Αγρίνιο: Τραγικό τέλος για νεφροπαθή που πέθανε αναζητώντας το πολύτιμο μόσχευμα

nosokomeio

Ο 48χρονος ήταν νεφροπαθής από τα 15 του και έκανε αιμοκάθαρση για 32 έτη – Αναζητούσε «το πολύτιμο μόσχευμα που θα έδινε τουλάχιστον μια ανάσα στη βασανισμένη ζωή του» 

Στα 48 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο νεφροπαθής, Απόστολος Δανιάς που δεν κατάφερε να βρει το πολύτιμο μόσχευμα που θα του έδινε «ανάσα» στη βασανισμένη ζωή του.

Ο 48χρονος ήταν νεφροπαθής από τα 15 του χρόνια και εξαιτίας της πάθησής του, έκανε αιμοκαθάρσεις επί 32 συναπτά έτη, ανεβαίνοντας μαζί με την οικογένειά του έναν Γολγοθά, χωρίς συμπαράσταση από την Πολιτεία.

Όπως μεταδίδει και το agriniopress.gr, για τον θάνατό του έβγαλε ανακοίνωση ο Σύλλογος Νεφροπαθών Αιτωλοακαρνανίας, που θέτοντας το ζήτημα της δωρεάς οργάνων, σημειώνει ότι το μόσχευμα για τον άτυχο Απόστολο Δανιά δεν βρέθηκε ποτέ «γιατί στη χώρα μας μόνο 3,5 άτομα στο ένα εκατομμύριο είναι δότες οργάνων».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει:

«Ανέβηκε ο Απόστολος Δανιάς και η οικογένεια του ένα ατέλειωτο Γολγοθά χωρίς την συμπαράσταση που έπρεπε να έχει από την Πολιτεία αναζητώντας το πολύτιμο μόσχευμα που θα έδινε τουλάχιστο μια ανάσα στην βασανισμένη ζωή του.

Αυτό το μόσχευμα δεν βρέθηκε ποτέ γιατί στη χώρα μας μόνο 3,5 άτομα στο ένα εκατομμύριο είναι δότες οργάνων.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Νεφροπαθών Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει προς την οικογένεια του Αποστόλη τα θερμά του συλλυπητήρια και υπόσχεται στη μνήμη του να εντείνει τον αγώνα για να υπάρξουν στο μέλλον πολύ περισσότεροι δότες Οργάνων σώματος για να σώζονται πολλοί περισσότεροι συνάνθρωποι μας.

Κι αυτό σε πρώτη φάση δεν στοιχίζει, απλά είναι θέμα ευαισθησίας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο, αλλά και ταυτόχρονα ένα θέμα κινητοποίησης, στελέχωσης και εξασφάλισης των αναγκαίων υποδομών από την Πολιτεία.»

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Ανόητο αρθρο

Δεν πεθαίνεις γιατί δεν βρίσκεις μόσχευμα ποτε. Απλα γλυτωνεις την αιμοκάθαρση 3φορες την εβδομαδα... Τα αιτία του θανάτου βρίσκονται αλλου έτσι κι αλλιως!! Εξάλλου και τα ανοσοκατασταλτικά του μοσχεύματος προσθέτουν extra νοσηρότητα. Βρείτε σοβαρότερα θέματα απο την ανά δημοσίευση απο το αγρινιοpress

ΠΜ

Λυπάμαι για τον χαμό του ανθρώπου. Και ειναι αλήθεια ότι η δωρεά οργάνων είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Όμως θεωρώ ότι είναι υπερβολική η δήλωση ότι δεν είχε συμπαρασταση. Οι μονάδες/ κλινικές τέχν.νεφρου είναι σε καλό επίπεδο. Όταν σε άλλες χώρες πεθαίνεις στα 5 πρώτα χρόνια αιμοκαθαρσης ('η πεθαίνεις διότι δεν υπάρχουν μονάδες να σε δεχθουν)... επιπλέον οι συγγενείς, εφόσον υπάρχουν και το θέλουν, μπορούν δωρεάν να εξεταστούν για συμβατότητα και προσφέρουν μόσχευμα. Επομένως θεωρώ ότι υπάρχει πολυεπίπεδη συμπαράσταση. Δυστυχώς όμως δεν έφτασε στην παροχή μοσχεύματος

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης