«25 μέρες μετά και η δικογραφία παραμένει ατελής» δηλώνουν οι δικηγόροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου

zak_2

Οι δύο δικηγόροι επισημαίνουν πως για να διαπιστωθεί το ενδεχόμενο ρατσιστικών κινήτρων στην υπόθεση, θα πρέπει οι αστυνομικές αρχές να παρέχουν στοιχεία - Ζητούν άμεση διερεύνηση της αλήθειας και απόδοση ευθυνών

«Η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου βρίσκει κατ’ αρχήν σύμφωνη την πολιτική αγωγή στην υπόθεση του Ζαχαρία Κωστόπουλου. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι η διερεύνηση του εγκλήματος απαιτεί την συμμετοχή των αρμόδιων αρχών με σκοπό τουλάχιστον την διακρίβωση των στοιχείων των εμπλεκομένων στη βάρβαρη εξόντωση του παθόντος».

Αυτά αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή τους οι συνήγοροι της οικογένειας του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου και Χρύσα Πετσιμέρη, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσαν με αφορμή την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, για να ερευνηθεί αν πίσω από τις συνθήκες θανάτου του νεαρού άνδρα υπήρχαν ρατσιστικά κίνητρα.

Ωστόσο, οι δυο πληρεξούσιες δικηγόροι της οικογένειας του 33χρονου επισημαίνουν πως για να διαπιστωθεί το ενδεχόμενο ρατσιστικών κινήτρων στην υπόθεση, θα πρέπει οι αστυνομικές αρχές να συνδράμουν τις δικαστικές με την παροχή στοιχείων.

Χαρακτηριστικά, η πολιτική αγωγή αναφέρει στη δήλωσή της:

«Αναγκαίος όρος για να αναδειχθούν οι περιστάσεις υπό τις οποίες έγινε η επιλογή του θύματος, όπως προβλέπει το άρθρο 81 Α του ποινικού κώδικα για το έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, είναι η συνδρομή των αστυνομικών αρχών με την παροχή κρίσιμων στοιχείων, όπως είναι η ταυτοποίηση των εμφαινομένων προσώπων σε καίρια σημεία της απεικόνισης του περιστατικού. Εξίσου κρίσιμη κρίνουμε την διεξαγωγή ερευνών με επίκεντρο τους κατηγορούμενους και λοιπούς υπόπτους για την τέλεση άδικων πράξεων κατά του θανόντος. Εικοσιπέντε μέρες μετά από αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, η δικογραφία παραμένει ατελής και ο βασανιστικός θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου αδικαίωτος. Ως πληρεξούσιες δικηγόροι πολιτικής αγωγής, ζητούμε την άμεση διερεύνηση της αλήθειας και την ορθή και πλήρη απόδοση ευθυνών».

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Αστυνόμος Μπέκας

Να διερευνηθεί και η ανάμιξη εξωγήινων και ξένων πρακτόρων. Τα ναρκωτικά που έπαιρνε του τα έριξαν κρυφά στο evian και μετά τον διακτίνισαν μαζί με μαχαίρι μέσα στο κατάστημα. Α, να θυμίσουμε ότι το άρθρο 81 Α είναι από το αγαπημένο μας "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο της ΝΔ που θα μας σώσει.

το τερματισαμε πια

Ενα σοβαρά ψυχικά και σωματικα διαταραγμένο άτομο, με περιθωριακή συμπεριφορά και με τον εθισμο στα ναρκωτικά, αναδεικνύεται σε σύμβολο της νέας εποχής. Σίγουρα χρειαζόμαστε εναν 3ο παγκόσμιο Πόλεμο για restart.

Ζακ ζεις!

Ως νεοδημοκράτης και ακτιβιστής γκέι ζητώ από την κυβέρνηση την άμεση απονομή δικαιοσύνης στην περίπτωση του αείμνηστου Ζακ

Τσεκαδόρος

Καλά τα είπες σύντροφε! Πάρε 0,60 να πιεις ένα καφεδάκι...

Συριζάκιας

Το αίμα του σύντροφου και συναγωνιστή μας, ζητάει εκδίκηση. Τιμωρία όλων των νοικοκυραίων που αντιστέκονται στους ακτιβιστές συντρόφους μας και δεν κάνουν πως κοιμούνται όπως τους συμβούλεψε ο Υπουργός μας.

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Πρώτα το τεστ και μετά αντιδρούμε. Άλλως κατηγορία περί ρατσισμού.

Πρώnv τoξότns vυv X.A.

Χαχαχαχαχαχαχαχαχααααααα... κλαίω ρε συ!!!!!!!!!!!!

Net

Πωπω και είχαμε μια φαγούρα....Δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα στη χωρα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kriti

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ξεκαθάρισε, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας, πως η περιφέρεια δεν θα μείνει αμέτοχη σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της Κρήτης και δεν θα αυτοπεριοριστεί στα στενά όρια των αρμοδιοτήτων της