Αντίποινα για τον Ζακ Κωστόπουλο η δολοφονική επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας, εκτιμά η ΕΛΑΣ

fetfgw

Νέος κύκλος επιθέσεων από τους «μπαχαλάκηδες» μέχρι την επέτειο της δολοφονίας  Γρηγορόπουλου -  Προβληματισμός για τον αριθμό των αστυνομικών που έχουν αποσπαστεί από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας

«Η υπόθεση του Ζάκ Κωστόπουλου ήταν η αφορμή για την επίθεση στο Α.Τ Ομόνοιας... Ένας νέος κύκλος επιθέσεων από τους μπαχαλάκηδες ξεκίνησε και όπως όλα δείχνουν θα κρατήσει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, μετά δηλαδή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι θα υπάρξουν και νέες καταδρομικές επιθέσεις με αστυνομικούς στόχους».

Με αυτά τα λόγια αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ερμηνεύει τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στο Τμήμα της Ομόνοιας. Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, οι αρμόδιοι αξιωματικοί κάνουν λόγο για μια άκρως σημαντική υπόθεση που δημιουργεί πολλά ερωτήματα για τον τρόπο που οργανώθηκε και εκτελέστηκε η επίθεση από τους λεγόμενους «μπαχαλάκηδες» χωρίς καμία αστυνομική υπηρεσία να αντιληφθεί το παραμικρό. Μάλιστα, δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εξακριβώσουν ούτε από που εμφανίστηκαν, ούτε πως διέφυγαν από το σημείο μετά την καταδρομική ενέργεια. Δεν έγινε δε, ούτε μια προσαγωγή, αν και στην περιοχή υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις που όμως ενημερώθηκαν με καθυστέρηση και συνεπώς ήταν αναποτελεσματικές.

16 αστυνομικοί του Α.Τ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και περιπολικό στο «Κόκκινο»

Εντύπωση προκαλεί ο αριθμός των αστυνομικών και η διάθεση δυνάμεων του Α.Τ Ομόνοιας που αστυνομεύει το κέντρο της πρωτεύουσας.

Όπως αποκαλύπτει το «protothema.gr», υπάρχουν 293 οργανικές θέσεις εκ των οποίων:

- Η υπάρχουσα είναι 186, οι αποσπασμένοι 47 και η παρούσα 139.

Από τους 139:

- 5 άτομα σε ανατροφή τέκνου
- 2 σε υπηρεσία γραφείου
-3 πολιτικοί υπάλληλοι
- 3 στην υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα
- 16 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
- 5 στην Εβραϊκή Συναγωγή

Έτσι, μένουν 105 άτομα για τους παρακάτω στόχους:

- 4 σταθμούς μετρό
- 3 υπουργεία (2 σκοπιές στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και μια στο Υγείας)
- Εκτός του ΣΥΡΙΖΑ φύλαξη σε δύο ακόμα κόμματα (Δημοκρατική Αριστερά και Ένωση Κεντρώων)
- Διάθεση αστυνομικών για πεζές περιπολίες στο Σύνταγμα και στο Εφετείο.
- 3περιπολικά την ημέρα με ειδικές εντολές (επιτήρηση στόχων) ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει διαταγή από τη Δευτέρα να βγουν άλλα τρία οχήματα σε όλα τα ωράρια δηλαδή 6 περιπολικά στο σύνολο.
- 1 περιπολικό στον σταθμό “Κόκκινο”
- 1 περιπολικό σε εταιρεία πλειστηριασμών στην Καλλιθέα.

Τους αιφνιδίασαν

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αλλά και τις καταθέσεις των αστυνομικών που ήταν παρόντες στο σημείο στην επίθεση πήραν μέρος περισσότεροι από 50 κουκουλοφόροι. Πετάχτηκαν από διαφορετικά σημεία, στη συμβολή της Γ΄Σεπτεμβρίου με τη Βεραντζέρου και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Η πρώτη, επιτέθηκε με μολότοφ στο βαν των πεζών περιπολιών απειλώντας να κάψουν ζωντανούς τους αστυνομικούς που ήταν εκεί, η δεύτερη έριξε περισσότερες από επτά μολότοφ στον σκοπό του Α.Τ Ομονοίας και η τρίτη προσπαθούσε με μολότοφ να “ξηλώσει” την πινακίδα του Τμήματος αδιαφορώντας ή μη γνωρίζοντας ότι πίσω ακριβώς βρίσκονταν τα ανοικτά παράθυρα των κρατητηρίων και αν περνούσαν μέσα μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό οι κρατούμενοι θα κινδύνευαν να καούν ζωντανοί. 'Άλλωστε δεν υπήρχε διέξοδος σε περίπτωση που τα κρατητήρια έπιαναν φωτιά καθώς το συγκεκριμένο Α.Τ διαθέτει μόνο μια είσοδο.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο τρόπος που έδρασαν οι κουκουλοφόροι δείχνει ότι ήθελαν θύματα ενώ το γεγονός ότι φώναζαν “Θα σας σκοτώσουμε” μαρτυρά ότι σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς ζητούσαν αίμα ενστόλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταδρομική επίθεση σημειώθηκε την πρώτη ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ με την κωδική ονομασία “Περσέας” και έχει να κάνει με τις πεζές περιπολίες και την αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας αλλά και άλλων πόλεων.

ntoum11
Πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας


Ο «Περσέας» έγινε «Προμηθέας»

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως «Η ελευθερία και ανεξαρτησία που αισθάνονται οι αναρχικοί κουκουλοφόροι τους έχει αποθρασύνει και κατεβαίνουν και επελαύνουν στις υπηρεσίες με σκοπό να κάψουν και να καταστρέψουν. Την αποθράσυνση αυτή τους την έχει δώσει χρόνια η εκάστοτε πολιτική ηγεσία και τη διατηρεί και η σημερινή πολιτική ηγεσία μαζί με τη φυσική ηγεσία που δεν μπορεί να κάνει αλλιώς” ενώ αναφερόμενος στο νέο σχέδιο με την κωδική ονομασία Πρόγραμμα Ελεγχόμενης Ρεαλιστικής Στοχευμένης Εμφανούς Αστυνόμευσης (Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ) σπεύδει να υπογραμμίσει ότι “Οι οποιεσδήποτε αποφάσεις και διαταγές όπως η τελευταία η χθεσινή του Περσέα που έκανε εγκαίνια αλλά εγκαινίασαν οι κουκουλοφόροι καταλήγουν σε Προμηθέα. Προμηθέα δεσμώτη επειδή δεν υπάρχουν αστυνομικοί να υλοποιήσουν τις διαταγές και δεν μπορούν να κλωνοποιηθούν αστυνομικοί εφόσον δεν υπάρχουν. Και ολόκληρες υπηρεσίες, ολόκληρες περιοχές δεν έχουν ούτε αστυνομικό για δείγμα να περιπολήσει».

Δείτε την στιγμή που το «σκάνε» οι δράστες 

video placeholder


ΣΧΟΛΙΑ (31)

F.

Κομμένες οι γιορτουλες και τα πανηγύρια. Εχουν καταντήσει το άλλοθι των μπαχαλάκηδων που αρέσκονται να σπάνε πλακα δημιουργώντας επεισόδια. Ενας τρόπος υπαρχει : να εξοπλιστεί η αστυνομία και να κανει ντου να ξεβρωμίσει ο τόπος απο τους καπρους.

?

"Αντιεξουσιαστές" της κακιάς ώρας, πέτυχαν καίριο πλήγμα. Ας είναι καλά οι φορολογούμενοι που πληρώνουν τα κακώς κείμενα και των δύο πλευρών.

S

Οχι στα ναρκωτικα

Πόλεμος μεταξύ φτωχών και πάκηδων;

Και γιατί χτυπούν νεαρά αγροτόπαιδα που λαμβάνουν 900 ευρώ για μια τέτοια παλιοδουλειά. Που δυστηχώς αυτή η παλιοδουλειά κάνει λίγους ή πολλούς απάνθρωπους, πχ περίπτωση Ζακ ή περίπτωση το προχθεσινό περιστατικό της Μυκόνου, που σπάσαν τη μούρη σε ένα καμάκι για ασήματη αφορμή. Λες και είμασταν στη δεκαετία του εξήντα όταν τους καλούσαν τους κουμουνιστές στην ασφάλεια και τους σπάνανε τα μούτρα. Οι ρουβίκωνες είναι σα να χτυπάν τα σκυλιά της μεγαλοαστικής τάξης και οχι τους μεγαλοαστούς. Οι μεγαλοαστοί βρε επαναστάτες και να τα σκοτώσετε τα σκυλιά τους, θα πάρουν άλλα σκυλιά. Κτυπάτε τα παιδιά του λαού, επαναστάτες της τρόμπας.

Μόνο γριούλας και κοπέλες χτυπάνε

Παιδιά έχει πέσει πολύ γέλιο. Γράφουν οι μπαχαλακηδες του συριζα πως στην Καβάλα κάψανε μια τράπεζα μπροστά σε αστυνομικούς. Και παρά το γεγονός πως προκαλούσαν τους αστυνομικούς να έρθουν να τους συλλάβουν , οι αστυνομικοί τράπηκαν σε φυγή !!!! Χαχαχα τι μας λέτε τώρα .

Οσο

επιβαλλεται στους αστυνομικους να παραμενουν θεατες, κατι τετοιες επιθεσεις θα τις βλεπουμε και θα γελαμε. Σε πολιτισμενες χωρες ο καθε αλητης λαμβανει μια σφαιρα και πηγαινει στα κυπαρισσια για αναπαυση. Εδω στο χαμαιτυπειο καθομαστε και τους τους κοιταμε και προσεχουμε μην τραυματισουμε κανενα.

Είναι άξιοι της μοίρας τους

Αφού κάθονται και φυλάνε ακομα τους βουλευτές του συριζα που μπλοκάρουν τις έρευνες για την σύλληψη των δολοφόνων είναι άξιοι της μοίρας τους. Και στο Σκοπιανό θα βγάλουν όλο το μίσος και τα απωθημένα τους στον λαό που θα διαδηλώνει για να σώσουν τον Κοτζιά και τον Τσίπρα. Εγκεφαλικά νεκρή αστυνομία..

Teo

Ντροπή στην φασιστερή αλητεία, κράτος σκουπίδι, απίστευτα πράγματα, μη φυσιολογικές καταστάσεις, οχετος και μόνο.

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Η ΡΙΨΗ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ .ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΦΡΟΥΡΟΥ ΤΟΥ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΦΥΓΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΒΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ....ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΥΓΗ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ .ΟΥΤΕ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΛΥΝΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΜΟΛΟΤΟΦΛΩΡΩΝ .ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ .

ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΑΜΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

24069958_lie

Λίγο πριν τις 8 το απόγευμα, μετανάστης κάλεσε τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και ζήτησε βοήθεια - Στις έρευνες παίρνουν μέρος  δύο περιπολικά πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα περιπολικό σκάφος της Frontex καθώς και ένα ελικόπτερο της Frontex

2
475580

Σε έξαρση το φαινόμενο της παιδικής εργασίας στη Θεσσαλονίκη -  Κατά το πρώτο 9μηνο εντοπίστηκαν 749 παιδιά να ζούνε στον δρόμο έναντι 500 πέρσι αναφέρουν  οι Ομάδες Κοινωνικής Εργασίας (Streetwork) της ΑΡΣΙΣ

4