Καιρός: Άνεμοι 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Καιρός: Άνεμοι 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Πολλές περιοχές σε επιφυλακή για εκδήλωση πυρκαγιών - Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

kairos_winds
Τα μελτέμια και οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι το χαρακτηριστικό του καιρού την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά, ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας και ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο περιμένουμε την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 19 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 34 βαθμούς Κελσίου), 17 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 22 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη έως τους 31 βαθμούς), 20 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στον Πατραϊκό Κόλπο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Κλείσιμο
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, αυξημένες στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά το Σάββατο

Το Σάββατο περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και κατά τη διάρκεια της ημέρας πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια την Κυριακή

Την Κυριακή θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο χάρτης επικινδυνότητας πυρκαγιών

Αρκετές είναι οι περιοχές που θα έχουν αυξημένες πιθανότητες για εκδήλωση πυρκαγιών, κυρίως λόγω των δυνατών ανέμων που θα πνέουν για μία ακόμη ημέρα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται στις περιοχές:

Αττική, Κύθηρα, Αν.Στερεά, Εύβοια, Σποράδες, Περ.Αν.Μακεδονίας & Θράκης, Περ.Β.Αιγαίου, Περ.Ν.Αιγαίου, Περ.Κρήτης, Περ.Πελοποννήσου, Περ. Δ.Ελλάδας & Περ. Ιονίων Νήσων.

map_civil
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης