Πλήρη αναθεώρηση του πλαισίου για την τεχνική εκπαίδευση εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Πλήρη αναθεώρηση του πλαισίου για την τεχνική εκπαίδευση εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Προανήγγειλε τολμήρη μεταρρύθμιση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με ένα οριζόντιο νέο θεσμικό πλαίσιο

Πλήρη αναθεώρηση του πλαισίου για την τεχνική εκπαίδευση εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης
Την πολιτική της κυβέρνησης για θέματα παιδεία ανέπτυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην πλήρη αναθεώρηση του πλαισίου για την Τεχνική Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση, καθώς όπως ανακοίνωσε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός «αναθεωρούμε πλήρως το πλαίσιο για την Τεχνική Εκπαίδευση αλλά και για τη Δια Βίου Μάθηση» και σημείωσε: »με τον νέο ΟΑΕΔ στην πρώτη γραμμή, σε συνεργασία πάντα με τις επιχειρήσεις. Σε συγχρονισμό με τις ανάγκες κάθε τοπικής κοινωνίας και κάνοντας χρήση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων για την κατάρτιση και την απόκτηση νέων δεξιοτήτων».

Σε ό,τι αφορά στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι »ανάπτυξη δεν νοείται χωρίς σύγχρονη Παιδεία και χωρίς πρωτοπόρα έρευνα σε ασφαλή και εξωστρεφή Πανεπιστήμια, συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας Γι΄ αυτό και άμεσα αποκαταστήσαμε το πραγματικό άσυλο διακίνησης της γνώσης και ιδεών στα Πανεπιστήμιά μας».

Ο πρωθυπουργός στο θέμα της ασφάλειας έφερε ως παράδειγμα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της χώρας, για το οποίο είπε ότι έχει «άλλη εικόνα πλέον». Πρόσθεσε ότι «κανένα σοβαρό πανεπιστήμιο του εξωτερικού δεν επιτρέπει την ανεξέλεγκτη πρόσβαση εντός του», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θέλουμε να στέλνουμε κάθε λίγο και λιγάκι την αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Ο πρωθυπουργός τόνισε: «προχωρούμε άμεσα μέσα στο 2019 την ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων στα δημόσια Πανεπιστήμια και απελευθερώνουμε τη χρηματοδότηση των ερευνητικών μας προγραμμάτων από το βραχνά της γραφειοκρατίας, αλλάζοντας το ρυθμιστικό πλαίσιο για τους ερευνητικούς λογαριασμούς των ΕΛΚΕ.Έτσι μόνο θα στηριχθεί η καινοτομία που είναι η άλλη όψη της ανάπτυξης.Έτσι θα στηριχθεί η νέα επιχειρηματικότητα και η δυναμική κοινότητα των startups.»

Σε ερώτηση, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, στη ΔΕΘ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε: «Δεν πρόκειται να κάνουμε απολύτως τίποτα το οποίο θα παραβιάζει το ελληνικό Σύνταγμα. Εχω εκφράσει την προσωπική μου στενοχώρια για το άρθρο αρ.16 που δεν θα αναθεωρηθεί από αυτή τη Βουλή, όμως κοιτάμε παραπέρα. Η προσοχή μας πέφτει τώρα στα δημόσια πανεπιστήμια, πώς θα γίνουν ανταγωνιστικά. Μέχρι τέλος του χρόνου, θα φέρουμε ένα οριζόντιο νέο θεσμικό πλαίσιο, μια τολμηρή μεταρρύθμιση», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε και το περίπτερο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής επισημαίνοντας ότι: Παραπάνω από 300 νέες επιχειρήσεις, νέα παιδιά, προσβλέπουν πια να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση στο χώρο της έρευνας, της καινοτομίας. Πολλοί προέρχονται από εξαιρετική ερευνητική δουλειά που γίνεται στα Πανεπιστήμια, στα ερευνητικά μας ιδρύματα και αυτή η προσπάθεια θα στηριχθεί από αυτή την Κυβέρνηση. Θα σταματήσουμε πια να είμαστε ουραγοί στα ζητήματα της τεχνολογίας και της καινοτομίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης