Λαμία: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Εφετείο o Κορκονέας

Λαμία: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Εφετείο o Κορκονέας

Σε λίγη ώρα η απόφαση του δικαστηρίου για τον δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου

67485399_424928321566150_12901480461762560_n
Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας αναμένεται να ανακοινώνει σε λίγη ώρα την απόφασή του για τον δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η απόφαση επρόκειτο να ανακοινωθεί τον περασµένο µήνα, όµως, λόγο υγείας που επικαλέστηκε ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, οδήγησαν σε νέα αναβολή.

Έντονα είχε αντιδράσει η υπεράσπιση της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με την Ζωή και τον Νίκο Κωνσταντόπουλο να κάνουν λόγο για «προσχηµατική αναβολή» προκειµένου να ενταχθεί η απόφαση στο καθεστώς του νέου Ποινικού Κώδικα.

Lamianow: Προσαγωγή Κορκονεα

Υπενθυµίζεται ότι στον νέο Κώδικα εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκηµα της ανθρωποκτονίας, προβλέπεται διαζευκτικά και ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Κλείσιμο
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασµό µε την πρόταση του εισαγγελέα να μετατραπεί η κατηγορία απο ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, πιθανών να οδηγήσει σε ελαφρύτερη ποινή.

Να υπενθυμίσουμε τέλος, οτι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση µε άµεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούµενος στις φυλακές ∆οµοκού. Όσον αφορά στον συγκατηγορούμενο του Βασίλη Σαραλιώτη είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη και έχει ήδη αποφυλακιστεί µε περιοριστικούς όρους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης