Την Παρασκευή η δίκη για τη δολοφονία του Μπακαρί Χέντερσον

Την Παρασκευή η δίκη για τη δολοφονία του Μπακαρί Χέντερσον

Nεκρός στο Λαγανά Ζακύνθου o Μπακαρί Χέντερσον  - 6 από τους 9 ζητείται να δικαστούν για το αδίκημα «της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία»

bakari-henderson
Θα είναι η πρώτη φορά που οι γονείς του Μπακαρί Χέντερσον θα αντικρύσουν τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του παιδιού τους. Ήταν ξημερώματα της 7ης Ιουλίου 2017 όταν ο 23χρονος Αμερικανός έπεφτε νεκρός στο Λαγανά Ζακύνθου ύστερα από τα δολοφονικά χτυπήματα εκείνων που δευτερόλεπτα πριν τον κυνηγούσαν.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μπακαρί Χέντερσον έβγαλε μια selfie με μια κοπέλα σερβικής καταγωγής που εργαζόταν σε μαγαζί της περιοχής.

bakari-dolofonia_main01


Την Παρασκευή το πρωί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο και έκανε το γύρο του κόσμου. Οι γονείς του άτυχου φοιτητή από το Τέξας θα είναι παρών μαζί με τον Έλληνα δικηγόρο τους κ. Ανδρέα Πάτση αλλά και τους Αμερικανούς νομικούς τους συμβούλους προκειμένου, όπως έχουν τονίσει πολλάκις οι γονείς του άτυχου νεαρού «να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου εννέα άτομα παραπέμπονται να δικαστούν και οι κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί επισύρουν βαριές ποινές.

Στο Βούλευμα περιγράφεται ο θάνατος του 23χρονου και γίνεται αναφορά σε έναν ακόμα δράστη, που χαρακτηρίζεται ως «άγνωστος κατά την κύρια ανάκριση».

Έξι από τους εννέα ζητείται να δικαστούν για το αδίκημα «της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία», ένας για «άμεση συνέργεια στην ως άνω πράξη κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» και δύο για «απόπειρα ανθρωποκτονίας από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση».

Οι δυο τελευταίοι αντέδρασαν με έφεση κατά του βουλεύματος, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να κατηγορηθούν μόνο για σωματική βλάβη, ενώ παράλληλα ζήτησαν την ακύρωση του, γιατί δεν είχε μεταφραστεί στα Σερβικά. Τα δύο αιτήματά τους απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Εφετών Πατρών.

Κλείσιμο
Λίγους μετά τη δολοφονία του παιδιού τους οι γονείς του Φιλ και Τζιλ Χέντερσον ξεκίνησαν μέσω διαδικτύου παγκόσμια εκστρατεία για να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη του.

Ειδικότερα οι γονείς του Μπακαρί Χέντερσον, για να τιμήσουν τη μνήμη του παιδιού τους, έφτιαξαν μωβ βραχιόλια τα οποία αγοράζουν όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του 23χρονου. Με τα βραχιόλια αυτά όσοι τα αγοράζουν φωτογραφίζονται σε όποιο μέρος του κόσμου βρεθούν, μιας και ο Μπακαρί αγαπούσε την περιπέτεια, τα ταξίδια και τη ζωή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι γονείς του σε ένα χαρτάκι που υπάρχει μέσα σε κάθε κουτί με το ειδικό αυτό βραχιολάκι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης