Μυτιλήνη: Αύριο η δίκη των 110 μεταναστών για την κατάληψη της πλατείας Σαπφούς

Μυτιλήνη: Αύριο η δίκη των 110 μεταναστών για την κατάληψη της πλατείας Σαπφούς

Οι συλληφθέντες διέμεναν επί μέρες στην πλατεία Σαπφούς διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαμονής τους στον καταυλισμό της Μόριας

mitilini-metanastes-katalipsi
Δικάζονται αύριο, Πέμπτη 9 Μαΐου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης 110 άτομα (108 αλλοδαποί αιτούντες άσυλο και δυο Έλληνες), οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της 22ας Απριλίου 2018 στη διάρκεια της διαδικασίας εκκένωσης της πλατείας Σαπφούς της Μυτιλήνης.

Οι συλληφθέντες διέμεναν επί μέρες στην πλατεία Σαπφούς διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαμονής τους στον καταυλισμό της Μόριας και κατηγορούνται για στάση, αντίσταση και παράνομη κατάληψη δημόσιου χώρου.

Της εκκένωσης της πλατείας είχε προηγηθεί η, σε βάρος των συλληφθέντων, επίθεση από ομάδα Ελλήνων με την κραυγή «κάψτε τους» και εκσφενδονίζοντας πέτρες, φωτοβολίδες, κάδους απορριμμάτων στους οποίους είχαν βάλει φωτιά. Οι 26 πιθανοί δράστες των επιθέσεων αυτών, κατηγορούμενοι σε βαθμό πλημμελήματος και κακουργήματος κατά περίπτωση, δεν έχουν ακόμα κληθεί να απολογηθούν στον ανακριτή για τις πράξεις τους.

Όπως είναι γνωστό, οι 26 ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον τους, μεταξύ των άλλων και με την επιβάρυνση του άρθρου 81Α του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί εγκλήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.




Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης