Κρήτη: Έγκυος καθαρίστρια στα κτίρια του ΟΑΕΔ είναι... ανασφάλιστη

Κρήτη: Έγκυος καθαρίστρια στα κτίρια του ΟΑΕΔ είναι... ανασφάλιστη

Διαπίστωσε το πρόβλημα όταν πήγε στο ΙΚΑ για να κάνει τα χαρτιά της για άδεια τοκετού – Σε ανάλογο καθεστώς και οι 478 καθαρίστριες με συμβάσεις στα κτίρια του ΟΑΕΔ. 

oaed_1
Απλήρωτη εδώ και πέντε μήνες και ανασφάλιστη είναι μια έγκυος που δουλεύει ως καθαρίστρια στα κτίρια του ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει άδεια τοκετού.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, η γυναίκα έμαθε ότι είναι αναασφάλιστη όταν πήγε στο ΙΚΑ να κάνει τα χαρτιά της για να πάρει την άδεια τοκετού. Τότε διαπίστωσε ότι όχι μόνο δεν πληρώνονται, αλλά δεν μπαίνουν ούτε τα ένσημα.

Ωστόσο, δεν είναι η μόνη απλήρωτη και ανασφάλιστη, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε παρόμοιο καθεστώς βρίσκονται οι 478 καθαρίστριες με συμβάσεις στα κτίρια του ΟΑΕΔ, που έμαθαν τι συνέβη μόλις η έγκυος συνάδελφός τους ανακάλυψε το πρόβλημα.

«Η συγκεκριμένη εργαζόμενη η οποία διανύει τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της πήγε στο ΙΚΑ Ηρακλείου και κατέθεσε τα χαρτιά της προκειμένου να πάρει την άδεια τοκετού. Τότε η υπάλληλος του ΙΚΑ της είπε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις αφού δεν έχει ασφάλεια!», ανέφερε σχετικά στο cretapost.gr, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Καθαριότητα Ηρακλείου, Στέλλα Φοδελιανάκη.


«Κι όλα αυτά συμβαίνουν στον ΟΑΕΔ, στον Οργανισμό δηλαδή που τρέχουμε για να βάλει σε τάξη όλους τους υπόλοιπους. Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα. Οι υπεύθυνοι κάτι πρέπει να κάνουν», πρόσθεσε η κ. Φοδελιανάκη.

Οι αρμόδιοι φορείς, σημειώνει η πρόεδρος, υποστηρίζουν ότι η ευθύνη βαραίνει το ελεγκτικό συνέδριο, που λόγω μιας δικαστικής διαμάχης με έναν εργολάβο καθαριότητας δεν υπογράφει για να προχωρήσει η διαδικασία. Μάλιστα, εκφράζει φόβους ότι η δικαστική διαμάχη θα έχει επιπτώσεις στους μισθούς των εργαζομένων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης