Φωτογραφίες: Φεύγουν οι μετροπόντικες από το μετρό της Θεσσαλονίκης

metro1

Ολοκληρώθηκε το... σκάψιμο - Στο 2020 ο ορίζοντας ολοκλήρωσης της πρώτης γραμμής - Το 2021 η γραμμή της Καλαμαριάς

Ολοκλήρωσαν το έργο τους οι δύο μετροπόντικες του μετρό Θεσσαλονίκης και οι δίδυμες σήραγγες έχουν πια κατασκευαστεί σε όλο το μήκος των δύο γραμμών του Μετρό, τόσο στη βασική γραμμή όσο και στην επέκταση προς Καλαμαριά.

Σήμερα έγινε η αποσυναρμολόγηση του Μετροπόντικα στο σταθμό 25ης Μαρτίου, όπου και συναντήθηκαν οι σήραγγες των δύο γραμμών.

metro2

Όπως έχει αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, με δεδομένη την πρόοδο των έργων, ο ορίζοντας ολοκλήρωσης τη βασικής γραμμής είναι το 2020 και της Καλαμαριάς το 2021.

Η δοκιμαστική λειτουργία της βασικής γραμμής ( από το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας μέχρι το Σιντριβάνι), θα γίνει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2019, με την κανονική της λειτουργία να δρομολογείται για τα τέλη του 2020.

Όσον αφορά την επέκταση προς την Καλαμαριά, η λειτουργία της θα ξεκινήσει στις αρχές του 2021, ενώ μέχρι το 2020 θα έχει γίνει η δημοπράτηση των επεκτάσεων προς τα Δυτικά αλλά και προς το αεροδρόμιο.

metro3
metro4


Πηγή: www.thestival.gr

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Φεύγουν οι μετροπόντικες...

και έρχονται οι μετροκούνελοι

Πόντικας

Βρεεεεε!!! Πού πάτε βρε, σταθείτε να το κουβεντιάσουμε λιγάκι! Σχεδόν μιάμιση δεκαετία έργων και στα καλά καθούμενα τα μαζεύετε και φεύγετε? Τι θα απογίνουμε τώρα, σε ποια γωνιά να γυρουμε να κλάψουμε με λυγμούς? Σταθείτε! 'μύγδαλα!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xrch0

Από τις σχετικές καταγραφές τελευταίων χρήσεων του οπλισμού του Τμήματος, προκύπτει ότι ένα από αυτά «χάθηκε» περιέργως τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ άλλο ένα... εξαφανίστηκε, εξίσου μυστηρίωδως, προ δύο-τριών εβδομάδων

10