Ψάχνουν πώς 33χρονος από την σπείρα με τα ΑΤΜ συνδέεται με τον Χριστόδουλο Ξηρό

Ψάχνουν πώς 33χρονος από την σπείρα με τα ΑΤΜ συνδέεται με τον Χριστόδουλο Ξηρό

Το DNA του εντοπίστηκε σε μαντήλι με σφαίρες που είχε βρεθεί στο σπίτι του Ξηρού στην Ανάβυσσο - Ο ίδιος δεν δίνει καμία εξήγηση - Δεν έχει προκύψει συμμετοχή του σε τρομοκρατική ενέργεια

xristodoulos-ksiros-ena
Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από χθες το τρίτο μέλος σπείρας που χτυπούσε ΑΤΜ σε Σέρρες και Πιερία.

Πρόκειται για 33χρονο ομογενή από τη Έλληνα υπήκοο, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης.

Ο 33χρονος, μαζί με αλλά δύο άτομα τα οποία συνελήφθησαν τον περασμένο Δεκέμβριο χτυπούσαν μηχανήματα αυτόματης ανάληψης σε μικρούς οικισμούς και χρησιμοποιώντας τσιμπίδα υποβοηθούμενη από οξυγόνο, άνοιγαν από πίσω τα ΑΤΜ και αφαιρούσαν κασετίνες με χρήματα.

Η «συμμορία των ΑΤΜ» μεταξύ άλλων είχε διαρρήξει τον Αύγουστο του 2017 μηχάνημα αυτόματης ανάληψης στο Σκούταρι Σερρών και κατάφεραν να διαφύγουν με 52.000 ευρώ.

Μάλιστα τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους επιχείρησαν να διαρρήξουν ΑΤΜ στο Δημητρήτσι Σερρών και στο Μακρύγιαλο Πιερίας. Στη δεύτερη περίπτωση άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών που είχαν φτάσει στο σημείο.

Σε έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί στο σπίτι του 33χρονου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Κλείσιμο
- 28 φυσίγγια των 9 χιλιοστών

- Ένα πτυσσόμενο μαχαίρι

Όπως αναφέρθηκε σε σημερινή παρουσίαση της ΕΛΑΣ, γενετικό υλικό του 33χρονου συλληφθέντα εντοπίστηκε σε αντικείμενο σε σπίτι στην Ανάβυσσο Αττικής, το οποίο χρησιμοποιούσε τον Ιανουάριο του 2015 το μέλος της «17 Νοέμβρη», Χριστόδουλος Ξηρός.

Ειδικότερα, το γενετικό υλικό του μέλους της σπείρας που είχε «αδυναμία» στα ΑΤΜ εντοπίστηκε σε ένα μαντήλι με 14 σφαίρες που βρέθηκε εντός της οικίας.

Κατά την παρουσίαση ειπώθηκε πως από τη μέχρι τώρα έρευνα δεν προκύπτει εμπλοκή του 33χρονου σε τρομοκρατικές ενέργειες και πως ο ίδιος στο παρελθόν είχε ανάμειξη μόνο σε κλοπές. Ο ίδιος δε μέχρι στιγμής δεν έχει πει τίποτα σχετικά με αυτό ούτε έχει καταφέρει να δικαιολογήσει πως βρέθηκε το γενετικό υλικό στο μαντήλι.

Τέλος, δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος ενός 33χρονου για απλή συνεργεία στις παραπάνω πράξεις, ψευδορκία και ψεύδη καταμήνυση.


Πηγή: thestival.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης