ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Φωτογραφία από Μεσσηνία: Βούλιαξε ο δρόμος στον Ταΰγετο

Φωτογραφία από Μεσσηνία: Βούλιαξε ο δρόμος στον Ταΰγετο

Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρότατα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή

taygetow
Οι καταιγίδες «έφεραν» και δεκάδες κεραυνούς στον ουρανό της Ελλάδας, όπως καταγράφηκαν στον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που παρουσιάζει τα στοιχεία από το δίκτυο καταγραφής «ΖΕΥΣ».

Σοβαρά προβλήματα, ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο των χωριών του Ταϋγέτου, δημιούργησε η κακοκαιρία που πλήττει το τελευταίο διάστημα τη Μεσσηνία και ειδικότερα το δήμο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο το σοβαρότερο πρόβλημα δημιουργήθηκε, από προχθές το βράδυ, στο δρόμο Αλαγονία- Πηγές, όπου υπήρξε μια σημαντική κατολίσθηση βράχων με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στο οδόστρωμα ένα ρήγμα 35 μέτρων μήκος και δύο μέτρων βάθος!

taygetow


Όπως είναι φυσικό, μετά το παραπάνω φαινόμενο, έχει διακοπεί η κυκλοφορία και οι πρώτες αυτοψίες και παρεμβάσεις, σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, προβλέπεται να ξεκινήσουν από σήμερα, όπου αναμένονται ηπιότερα καιρικά φαινόμενα. Βέβαια, προβλήματα με κατολισθήσεις δεν υπήρξαν μόνο στο συγκεκριμένο, αλλά και στα υπόλοιπα χωριά του Ταϋγέτου.

Κλείσιμο
Όπως είναι φυσικό, οι οδηγοί που θέλουν να φτάσουν στα χωριά της περιοχής πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μια και η πτώση μικρών ή μεγάλων βράχων αναμένεται να συνεχιστεί, ενώ και η χθεσινή χιονόπτωση από το χθες το μεσημέρι δυσχέραινε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Το ερώτημα που φυσικά πρέπει να απαντηθεί από τους αρμόδιους είναι εφόσον γνωρίζουν ότι κάθε χρόνο θα υπάρχουν προβλήματα στον Ταΰγετο, γιατί τόσα χρόνια δεν προσπάθησαν να…θωρακίσουν το οδικό του δίκτυο.

Η έντονη βροχόπτωση έφερε προβλήματα και στο δίκτυο της ΔΕΥΑΚ, όπου σε πολλές περιοχές της Καλαμάτας το νερό στα σπίτια ήταν γεμάτο λάσπη, εξαιτίας των καταστάσεων που δημιουργήθηκαν.

Επίσης, πλημμυρικά φαινόμενα είχαμε και στην περιοχή της Αγίας Σιών και όχι μόνο. Οι περισσότεροι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε μικρές ή μεγάλες λίμνες, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Η έντονη βροχόπτωση έφερε προβλήματα και στο δίκτυο της ΔΕΗ, όπου πολλές περιοχές του Νομού για μικρό ή μεγαλύτερο διάστημα δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα, με τα συνεργεία της εταιρείας να δίνουν πραγματική μάχη προκειμένου να μην μείνουν οι περιοχές στο… σκοτάδι.

Πηγή: www.tharrosnews.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης