Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στη Νέα Μάκρη - Αισθητός στην Αθήνα

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στη Νέα Μάκρη - Αισθητός στην Αθήνα

Σεισμός τώρα στην Αθήνα - «Ο σεισμός δεν συνδέεται με τον σεισμό της 19ης Ιουλίου στην Πάρνηθα, παρακολουθούμε το φαινόμενο», δήλωσε μετά το σεισμό ο  καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας

seismos_nea_makri
Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την Αττική στις 11:12 το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ήταν μεγέθους 3,6 της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή 8 χλμ ανατολικά της Νέας Μάκρης και 32 χλμ ανατολικά της Αθήνας.

 «Ο σεισμός δεν συνδέεται με τον σεισμό της 19ης Ιουλίου στην Πάρνηθα, παρακολουθούμε το φαινόμενο», δήλωσε πριν από λίγο ο ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.   Όπως ο ίδιος ανέφερε, «Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός κυρίως στο Μάτι. Είναι μια περιοχή που δίνει τέτοιοιυς σεισμούς με πολύ μικρά μεγέθη». 

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Ανατολική Αττική. 

Το επίκεντρο του σεισμού

seismos22__1_
Σεισμός τώρα στην Αθήνα: «Επιφανειακός» λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, «Ο σεισμός εντοπίστηκε 8 με 10 χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Μάκρης, στον νότιο Ευβοϊκό Κόλπο και για αυτό έγινε αισθητός περισσότερο στην ανατολική Αττική».

Όπως ο ίδιος ανέφερε, «ήταν επιφανειακός σεισμός. Πιστεύω ότι είναι από εκείνους που γίνονται συνήθως στον ελλαδικό χώρο. Νομίζω ότι δεν δημιουργείται ιδιαίτερο πρόβλημα και ιδιαίτερη ανησυχία, όπως φαίνεται και από την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης