονολογική κλινική, η ουρολογική κλινική με εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία, καθώς και το παθολογοανατομικό και κυτταρολογικό εργαστήριο. Υπολειτουργούσε από το 2015 και από το Σεπτέμβριο του 2017 σταμάτησαν να λειτουργούν τα εξωτερικά οφθαλμολογικά ιατρεία. Βέβαια, τον Ιούνιο του 2018 η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής,“Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ” είχε ανακοινώσει, παρουσία του τότε υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, την επαναλειτουργία της πτέρυγας για να στεγάσει γυναικολογική κλινική, πράγμα που δεν έγινε με αποτέλεσμα σήμερα στο κτίριο να λειτουργούν οι υπηρεσίες ιματισμού και το αρχείο ιατρικών φακέλων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (82)

Judy

ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΠΑΛΙ Ο ΣΩΡΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.ΘΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΓΕΝΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΝΕΡΓΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΙ.ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΑ ΕΝΕΡΓΑ.ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. «Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε»

Κράτος ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ

Τι έγινε ΦΙΛΕΧΛΕΧΛΕΔΕΣ ?! καταληψουλα , καταληψουλα ? Αντί για τους αναρχικούς , επι ΚΟΥΛΗ , κάνει τις ΛΑΘΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ...Ο ΚΟΥΛΗΣ !

Γιατί

είχε κλείσει το νοσοκομείο ? Γιατί δεν το γράφεται ? Μήπως επειδή δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των ιδιωτών - κληρονόμων με το δημόσιο για ανανέωση της μίσθωσης του χώρου? Και τώρα ο κ. Υπουργός προωθεί να γίνει αποθήκη μεταναστών ? και γιατί όχι το παλαιό Ναυτικό νοσοκομείο που παραχωρήθηκε στον δήμο από το Πολεμικό Ναυτικό (αφού ανήκει στο δημόσιο) τώρα πρόσφατα και προορίζεται για εμπορικό κέντρο? Έχει καταλάβει η κυβέρνηση τι πραγματικά κάνει? Έχετε κατανοήσει σε τι περιοχή πάτε να στεγάσετε τους μετανάστες?

Α.

Τόσα στρατόπεδα εγκαταλελειμμένα στην Αττική και αλλού, όπως το παλιό στρατόπεδο στο Μπογιάτι, γιατί δεν αξιοποιούνται; Κλειστή δομή, με 24ωρη φύλαξη, ανθρώπινες συνθήκες και άχρι καιρού (μέχρι σε σύντομο διάστημα να εξεταστούν οι αιτήσεις τους). Αλήθεια η μεγάλη κομπίνα να τρώνε 80 και να χρεώνουν 800 ξεκαθαρίστηκε; Όσο τα κυκλώματα πλουτίζουν από το μεταναστευτικό δεν υπάρχει περίπτωση να λυθεί το πρόβλημα. Ήδη αισθανόμαστε ξένοι στον τόπο μας, ανασφαλείς, αδικημένοι, προδομένοι.

ZZ

Σε μερικούς μήνες όταν αλλάξει η σύνθεση της γειτονιάς σας σε βάρος σας θα ζητάτε την Χρυσή Αυγή ,θα την αναζητήσετε όπως ο τυφλός το φως του , καραγκιόζηδες νεοέλληνες .

Noway

Μπεῖτε στή σελίδα http://estia.unhcr.gr/en/home/ καί δεῖτε τί πλασάρουν ΟΗΕ, ΜΚΟ καί ΕΕ μέ τήν κρατική μας συνέργεια σέ ὅλον τόν κόσμο γιά παροχές στήν Ἑλλάδα! Καί σκεφτεῖτε ποιός κακόμοιρος στή Νιγηρία ἤ τό Μπαγκλαντές δέν θά δελεαστεῖ, ἔστω γιά νά δοκιμάσει!

Νικ

Δεν πάτε καλά ρε. Οι καταλήψεις σας πείραζαν.

Kein

Που καταντήσαμε??? Που να το φανταζόταν η Αμαλία Φλέμινγκ... Αν δεν τους πάρουμε στο κυνήγι σύντομα, θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα.

Αριστερός

Νάτα,νάτα...Εύγε Κυριάκο,εύγε!Έτσι μπράβο.Καλό παιδί!Να έχεις τον φόβο και τον τρόμο μας μην τυχόν και βγούμε και σε πούμε ρατσιστή,συντηρητικό,απάνθρωπο και άλλες συριζέϊκες ταμπέλες.Κυριάκο ΔΩΣΤΟΥΣ ΤΑ ΟΛΑ!Και εμείς δεν θα βγούμε να σε κράξουμε στα κανάλια,ούτε θα σου κάνουμε την ζωή δύσκολη,ούτε θα σε κατηγορήσουμε,ούτε θα φας την προπαγάνδα μας ούτε τίποτα.Στον λόγο μας,στην γνωστή τιμιότητα μας του αριστερού σου ορκιζόμαστε ότι από εδώ τον χώρο της αριστεράς θα σε στηρίξουμε και θα κάτσουμε ήσυχα ήσυχα για να σε αφήσουμε να κυβερνήσεις.Αλλιώς ξέρεις τι θα πάθεις και ας σε ψήφισαν οι πιο πολλοί και ας διαφωνούν και όλοι με αυτά που σκαρώνεις,εσύ θα πρέπει να συνεχίσεις να μας φοβάσαι.Έτσι,έτσι μπράβο,καλό παιδί,καλός κεντροδεξιός ο Κυριάκος.(κότες και κιότες!)

@

Α ρε φουκαρα ελληνα που πληρωνες για υποδομες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης