Φωτογραφία από Μεσσηνία: Βούλιαξε ο δρόμος στον Ταΰγετο
Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρότατα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή
Οι καταιγίδες «έφεραν» και δεκάδες κεραυνούς στον ουρανό της Ελλάδας, όπως καταγράφηκαν στον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που παρουσιάζει τα στοιχεία από το δίκτυο καταγραφής «ΖΕΥΣ».
Σοβαρά προβλήματα, ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο των χωριών του Ταϋγέτου, δημιούργησε η κακοκαιρία που πλήττει το τελευταίο διάστημα τη Μεσσηνία και ειδικότερα το δήμο Καλαμάτας.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο το σοβαρότερο πρόβλημα δημιουργήθηκε, από προχθές το βράδυ, στο δρόμο Αλαγονία- Πηγές, όπου υπήρξε μια σημαντική κατολίσθηση βράχων με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στο οδόστρωμα ένα ρήγμα 35 μέτρων μήκος και δύο μέτρων βάθος!
Όπως είναι φυσικό, μετά το παραπάνω φαινόμενο, έχει διακοπεί η κυκλοφορία και οι πρώτες αυτοψίες και παρεμβάσεις, σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, προβλέπεται να ξεκινήσουν από σήμερα, όπου αναμένονται ηπιότερα καιρικά φαινόμενα. Βέβαια, προβλήματα με κατολισθήσεις δεν υπήρξαν μόνο στο συγκεκριμένο, αλλά και στα υπόλοιπα χωριά του Ταϋγέτου.
Όπως είναι φυσικό, οι οδηγοί που θέλουν να φτάσουν στα χωριά της περιοχής πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μια και η πτώση μικρών ή μεγάλων βράχων αναμένεται να συνεχιστεί, ενώ και η χθεσινή χιονόπτωση από το χθες το μεσημέρι δυσχέραινε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Το ερώτημα που φυσικά πρέπει να απαντηθεί από τους αρμόδιους είναι εφόσον γνωρίζουν ότι κάθε χρόνο θα υπάρχουν προβλήματα στον Ταΰγετο, γιατί τόσα χρόνια δεν προσπάθησαν να…θωρακίσουν το οδικό του δίκτυο.
Κλείσιμο
Η έντονη βροχόπτωση έφερε προβλήματα και στο δίκτυο της ΔΕΥΑΚ, όπου σε πολλές περιοχές της Καλαμάτας το νερό στα σπίτια ήταν γεμάτο λάσπη, εξαιτίας των καταστάσεων που δημιουργήθηκαν.
Επίσης, πλημμυρικά φαινόμενα είχαμε και στην περιοχή της Αγίας Σιών και όχι μόνο. Οι περισσότεροι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε μικρές ή μεγάλες λίμνες, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.
Η έντονη βροχόπτωση έφερε προβλήματα και στο δίκτυο της ΔΕΗ, όπου πολλές περιοχές του Νομού για μικρό ή μεγαλύτερο διάστημα δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα, με τα συνεργεία της εταιρείας να δίνουν πραγματική μάχη προκειμένου να μην μείνουν οι περιοχές στο… σκοτάδι.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας