Πρόεδρος ΟΛΜΕ στο ΘΕΜΑ 104,6: Ρουλέτα το νέο σύστημα των Πανελλαδικών

Πρόεδρος ΟΛΜΕ στο ΘΕΜΑ 104,6: Ρουλέτα το νέο σύστημα των Πανελλαδικών

Σχολιάζοντας τις αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών ο κ. Παπαχρήστος είπε ότι «η πρώτη εκτίμηση δείχνει ότι έγινε με βασή τους καθηγητές που είχε»

skala-mathites-new
Ρουλέτα χαρακτήρισε το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Ακόμα και οι μαθητές που θα περάσουν σε σχολές χαμηλής ζήτησης δεν θα ξέρουν μέχρι τα μέσα του έτους αν το έχουν πετύχει. Το παιδί πότε θα ξεκινήσει να προετοιμάζεται, το Σεπτέμβριο ή το Φεβρουάριο; Γιατί τότε θα ξέρει αν πέτυχε την εισαγωγή του σε μια σχολή χαμηλής ζήτησης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχρήστος.

Όπως τόνισε «το σχολείο πρέπει να έχει αυτόνομο μορφωτικό χαρακτήρα και δεν θα πρέπει το Λύκειο να υποτάσσεται σε οποιαδήποτε ανάγκες ενός εξεταστικού συστήματος».

Σχολιάζοντας γενικότερα τις αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών και ειδικότερα την αντικατάσταση των Λατινικών με την Κοινωνιολογία ο κ. Παπαχρήστος είπε ότι «η πρώτη εκτίμηση δείχνει ότι έγινε με βασή τους καθηγητές που είχε. Είναι γνωστό ότι υπάρχει έλλειψη φιλόλογων ενώ κοινωνιολόγοι είναι πολλοί».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης