Παγίδεψε ζευγάρι απατεώνων που δρούσαν σε Κοζάνη και Λάρισα

Παγίδεψε ζευγάρι απατεώνων που δρούσαν σε Κοζάνη και Λάρισα

Ο 56χρονος διατήρησε την ψυχραιμία του όταν του τηλεφώνησαν ότι η κόρη του είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο και ειδοποίησε την αστυνομία

heiropedes
Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών της Ασφάλειας Κοζάνης έχουν μπει οι απόπειρες μιας σπείρας απατεώνων που δρούσαν στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, μετά τη σύλληψη ενός ζευγαριού αλλοδαπών τους οποίους κατάφερε να παγιδεύσει ένας 56χρονος στον οποίο τηλεφώνησαν ότι η κόρη του είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα.

Μιλώντας με κάποιον ο οποίος προσποιούνταν τον γιατρό, ο 56χρονος κράτησε την ψυχραιμία του και έκανε ότι πείστηκε από όσα του έλεγε και θα πλήρωνε τα 20.000 ευρώ που του ζήτησε, δήθεν για να γίνει άμεσα χειρουργική επέμβαση στο παιδί του. Όμως, αφού του έκλεισε ραντεβού για την παράδοση των χρημάτων, ειδοποίησε τους αστυνομικούς.

Κατά την επιχείρηση που οργανώθηκε, οι άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, έναν 32χρονο άνδρα και μία 41χρονη γυναίκα οι οποίοι πήγαν να παραλάβουν τα χρήματα. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν 1.345 ευρώ, τρία κινητά, ιδιόχειρες σημειώσεις που εξετάζονται με προσοχή και εισιτήρια υπεραστικών ΚΤΕΛ, ενώ από την προανάκριση προέκυψε ότι είχαν άλλους τέσσερις συνεργούς που αναζητούνται.

Τις προηγούμενες δυο ημέρες, οι δράστες είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν με πανομοιότυπο τρόπο τουλάχιστον τρεις γυναίκες, μία 71χρονη στην Κοζάνη, μια 47χρονη και μία 70χρονη στη Λάρισα, οι οποίες τους αντιλήφθηκαν και δεν τους έδωσαν χρήματα. Οι έρευνες συνεχίζονται για την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων και για την ταυτοποίηση των τεσσάρων αγνώστων μελών της σπείρας, ενώ το ζευγάρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης που άσκησε και στους δυο δίωξη για απάτες σε βαθμό κακουργήματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης