Έρευνα για ρατσιστικά κίνητρα στις υποθέσεις του Ζακ Κωστόπουλου και της Μανωλάδας από την Εισαγγελία

zak

Η Ξένη Δημητρίου ζητεί να διακριβωθεί αν έχει παραβιαστεί ο νόμος περί ρατσιστικών εγκλημάτων με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με ανεξάρτητες παραγγελίες της ζητεί να ερευνηθούν για ενδεχόμενη ύπαρξη ρατσιστικών κινήτρων δύο υποθέσεις που απασχόλησαν και απασχολούν την κοινή γνώμη.

Κατά πρώτον, ζητεί να διερευνηθούν οι συνθήκες της υπόθεσης του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου από την αρχή μέχρι τέλους, προκειμένου να διακριβωθεί εάν, μεταξύ όλων των άλλων αδικημάτων που διαπράχθηκαν, έχει παραβιαστεί και ο νόμος 4285/2014 που τιμωρεί τα ρατσιστικά εγκλήματα. Αφορμή για την παραγγελία της αποτέλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου.

Κατά δεύτερον ζητεί να διερευνηθούν εάν υπάρχουν ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την πυρκαγιά που ξέσπασε τον Ιούνιο του 2018 σε καταυλισμό αλλαδαπών εργατών γης, στη Μανωλάδα.

Στην περίπτωση αυτή αφορμή αποτέλεσαν έγγραφο του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η αναφορά 164 εργατών που από τη φωτιά έχασαν όλα τα συνοδευτικά έγγραφά τους προς την Κεντρική Υπηρεσία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας του υπουργείου Εργασίας.

Τέλος, στην πρώτη περίπτωση η παραγγελία της κ. Δημητρίου διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Αθηνών, ενώ στη δεύτερη περίπτωση στον εισαγγελέα Αμαλιάδας.

ΣΧΟΛΙΑ (33)

Dimitris

Τι ειπε τωρα το γιωτομπαλο το τερματησε...

Μαστορας

Ρε ειστε με τα καλά σας; Ποιος ρατσισμός; Απο που να καταλάβει ο κοσμηματοπωλης τι ειναι ο αλλος και τι πιστεύει; Εναν τύπο μες στο μαγαζί του είδε εκτός εαυτού να κανει σαν αγρίμι και αντεδρασε. Τίποτε άλλο. Δεν μπήκε για ακτιβισμό ο συγκεκριμένος μες στο κατάστημα. Δεν άρχισε να διακηρύττει τα πιστεύω του και τον πλάκωσαν.

ΓΙΑΝΝΗΣ

Μπράβο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου!!!!! Άξιος ο μισθός της.........

Aμπεμπελελέκoυα

Με αφορμή την Zackie και τα χτεσινά επεισόδια στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας... Ο στρατιωτικός και ο αστυνομικός δεν μπορεί να επιλέγονται μέσα από το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων. Δεν πας στις στρατιωτικές ακαδημίες επειδή έγραψες απλά καλά στην χημεία ή στα μαθηματικά. Η καθιέρωση ξεχωριστών εξετάσεων για τους ένστολους θα πρέπει να αποτελέσει έναν από τους πυλώνες μιας πραγματικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Το πατριωτικό φρόνημα για μεν τους στρατιωτικούς είναι το μίνιμουμ που απαιτεί η θέση τους και η προσήλωση στο ισχύον κοινωνικό καθεστώς και στους νόμους το μivιμουμ για να εισαχθεί κάποιος στις ακαδημίες της αστυνομίας. Αυτά είναι λυμένα θέματα σε κοινωνίες ώριμες, αντίθετα στην Ελλάδα της ισοπέδωσης είναι θέματα ισότητας. Θα έλεγα ότι και η είσοδος στο δικαστικό σώμα και στην δικαστική ιεραρχία είναι ομοίως θέμα προσήλωσης στο κοινωνικό καθεστώς. Δεν μπορεί να έχει γεμίσει το δικαστικό σώμα με δηλωμένους μαρξιστές επειδή πέρασαν κάποιες εξετάσεις... διότι το δικαστικό σώμα είναι γεμάτο από δηλωμένους μαρξιστές. Πως μπορούν αυτοί να δικάσουν με βάση ένα αστικό Σύνταγμα στο οποίο δεν πιστεύουν;

Είναι

αξιοπρόσεκτο ότι ο "ρατσισμός" τεκμαίρεται από την κυρία εισαγγελέα του ΑΠ ότι αφορά τις δράσεις μόνο των Ελλήνων προς gay και αλλοδαπούς. Παρόλο που οι gay διώκονται στις χώρες και στις κοινωνίες των αλλοδαπών, οι δε Έλληνες έχουν κατακρεουργηθεί πολλαπλά (φόνοι, βιασμοί, ληστείες, κλοπές, ναρκωτικά, προστασία) και κατά χιλιάδες από αλλοδαπούς.... Αλήθεια, την κυρία εισαγγελέα ποιος την ελέγχει...???

Όχι δεν είναι αξιοπρόσεκτο,

διότι σε όλες τις περιπτώσεις εγκληματικότητας που ανέφερες ο στόχος δεν είναι ''ο Έλληνας'' αλλά τα υπάρχοντα του, και δεν γίνεται στόχος αποκλειστικά από αλλοδαπούς αλλά και από ομοεθνείς, και φυσικά δεν πέφτουν θύματα μόνο οι Έλληνες ........

George

@22:39 Πάρτο πίσω γιατί μπορεί να το πάρουν σαν πρόκληση. Έχουν αποδείξει ότι πάντα μπορούν και πιο κάτω.

Τρεβορ

Στην Ελλάδα μπορείς να γίνεις ήρωας απλά και μόνο επειδή είσαι γκέι ληστής

Παρασύρεσαι ...

Ο Ζακ δεν έγινε ποτέ ήρωας. Ο Ζακ έγινε μάρτυρας ........

Να αλλάξουν την ονομασία της οδού σε οδό 'Zackie Oh'.

Τουλάχιστον αυτό οφείλουν να το πράξουν άμεσα.

Χαχα

Ωραίος!!!! Zackie Oh !!!

Ζακ for ever

Κάποιο άγαλμα η εκκλησάκι θα μπορούσε να τοποθετηθεί στο χώρο.

Δικαιοσύνη στα χρόνια του Καρανικα

πιο κάτω ΔΕΝ έχει !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

an0

Η ιστορία του μικρού Ανδρέα που έφυγε στα 10 του χρόνια αφήνοντας παρακαταθήκη, σε μια σελίδα του ημερολογίου του, την επιθυμία του για προστασία των παιδιών που έχουν ανάγκη και η μεγαλοσύνη του πατέρα που άφησε τα πάντα πίσω για να δημιουργήσει το «Χαμόγελο του Παιδιού»