Κύπρος: Κρίση στη Δικαιοσύνη με τις πολύπλοκες σχέσεις δικαστών, δικηγόρων και εισαγγελέων

Κύπρος: Κρίση στη Δικαιοσύνη με τις πολύπλοκες σχέσεις δικαστών, δικηγόρων και εισαγγελέων

Η κρίση ξεκίνησε όταν ο δικηγόρος και αδερφός του Γενικού Εισαγγελέα Νίκου Κληρίδη υποστήριξε ότι παιδιά δικαστών εργοδοτούνται από δικηγορικό γραφείο – Υποστηρίζει ότι εξ αυτίας αυτού αθωώνονται κατηγορούμενοι τραπεζίτες στην Τράπεζα Κύπρου

Clerides_Polyviou
Σοβαρότατη κρίση έχει ξεσπάσει στη κυπριακή Δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη, ο οποίος είναι αδελφός του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. Ο Νίκος Κληρίδης, μετά από ανάρτηση του στο facebook, στην οποία υποστήριζε ότι τα δικαστήρια αθωώνουν τους κατηγορούμενους τραπεζίτες της Τράπεζας Κύπρου, γιατί τα παιδιά των δικαστών εργοδοτούνται από το δικηγορικό γραφείο Πολυβίου & Χρυσαφίνης, κλήθηκε σε απολογία από τον δικηγορικό σύλλογο.

Στην επιστολή προς τον Δικηγορικό Σύλλογο αναφέρει ονόματα δικαστών και ονόματα συγγενών τους (παιδιά, σύζυγοι κλπ) που εργοδοτούνται ως δικηγόροι στο δικηγορικό γραφείο Πολυβίου & Χρυσαφίνης. Επίσης υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου, Μύρων Νικολάτος ευνοήθηκε και αποζημιώθηκαν συγγενικά του πρόσωπα (κόρη και αδελφή) από τη τράπεζα Κύπρου, με εξωδικαστικό συμβιβασμό που έγινε με το γραφείο Πολυβίου & Χρυσαφίνης, ενώ η Τράπεζα σε άλλες περιπτώσεις, όμοιες με αυτές αρνήθηκε κάθε συμβιβασμό.

Σήμερα συνεδριάζει η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου για να εξετάσει τις καταγγελίες του κ. Νίκου Κληρίδη ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσει και ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος.

Ο κ. Νίκος Κληρίδης ο οποίος είναι αδελφός του γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, συνδέονται επίσης με συγγενική σχέση με τον Πόλυ Πολυβίου που διευθύνει το Γραφείο Πολυβίου & Χρυσαφίνης. Επίσης πριν λίγο καιρό αποκαλύφθηκε πως ο Γενικός Εισαγγελέας ανέστειλε δεκάδες ποινικές διώξεις κατά του κ. Πολυβίου και της γυναίκας του για τροχαία αδικήματα. Επίσης ο Γενικός Εισαγγελέας ήταν Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και στενός φίλος και συνεργάτης με τον κ. Πολυβίου.

Οι πολύπλοκες σχέσεις δικαστών, δικηγόρων και εισαγγελέων (συγγενείς, κουμπάροι, κλπ) έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική ατμόσφαιρα που θέτει σε αμφιβολία το κύρος των κυπριακών δικαστηρίων.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως ο ίδιος δεν μπορεί να παρέμβει καθώς η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης