Σπείρα διακινούσε ηρωίνη και χασίς στην Λευκάδα

Σπείρα διακινούσε ηρωίνη και χασίς στην Λευκάδα

Στην Λευκάδα συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες αρχηγοί του κυκλώματος ηλικίας 57 και 45 χρόνων και οι επίσης Έλληνες βοηθοί τους ηλικίας 41 και 51 χρόνων

narkotika_speira
Τουλάχιστον 52 εξαρτημένοι χρήστες ναρκωτικών συνέθεταν το «πελατολόγιο» μιας επταμελούς σπείρας που διακινούσε σημαντικές ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης στην Λευκάδα και εξαρθρώθηκε με μια καλά οργανωμένη επιχείρηση της Ασφαλείας στο νησί, τη Βόνιτσα και σε περιοχή του Αγρινίου.

Στην Λευκάδα συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες αρχηγοί του κυκλώματος ηλικίας 57 και 45 χρόνων και οι επίσης Έλληνες βοηθοί τους ηλικίας 41 και 51 χρόνων, σε περιοχή του Αγρινίου ο 27χρονος Αλβανός που προμήθευε με ηρωίνη την σπείρα και σε περιοχή της Βόνιτσας ο 41χρονοςΈλληνας προμηθευτής της κάνναβης, ενώ αναζητείται ένα ακόμη μέλος του βασικού πυρήνα της.

Κατά την διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των συλληφθέντων και σε άλλους χώρους, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι ρεπλίκα, συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 85,8 γραμμαρίων, ηρωίνη σε βραχώδη μορφή βάρους εννέα γραμμαρίων, εννέα ναρκωτικά χάπια και δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας που άσκησε σε βάρος τους διώξεις κατά περίπτωση για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, αγορά, μεταφορά, αποθήκευση, παρασκευή και πώληση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων. Στους 52 χρήστες σχηματίστηκε δικογραφία με κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών για ιδία χρήση και άλλα αδικήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης