Βοιωτία: Ξήλωναν μπαταρίες από κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Βοιωτία: Ξήλωναν μπαταρίες από κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Η σπείρα πουλούσε τα κλεμμένα υλικά σε επιχείρηση ανακύκλωσης στη Θήβα

Thiva-bataries
Επί μια εβδομάδα, τα κινητά “νέκρωναν” σε περιοχές της Βοιωτίας και κοντινά σημεία της Αττικής, εξ αιτίας της δράσης μιας τριμελούς σπείρας που ξήλωνε τις μπαταρίες από τους οικίσκους εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και τις πωλούσε σε επιχείρηση ανακύκλωσης παλιών μετάλλων στην Θήβα!

Μετά από τρεις λεηλασίες κεραιών που είχαν γίνει από τις 15 Νοεμβρίου ως την περασμένη Τετάρτη στις περιοχές Δομβραίνα και Σαράντι Βοιωτίας και του Αυλώνα Αττικής με λεία 24 μπαταρίες, οι άνδρες της Ασφαλείας Θηβών έκαναν έρευνα στις τοπικές μάντρες σκραπ και σε μια από αυτές, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, εντόπισαν οκτώ από τις κλεμμένες μπαταρίες. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης συνελήφθη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Στην πορεία της προανάκρισης ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των τριών κλοπών τρεις Έλληνες ηλικίας 29, 27 και 26 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές που υποβλήθηκε στον ίδιο εισαγγελικό λειτουργό, ενώ εξετάζεται αν τυχόν είχαν εμπλοκή και σε άλλα παρόμοια περιστατικά.

*** Σέρβιρε μια παρέα Σύρων μεταναστών ο ιδιοκτήτης ενός ψητοπωλείου στην Κοζάνη, αλλά όταν έφυγαν αντιλήφθηκε ότι το κινητό του είχε κάνει φτερά από το σημείο όπου το είχε αφήσει! Αμέσβς ειδοποίησε Αστυνομία και άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ξεκίνησαν έρευνες στην γύρω περιοχή. Οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν σε κοντινό σημείο, προσήχθησαν στο τμήμα και το κινητό βρέθηκε στην κατοχή ενός 19χρονου ο οποίος συνελήφθη. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κοζάνης του άσκησε δίωξη για κλοπή και απήγγειλε σε όλους κατηγορία για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθώς δεν βρίσκονταν νόμια στη χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης