Δραπέτης με βαριές καταδίκες ο Αλβανός ληστής της Πάργας

Δραπέτης με βαριές καταδίκες ο Αλβανός ληστής της Πάργας

Αστυνομικός της Ο.Π.Κ.Ε. που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας τον αναγνώρισε και τον ακινητοποίησε

Parga-listis
Μόνο βουνό με βουνό δεν σμίγει! Πρόσωπο με πρόσωπο με τον άνθρωπο που αναζητούσαν για τη ληστεία με πυροβολισμούς στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Πάργα βρέθηκε τυχαία ένας αστυνομικός της Ο.Π.Κ.Ε. που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας που περιπολούσαν στο κέντρο της Πρέβεζας και, όταν διαπίστωσαν ότι ταίριαζε στην περιγραφή, τον ακινητοποίησε.!

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας που πέρασαν χειροπέδες στον 35χρονο Αλβανό, ο οποίος αποδείχθηκε «μπουμπούκι», καθώς αναζητείται για πάνω από επτά χρόνια ως δραπέτης των φυλακών Αγίου Στεφάνου της Πάτρας! Εκεί εξέτιε ποινή κάθειρξης 12 ετών για ληστεία, οπλοφορία, κλοπή, κατοχή ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα, αλλά του είχε δοθεί άδεια και, φυσικά, δεν επέστρεψε στις 25 Ιανουαρίου του 2012 όπως όφειλε!

Στο μεταξύ, είχε σε βάρος του και δυο καταδικαστικές αποφάσεις, μια του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με ποινή κάθειρξης 19 ετών για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και μια του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών για παραβίαση των περιορισμών διαμονής με ποινή φυλάκισης έξι μηνών!

Σε σωματική έρευνα που έγινε στον αλλοδαπό δραπέτη, βρέθηκαν 220 ευρώ και μία πλαστή ταυτότητα των αρχών της Ιταλίας, ενώ σε έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε βρέθηκαν 8.020 ευρώ και 100 δολάρια προερχόμενα από τη ληστεία και το πιστόλι που χρησιμοποίησε. Ο 35χρονος μαζί με έναν άγνωστο συνεργό του είχαν εισβάλει φορώντας καπέλα και γυαλιά ηλίου στο υποκατάστημα και πυροβόλησαν μία φορά στην οροφή. Έπειτα, άρπαξαν με την απειλή όπλου από τα ταμεία 26.630 ευρώ και 200 δολάρια και διέφυγαν με φορτηγάκι ιδιοκτησίας του Δήμου Πρέβεζας για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή λίγο νωρίτερα. Το όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Καρτερίου Θεσπρωτίας και κατασχέθηκε.

Ο Αλβανός κακοποιός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ο οποίος άσκησε σε βάρος του διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία κατά συναυτουργία, απόδραση κρατουμένου, πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης