Κυκλοφορεί το απόλυτο χρονικό του Δήμου Μαραθώνα

Κυκλοφορεί το απόλυτο χρονικό του Δήμου Μαραθώνα

«Δήμος Μαραθώνος - Από τον Καποδίστρια... στον Καλλικράτη. Μια ιστορική διαδρομή» ο τίτλος του πολυτελούς σκληρόδετου τόμου - Έργο ζωής από τον Στέλιο Γ. Πλακίτση - Ολόκληρη η ιστορία του ιστορικού Δήμου, με ντοκουμέντα και σπάνιες φωτογραφίες

Marathon_Cov
Μια μνημειώδης έκδοση αφιερωμένη ειδικά στο Δήμο Μαραθώνα, από αυτές που σπάνια συγγράφονται αλλά αποτελούν ανεκτίμητη βοήθεια για τους ιστορικούς του μέλλοντος -και όχι μόνο, κυκλοφόρησε πρόσφατα. Συγγραφέας είναι ο Στέλιος Γ. Πλακίτσης, μια προσωπικότητα πολυσχιδής, με πλήθος ενδιαφερόντων και ενασχολήσεων (επιχειρηματίας, δημοσιογράφος, συνεργάτης πολιτικών, στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α). Πάνω από όλα όμως ο Πλακίτσης είναι κυριολεκτικά γέννημα-θρέμμα του Μαραθώνα.

Με μάλλον υπερβολική μετριοφροσύνη ο Στέλιος Πλακίτσης γράφει ότι «δεν έχω συγγραφική ιδιότητα, ούτε φιλολογικές γνώσεις, απλώς με την ευκαιρία της εφαρμογής του 'Καλλικράτη' ήθελα να καταθέσω τη διαδρομή ακι τη νεότερη Διοικητική πορεία του ιστορικού Δήμου Μαραθώνος. Με ενδιέφερε ιδιαίτερα να ακούω τους γέροντες πελάστες στο οικογενειακό καφενείο που διηγούνταν ιστορίες για τα κατορθώματα των διατελεσάντων Δημάρχων Κουτσογιαννόπουλου, Χρυσίνα, Μαντά κ.λπ. τα οποία καταθέτω σήμερα».

Στις 300 σελίδες του τόμου που συνέθεσε, ο Πλακίτσης έχει συλλέξει -με τεράστιο κόπο, εφόσον δεν υπήρχε συστηματικά συγκεντρωμένο αρχειακό υλικό- ντοκουμέντα και φωτογραφίες από ολόκληρη την ιστορική διαδρομή του Δήμου Μαραθώνα.

Ενδεικτικά παρατίθενται παρακάτω μερικές από τις σελίδες του βιβλίου: 



Ο Μαραθώνας και η Ελλάδα γυρίζουν σελίδα: 26 Μαρτίου 1945


Κλείσιμο

Η ιδρυτική πράξη για τη σύσταση του Δήμου Μαραθώνος,  11/11/1835


«Περί της αναγνωρίσεως του Δήμου Μαραθώνος», 27/11/1972


Δύο από τους πλέον εμβληματικούς από τους δημάρχους Μαραθώνος, ο Δημήτριος Μαντάς και ο Δ. Κουτσογιαννόπουλος



Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μύρτος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης