Κτηματολόγιο: Τελευταία παράταση από 1 έως 2 μήνες

ktimatologio__neo

Έρχονται κυρώσεις για όσους δεν υποβάλουν εμπρόθεσμα τις δηλώσεις

Παράταση από 1 έως 2 μήνες στα προγράμματα κτηματογράφησης όλης της χώρας που είναι σε εξέλιξη προγραμματίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στο ΥΠΕΝ διαμηνύουν ότι θα είναι και η τελευταία παράταση που θα δοθεί στους πολίτες για την υποβολή των δηλώσεων καθώς η κτηματογράφηση σε δύο μήνες συμπληρώνει ένα χρόνο από την έναρξη του προγράμματος αλλά η προσέλευση του κόσμου –με όλες τις ιδιαιτερότητες της τελευταίας γενιάς κτηματογράφησης, η οποία αφορά ορεινές και αγροτικές περιοχές- είναι ακόμη πολύ περιορισμένη διακυβεύοντας κάθε σχεδιασμό για την ολοκλήρωση του έργου.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται από το υπουργείο ακόμη και νομοθετική ρύθμιση που θα καθιστά πιο αυστηρό το πλαίσιο αλλά και θα επιβάλλει κυρώσεις σε εκείνους που δεν υποβάλλουν εμπρόθεσμα τις δηλώσεις τους στο κτηματολόγιο.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Χαρατσια

Ειναι απαραδεκτο να χρεωνεται πολλαπλο παραβολο 35αρι σε εξ αδιαιρετου περιπτωσεις για το ιδιο ακινητο. Επισης για το ιδιο ακινητο να χρεωνεται διπλο παραβολο, ενα για ψιλη κυριοτητα και ενα για επικαρπια. Και νεα δηλωση αν αυτες συνενωθουν, ή γινει μεταβιβαση για να αλλαξει απλα το ονομα. Επι πασοκ φαγανε τα χρηματα για το κτηματολογιο, τωρα θελουν να φανε οτι ακινητο δε δηλωθει, και να μας χαρατσωσουνε.Και φυσικα ολη η φαρα μηχανικοι, τοπογραφοι, δικηγοροι να βγαλουν μπολικα φραγκα και αυτοι...

Νίκος

Κτηματολόγιο..σε ορεινό χωριό Πελοποννήσου: 1. όλα τα αγροτεμάχια είναι χωρίς συμβόλαια (μεταβιβάζονταν δια λόγου). έπρεπε να κάνω χρησικτησία που η διαδικασία κόστιζε όσο περίπου και η αξία των χωραφιών. 2. Οι δασικοί χάρτες τα χαρακτήρισαν δασωμένους αγρούς και πλέον πέρασαν στο Δημόσιο 3. Σε χωράφια με συνιδιοκτήτες συγγενείς που δεν θα τα δηλώσουν το ποσοστό τους θα περάσει στο Ελληνικό Δημόσιο. Θα έχω χωράφια συν ιδιόκτητα με το....δημόσιο! Συνεπώς και πρόστιμο να μου βάλετε ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΔΗΛΩΣΩ γιατί με τις προϋποθέσεις που έχετε βάλλει δεν με συμφέρει να το κάνω!! Το πιασες χατζηδάκη??

Ξεφορτώ, κορόιδα γιοκ ..

Μόνο ότι έχει παρόν και προοπτικές στο μέλλον.

ajhon

Όταν έχεις να πληρώσεις φόρους,ΕΝΦΙΑ,τέλη κυκλοφορίας σου περισσεύουν να πληρώσεις έξοδα για το κτηματολόγιο;Τουλάχιστον 6 μήνες μετά από αυτές τις πληρωμές παράταση δηλ. μέχρι τον Ιούλιο του 2020 και βλέπουμε.

Πόσες φορές έχουμε πληρώσει το κτηματολόγιο λέει ;

Ε δεν έχει μείνει σάλιο για δικαιώματα, τοπογραφικά και διεκδικήσεις για άχρηστα κληρονομημένα χωραφάκια μπερδεμένα ιδιοκτησιακά, άλλα εκτός σχεδίου που δεν πληρούν προϋποθέσεις δόμησης ή βρίσκονται σε αδιάφορες εμπορικά περιοχές και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν ως τίποτα. Σούμπιτα στο κάλαθο των αχρήστων.

ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ

Μέχρι που να βρεθεί κάποιος προεκλογικά και να πει τέλος το κτηματολόγιο και τα πρόστιμα και το υπέρ του δημοσίου και αρκεί μόνο το Ε9.

Λαερτης

ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΘΕΙ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ,ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ,ΔΕΚΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ,ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΔΩΡΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΒΑΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΠΟΙΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ.ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΑΛΙΑΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΩΣ ΧΩΡΑ.ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΧΥΛΟΣ ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΟΣ.ΑΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΛΑΣΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ ΤΟ ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΤΗ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ,Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΛΑΣΜΑΤΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ...

Last

Όσο θα το κάνουν πιο δύσκολο τόσο πιο λίγοι θα τα δηλώσουν .Όταν σου ζητάνε λαγούς με πετραχείλια , λες ας πάει στπν αγύριστο , έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα έχουν χαρακτηριστεί από τους ,,επιστήμονες,, των δασαρχείων ως δάσος και μόνο για συναισθηματικούς λόγους οι περισσότεροι θα τα δηλώσουν .Όταν σου ζητάνε ακριβώς τα σύνορα για εκτάσεις που παρότι είσαι 70 δεν τις έχεις δει ποτέ , είναι για τα σίδερα . Ας πουν ,, δηλώστε κατά προσέγγιση και σε δεύτερο στάδιο μπορεί να γίνει διευθέτηση διαφορών και συνόρων ,, εκτός και αν είναι στημένο για να πάρει την περιουσία του έλληνα σε πρώτη φάση το κράτος και σε δεύτερη να δοθεί στους λαθροεισβολείς , αν δεν προλάβει ο ερντογάν . Ξυπνάτε και μη το κάνετε δύσκολο γιατί θα το βρείτε μπροστά σας και αφήστε τις απειλές . Αφήστε ανοικτή την εφαρμογή και πείτε , από την 1-1-2020 μόνο ηλεκτρονικά και για όλο το 2020 ή και 2021 , έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος . Άντε που πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό .

ΝΟΤΗΣ

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ,ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΩΠΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΣΩΣΟΥΝ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΕΞΗΣ.ΟΤΑΝ ΛΕΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ,ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΘΕΛΩ ΕΓΩ 80 ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ;ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΘΕΛΩ 35 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ,ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ;ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ 35 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ;ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ;ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ;ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ.Η ΧΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΙΠΟΤΕ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΤΟ ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ;ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙ;ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΔΥΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΑΧΥΡΟ...

Κτηματογραφηση

Και το υπουργειο θα πρεπει να λαβει σοβαρα υποψη κ να δεχθει κ αποδεχθει τα στοιχεια αγροτεμαχιων χωρις τοπογραφικο η οροθετηση απλα οπως εγγραφονται τα συνορα στα συμβολαια , ετσι κι αλλιως στα χωρια γνωριζουν ποιο ειναι ποιου, ωστε να βοηθησει τους πολιτες χωρις να λειτουργει τμωρητικα, διοτι δεν μπορει για ενα αγροτεμαχιο να πρεπει να πληρωσεις περισσοτερα στον τοπογραφο. Ετσι κι αλλιως τοκοστος για το παραβολο ειναι υψηλο καθοτι ειναι η πλειονοτητα των ελληνων δυσκολα βγαζει το μηνα.

ΟΚ

Το κτηματολόγιο χρειάζεται ακριβώς για να γνωρίζουμε τελικά ποιο είναι το "ρημάδι" αυτό που ανέγραφαν επί δεκαετίες οι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι στα συμβόλαια, χωρίς να υπάρχουν στις περισσότερες περιπτώσεις βασικά σχέδια και συντεταγμένες. Βέβαια στην πράξη έτσι που γίνεται δεν είναι κτηματολόγιο. Απλά τρώνε λεφτά κάποιοι. Από την άλλη, είναι τραγικό το ότι έβγαλαν όλη σχεδόν την Ελλάδα υπό κτηματογράφηση ταυτόχρονα, οπότε δεν υπήρχαν διαθέσιμοι μηχανικοί για να καλύψουν σοβαρά το θέμα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης