Ιδρύματα της Αττικής επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ιδρύματα της Αττικής επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Αρχικά επισκέφθηκαν την Εταιρεία Σπαστικών "Πόρτα Ανοικτή" και στη συνέχεια  το Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών "Μαρία Κόκκορη"

sdv
Ιδρύματα της Αττικής επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Ιδρύματος Κόκκορη Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη.

Αρχικά επισκέφθηκαν την Εταιρεία Σπαστικών "Πόρτα Ανοικτή", όπου τους υποδέχθηκαν η πρόεδρος κ. Δάφνη Οικονόμου, το προσωπικό, γονείς και παιδιά. Ο Αρχιεπίσκοπος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και τους εκπαιδευτικούς χώρους του κτηρίου και συνομίλησε με γονείς και παιδιά, ενώ ευχήθηκε σε όλους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Στο αμφιθέατρο της Εταιρείας μετά τον επίσημο χαιρετισμό και το καλωσόρισμα από την πρόεδρο, χορωδία των παιδιών έψαλε ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια. Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε για την πρόσκληση και συνεχάρη όλους τους υπευθύνους για την δημιουργία, αλλά και την λειτουργία της Εταιρείας.

Επεσήμανε, πως ήρθε στο μυαλό του ο διάλογος του Ιησού Χριστού με έναν άνθρωπο, ο οποίος έχοντας υπαρξιακές αναζητήσεις, τον ρώτησε ποιο είναι το νόημα της ζωής; Και ο Κύριος απάντησε: Να αγαπήσεις τον Θεό με όλη σου τη δύναμη και τον συνάνθρωπό σου, όποιος και όπως κι αν είναι αυτός σαν τον εαυτό σου. Σε αυτές τις δύο εντολές κρύβεται το νόημα της ζωής. Ευχήθηκε, επίσης, σε όλους κουράγιο και δύναμη και απευθυνόμενος προς τους γονείς ανέλυσε την ερμηνεία της λέξεως "Πάσχα" τονίζοντας πως σημαίνει πέρασμα, από το σκοτάδι στο Φως και από το ψέμα στην Αλήθεια. Υπογράμμισε, πως «αρκετοί άνθρωποι αυτές τις μέρες έχουν στο μυαλό τους μόνο να αγοράσουν καινούργια ρούχα, δώρα, καλά φαγητά ή να διασκεδάσουν, αλλά υπάρχουν και αυτοί που σκέφτονται τι ζητάει ο Θεός από εμάς και αυτό είναι ό,τι κάνετε εσείς εδώ».

4787209


Κλείσιμο
Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε το Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών "Μαρία Κόκκορη", όπου τον υποδέχθηκαν το προσωπικό και τα παιδιά και του προσέφεραν πασχαλινές ζωγραφιές. Ο Αρχιεπίσκοπος μοίρασε σε όλους Πασχαλινή λαμπάδα και κουλούρια και τους ευχήθηκε καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Ίδρυμα Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή με σύνδρομο Down της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Μαρία Κόκκορη». Ξεκίνησε την λειτουργία του την 1η Μαρτίου του 2007. Το εν λόγω ίδρυμα, φέρει το όνομα της δωρήτριας, Μαρίας Κόκκορη. Από 2 Ιουλίου του 2012 έως και τον Ιούνιο του 2015 λειτουργούσε ως δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) υπό την αιγίδα της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» αποτελώντας ένα σύγχρονο πλαίσιο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, το οποίο παρείχε και παρέχει ολοκληρωμένες, ποιοτικές υπηρεσίες εξειδικευμένης επιστημονικής υποστήριξης σε άτομα με νοητική υστέρηση και σύνδρομο Down. Από την 29η Ιουλίου 2016 το Ίδρυμα "Μαρία Κόκκορη" λειτουργεί επίσης δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης με την επωνυμία "ΤΟ ΨΑΡΑΥΤΕΙΟ" στην περιοχή του Αμαρουσίου . Οι Σ.Υ.Δ. "Το Ψαραύτειο" φιλοξενούν οκτώ άτομα με νοητική υστέρηση σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης