Κρήτη: Έγκυος καθαρίστρια στα κτίρια του ΟΑΕΔ είναι... ανασφάλιστη

oaed_1

Διαπίστωσε το πρόβλημα όταν πήγε στο ΙΚΑ για να κάνει τα χαρτιά της για άδεια τοκετού – Σε ανάλογο καθεστώς και οι 478 καθαρίστριες με συμβάσεις στα κτίρια του ΟΑΕΔ. 

Απλήρωτη εδώ και πέντε μήνες και ανασφάλιστη είναι μια έγκυος που δουλεύει ως καθαρίστρια στα κτίρια του ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει άδεια τοκετού.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, η γυναίκα έμαθε ότι είναι αναασφάλιστη όταν πήγε στο ΙΚΑ να κάνει τα χαρτιά της για να πάρει την άδεια τοκετού. Τότε διαπίστωσε ότι όχι μόνο δεν πληρώνονται, αλλά δεν μπαίνουν ούτε τα ένσημα.

Ωστόσο, δεν είναι η μόνη απλήρωτη και ανασφάλιστη, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε παρόμοιο καθεστώς βρίσκονται οι 478 καθαρίστριες με συμβάσεις στα κτίρια του ΟΑΕΔ, που έμαθαν τι συνέβη μόλις η έγκυος συνάδελφός τους ανακάλυψε το πρόβλημα.

«Η συγκεκριμένη εργαζόμενη η οποία διανύει τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της πήγε στο ΙΚΑ Ηρακλείου και κατέθεσε τα χαρτιά της προκειμένου να πάρει την άδεια τοκετού. Τότε η υπάλληλος του ΙΚΑ της είπε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις αφού δεν έχει ασφάλεια!», ανέφερε σχετικά στο cretapost.gr, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Καθαριότητα Ηρακλείου, Στέλλα Φοδελιανάκη.


«Κι όλα αυτά συμβαίνουν στον ΟΑΕΔ, στον Οργανισμό δηλαδή που τρέχουμε για να βάλει σε τάξη όλους τους υπόλοιπους. Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα. Οι υπεύθυνοι κάτι πρέπει να κάνουν», πρόσθεσε η κ. Φοδελιανάκη.

Οι αρμόδιοι φορείς, σημειώνει η πρόεδρος, υποστηρίζουν ότι η ευθύνη βαραίνει το ελεγκτικό συνέδριο, που λόγω μιας δικαστικής διαμάχης με έναν εργολάβο καθαριότητας δεν υπογράφει για να προχωρήσει η διαδικασία. Μάλιστα, εκφράζει φόβους ότι η δικαστική διαμάχη θα έχει επιπτώσεις στους μισθούς των εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Είμαι

μία από τις 478 καθαρίστρια και είμαστε σε όλη την Ελλάδα. Δουλεύω για 352 ευρώ το μήνα 4 ώρες την ημέρα. Πέρασα με ΑΣΕΠ με την ΑΞΙΑ μου με πτυχίο Διοικητικό - Λογιστικό... Προς διευκρίνιση....

Μηπως ξερει κανεις

πόσους κηπουρούς έχει το παρτέρι της πρόσοψης της ΕΡΤ;

Αυτές

οι 478 καθαρίστριες είναι μόνο στο Ηράκλειο;Ε ρε συριζονήσι

478 καθαρίστριες στον ΟΑΕΔ;

Μήπως δεν φθάνουν; Είναι απάνθρωπο να έχουν να σφουγγαρίσουν πάνω από 1 τμ στο ωράριό τους

Να παει στην

καθαριστρια του Εθνους να της εξηγησει πως θα λυσει το προβλημα της και να γινει και υπουργος απορρυπαντικων και μαμουνοκτονων.

Ποιος

Την γκάστρωσε;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης