Επιστολή της μητέρας του Ζακ στον Τσίπρα: «Να μεριμνήσετε για τη δίκαιη τιμωρία, όσων συμμετείχαν στη δολοφονία»

zak

Σχεδόν ένα μήνα μετά το χαμό του γιου της στη Ομόνοια η Ελένη Κωστοπούλου απευθύνεται στον πρωθυπουργό  - «Ας μην επιτρέψουμε σε ρατσιστικά, φοβικά και βάρβαρα ένστικτα να κυριαρχούν», γράφει στην επιστολή της, κλείνοντας με δυο φράσεις του Ζακ  

Επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, Ελένη Κωστοπούλου, ζητώντας τη «δίκαιη τιμωρία» όσων συμμετείχαν στην δολοφονία του παιδιού της.

Σχεδόν ένα μήνα μετά το περιστατικό που στέρησε τη ζωή του Ζακ Κωστόπουλου, η μητέρα του απευθύνεται στον Αλέξη Τσίπρα και εστιάζει σε βασικά σημεία της υπόθεσης. Στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, την οποία δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών», η Ελένη Κωστοπούλου εστιάζει στον τρόπο που λειτούργησε η ελληνική αστυνομία, όπως αποκαλύφθηκε και από τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας. Η ίδια απαντά και στον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Δ.Πάκο, ο οποίος είχε τονίσει πως «αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει».

«Η απάντηση ήταν εξοργιστική και ντράπηκα για τον τρόπο που οι Αρχές της χώρας μου αντιμετωπίζουν έναν άνθρωπο», επισημαίνει η  Ελένη Κωστοπούλου.

H επιστολή της μητέρας του Ζακ Κωστόπουλου

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

Ονομάζομαι Ελένη Κωστόπουλου και είμαι η μητέρα του Ζαχαρία Κωστόπουλου, που άφησε την τελευταία του πνοή έξω από ένα κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια. Ίσως να γνωρίζετε την υπόθεση που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις λόγω της απάνθρωπης και σκληρής κακοποίησης που δέχθηκε το παιδί μου πριν ξεψυχήσει. Ήταν αποτρόπαια η εικόνα αστυνομικών να χτυπούν ένα αιμόφυρτο, ανήμπορο πλάσμα και να βάζουν χειροπέδες στο άψυχο κορμί του, ενώ στη συνέχεια δεν έκαναν τίποτα για να διασφαλίσουν τον περιβάλλοντα χώρο και να συλλέξουν στοιχεία για τις συνθήκες του θανάτου του. Η απάντηση δε του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Δ. Πάκου «αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει» ήταν εξοργιστική και ντράπηκα για τον τρόπο που οι Αρχές αντιμετωπίζουν έναν άνθρωπο.

Οι σκληρές εικόνες των βίντεο που δημοσιεύτηκαν μας σόκαραν, μας εξόργισαν και κλόνισαν συθέμελα την εμπιστοσύνη μας προς την πολιτεία και το κράτος δικαίου, στο οποίο επιθυμούμε να μετέχουμε όλοι. Κανένας άνθρωπος δεν άξιζε αυτή τη μεταχείριση και αυτόν τον τρόπο θανάτου. Όλοι, ανεξαιρέτως, έχουμε το δικαίωμα της απολογίας και της ίσης μεταχείρισης – δικαίωμα που το παιδί μου στερήθηκε, ενώ, όπως καταδεικνύουν όλα τα στοιχεία, μπήκε στο κοσμηματοπωλείο κυνηγημένος και φοβισμένος και όχι για να κλέψει, αλλά κατέληξε να αντιμετωπιστεί με τον πιο σκληρό και βάναυσο τρόπο μπροστά στα μάτια αμέτοχων περαστικών.

Ο Ζαχαρίας πάλευε καθημερινά για το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ίση μεταχείριση των ανθρώπων κι όμως πέθανε εξαιτίας της ρατσιστικής, απάνθρωπης μεταχείρισής του από συνανθρώπους μας σε μία κοινωνία – θέλω να πιστεύω – δημοκρατική και ελεύθερη όπως η δική μας. Σας ζητώ, με πόνο ψυχής, να μεριμνήσετε για τη δίκαιη τιμωρία όσων συμμετείχαν στη δολοφονία του παιδιού μου. Κάθε άνθρωπος έχει αξία και μία οικογένεια που τον αγαπά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίρνει τον νόμο στα χέρια του. Η υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής με τέτοιο τρόπο, μέσω της αυτοδικίας, παραπέμπει σε φασιστικά καθεστώτα και νοοτροπίες που στην Ελλάδα έχουμε μάθει να ανεχόμαστε.

Ας μην επιτρέψουμε σε ρατσιστικά, φοβικά και βάρβαρα ένστικτα να κυριαρχούν. Ας μην αφήσουμε την κοινωνία μας να γίνει μία ζούγκλα, αλλά ένα πλαίσιο στο οποίο θα μεγαλώσουν άφοβα τα παιδιά και τα εγγόνια όλων μας. Ας προσπαθήσουμε να φτιάξουμε έναν κόσμο σαν αυτόν για τον οποίον μαχόταν ο Ζαχαρίας: χωρίς βία, με σεβασμό στον άνθρωπο. Θα κλείσω με δύο φράσεις του ίδιου του Ζαχαρία, σαν τραγική ειρωνεία, όπως τις είχε γράψει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το 2015. «Συνεχίζω να διαβάζω ότι σχεδόν κάθε ρατσιστική επίθεση που έγινε μπροστά σε κόσμο, δεν αντέδρασε κανείς και καμία. Θεωρώ ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό, το ότι κλαιγόμαστε αντί να αντιδράμε, το ότι κοιτάμε τη δουλειά μας όταν άλλοι άνθρωποι μας χρειάζονται. Και μην αντιδρώντας στην πράξη, του αφήνουμε χώρο».

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ.

Η υπόθεση Κωστόπουλου παραμένει ανοικτή, καθώς βρισκόμαστε δε εν μέσω της έρευνας που διέταξε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, αναφορικά με τα βίντεο σχετικά με τη στάση της αστυνομίας.

Εν αναμονή του αποτελέσματος της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. στο θέμα έχουν παρέμβει η Διεθνής Αμνηστία, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, καθώς και δύο συλλογικότητες που απευθύνθηκαν στον Συνήγορο του Πολίτη ζητώντας «τη διερεύνηση και ανάδειξη ευθυνών δημοσίων οργάνων σχετικά με τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου που έλαβε χώρα στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη σύλληψη κα δέσμευσή του, υπό συνθήκες που έγιναν αντιληπτές δημόσια ως αναίτια και υπέρμετρη αστυνομική βία και θανατηφόρος βασανισμός».

ΣΧΟΛΙΑ (91)

Καλα προϊδεαζετε την δικαιοσυνη;

Πως ξερετε αν δολοφονηθηκε; Αφου υπαρχουν αντικρουομενες ιατρικες εξετασεις.

Lufgt Huron Blackheart

Η Ελλάδα είναι σλαβική χώρα λόγω ιστορικά αποδεδειγμένης καθόδου Δωριέων από εδάφη Σερβίας. Η συμφωνία είναι κακή γιατί αμφισβητεί ότι οι Μακεδόνες είναι τόσο Έλληνες όσο οι Σλάβοι είναι Μακεδόνες με σλαβικό αλφάβητο Ρωσίας από Κύριλλο και Μεθόδιο της Θεσσαλονίκης. Όσο οι Έλληνες αρνούνταν τη σλαβική τους ταυτότητα έχαναν έδαφος. Όταν δεν εντάχθηκαν στην Ιερή Συμμαχία Γερμανών-Ρώσων-Ούγγρων-Τούρκων επί Τρικούπη που έταζε εκσυγχρονισμό σε προδότες που δεν ήταν υπερήφανοι για την ιστορία τους και τι μπορούσαν να έχουν εμπνευσμένοι από αυτήν αλλά ήθελαν καταναλωτικά αγαθά αιρετικών Καθολικών έχασαν τη Μικρά Ασία από Εβραίο Βενιζέλο όταν μας παράτησαν οι φασίστες αποικιοκράτες Άγγλοι-Γάλλοι που σκλάβωναν και εξόντωναν ιθαγενείς σε Αμερική και Αφρική όσο οι Τούρκοι είχαν αυτοκρατορία ίση του Αλεξάνδρου που πολεμούσαν μόνο Γερμανία, Ρωσία και Ουγγαρία χωρίς αποικίες. Έπειτα η μη συμμαχία με Σοβιετική Ένωση απέναντι σε καπιταλιστές που εξόρισε πολλούς Έλληνες όπως ο πατέρας του Υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων έφερε κατοχή της μισής Κύπρου από Τούρκους για να επιστρέψουν Καραμανλής-Παπανδρέου στην Ελλάδα που καταλήστεψαν αντί χούντας που δε στήριξε Ισραήλ σε πόλεμο με Άραβες όπως αυτή που ο Πρόεδρος Τζόνσον ζήτησε το 1965 από βασιλιά βρίζοντας σύνταγμα και βουλή Ελλάδος που αποκάλεσε μύγα και αποδυναμωθεί ο Μακάριος για να μην υπάρξει Κούβα της Μεσογείου με πρόβλημα άλυτο ώστε οι Εβραίοι να μπορούν τώρα να παίρνουν τα ξεπουλημένα κοιτάσματα τουλάχιστον δύο τρισεκατομμυρίων ευρώ σε αξία για να εγγυηθούν μία Κύπρο αποξενωμένη από την Ελλάδα όσο ήταν πάντα από την Τουρκία. Τώρα που δε συμμαχούμε με Ρωσία, Πολωνία και Ουγγαρία απέναντι στη σοσιαλιστική Ευρώπη των Μακρόν και Κλίντον χάνεται και η Μακεδονία. Το σχέδιο είναι έξοδος από το ευρώ με ψήφο αντίδρασης σε Χρυσή Αυγή για να μην προσπαθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να λύσει γόρδιο δεσμό αλλά να παριστάνει ότι διευρύνεται με Σκόπια ενώ διαλύεται από αχάριστες Αγγλία και Ιταλία για να πολεμήσει η χρεοκοπημένη Ελλάδα τα Σκόπια και όπως λέει ο συμπατριώτης του Μπουτάρη Αλβανός πρωθυπουργός, η Μεγάλη Αλβανία θα έρθει από την Ευρωπαϊκή Αλβανία που θα εγγυηθεί την τάξη εκ μέρους της Ευρώπης που δεν επιτρέπει επεκτατισμό με εξαίρεση την τιμωρημένη Ελλάδα και τα αναξιόπιστα Σκόπια. Οι Σιωνιστές έβαζαν για αιώνες Γερμανούς με Ρώσους να πολεμούν για να εμποδίσουν ένωση των Σλαβικών λαών υπό το φως του Ελληνικού πολιτισμού. Ο λόγος που οι Σλάβοι την αρχαιότητα δεν ήταν σπουδαίοι όσο οι Έλληνες είναι ίδιος με τη σύγχρονη κατάντια μας.

Δικιο εχει

Απαραδεκτο μεν να πρεπει να ζητησει την παρεμβαση του πρωθυπουργου για κατι που θα επρεπε να θεωρειται αυτονοητο, να αποδοθει δικαιοσυνη δηλαδη, σε μια χωρα που θελει να ανηκει στην ανεπτυγμενη δυση κι οχι στον τριτο κοσμο. Φαντασου να ασχολειται ο Τραμπ, ο Μακρον, η Μερκελ με υποθεσεις του κοινου ποινικου δικαιου, ελεος δηλαδη. Απαραιτητο δε, απ' τη στιγμη που ολα δειχνουν πως οι αρχες δειχνουν αρκετη απροθυμια και αντιεπαγγελματισμο ωστε να διαλευκανουν την υποθεση. Στην αρχη μαθαμε για ενα ληστη κοσμηματοπωλειου που στην προσπαθεια του να διαφυγει σκοτωθηκε, αγνωστο πως. Μετα ειδαμε το βιντεο οπου τον κλωτσουσαν οι δυο και ισως γι' αυτο να πεθανε. Αργοτερα μαθαμε πως τον περασε κι ενα χερακι η αστυνομια πριν τελικα τον φορτωσουν νεκρο στο ασθενοφορο. Η ιστορια με τη ληστεια ξεφουσκωσε γιατι στην ουσια κανεις αμετοχος δεν ξερει πως βρεθηκε το μαχαιρι στο χωρο, μονο οι δυο δραστες τον ειδαν να το κραταει, ενω δακτυλικα αποτυπωματα του θυματος δεν βρεθηκαν πανω του. Ο χωρος ηταν απειραχτος απ' το θυμα, ουτε στην ταμιακη, ουτε στις προθηκες βρεθηκαν στοιχεια. Στο τελος θα μαθουμε πως το θυμα πηγε να εξαργυρωσει το δαχτυλιδι της γιαγιας του, δεν τα βρηκαν στο παζαρι, μαλωσαν και τελικα τον αρχισαν στις κλωτσιες.

Ελεος

Ελεος με τον ναρκωμανη ληστη. Προτυπο τον κανατε!

eagle12

Αντιλαμβάνομαι τον πόνο της μάνας που έχασε το παιδί της αλλά δυστυχώς γι άλλη μία φορά επαληθεύεται ότι από τους γονείς ξεκινούν όλα. Δυστυχώς το σπίτι δεν δίνει πια "παιδεία" στους ανθρώπους. Τα ίδια και με τον Φύσσα και την οικογένεια του. Αντί να τελειώνει η δίκη και να τιμωρηθεί ο χρυσαυγίτης δολοφόνος, κοιτάνε μέσα από τα κομματικά γυαλιά τους οι γονείς και ψάχνονται με ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ κλπ... Κακό πράγμα ο φανατισμός...

Θα αστειεύεστε όσοι ....

Εδώ μανάδες, υποδειγματικές 'νοικοκυράδες', ζητούν την παρέμβαση ολοκλήρου 'Θεού' όταν πρόκειται για τον μοσχαναθρεμμένο κανακάρης τους που παρά το πλαίσιο αρχών με το οποίο τον γαλούχησαν απαρέκλιτα ..... παραστράτησε. Αυτή γιατί να μην επικαλεσθεί έστω τις αποδεδειγμένες ευαισθησίες για τα ανθρωπινά δικαιώματα και τις παρεμβατικές δυνατότητες ενός πρωθυπουργού σε υπόθεση πασιφανούς παραβίασης τους και ενδεχόμενης προσπάθειας κουκουλώματος από τις αρχές ; Επιβάλλεται να ενεργήσει με όποιο τρόπο μπορεί. Το οφείλει σε ολόκληρη την κοινωνία και από μέρους του ο Πρωθυπουργός οφείλει να δείξει προσωπικό ενδιαφέρον συνεπές προς τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει ο χώρος που υποτίθεται υπηρετεί και για την διασφάλιση της εφαρμογής των οποίων επιδίωξε υποθέτω να βρεθεί στη θέση που κατέχει.

πετρος

ενα απλο πρεζονι-κλεφτης ηταν . ενας λιγοτερος

Γιάννης

Δέκα μέτρα από το κοσμηματοπωλείο υπάρχει βεβηλωμένη η προτομή του μεγαλύτερου αντιστασιακού ήρωα Περρίκου. Να τη βγάλουμε και να βάλουμε της Zackie. Ζητείται Έλληνας Σαλβίνι. Μακάρι να είναι ο Φαήλος

Απάντηση στη μάνα

"Ας μην αφήσουμε την κοινωνία μας να γίνει μία ζούγκλα, αλλά ένα πλαίσιο στο οποίο θα μεγαλώσουν άφοβα τα παιδιά και τα εγγόνια όλων μας". Απάντηση: Αν γίνουμε όλοι σαν τον γιο σου, ποιος θα κάνει παιδιά και εγγόνια?

Οι σωλήνες

και θα τα μεγαλώνουν και ομόφυλα ζευγάρια για να μην καταντήσουν ως άσπλαχνοι αδίστακτοι φασιτονυκοκυραίοι το όνειδος της ανθρωπότητας πάλι. (Ενημερωτικά Κινέζοι ερευνητές πέτυχαν σε πειραματόζωα να παρακάμψουν το βιολογικό σου ρόλο .............)

Πατριώτης

Σεβασμός στη μάνα κάθε νεκρού. Για ποιό λόγο δεν ξέρουμε όμως ως κοινωνία τις μάνες αλλά και τα ονόματα των νεκρών στο Μάτι, στη Marfin, της Χ.Α, αλλά και νεκρών από μεθυσμένους οδηγούς και ξέρουμε μόνο τις κυρίες Φύσσα, Κωστοπούλου και Γρηγοροπούλου;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης