Διαδραστικοί πίνακες και λάπτοπ στους μαθητές δημοτικών της Μυκόνου

dim_sx_09

Ο εξοπλισμός έχει ήδη τοποθετηθεί στο 1ο και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου - «Οι εξελίξεις στους τομείς της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και δεν έχουμε δικαίωμα να μείνουμε πίσω», δηλώνει ο δήμαρχος του νησιού

Διαδραστικούς πίνακες και λαπ τοπ για τους μαθητές δημοτικού της Μυκόνου διένειμε ο δήμος Μυκόνου στα σχολεία του νησιού προκειμένου οι μαθητές να «τρέχουν» με γρήγορους ρυθμούς στο νησί που ούτως ή άλλως ακολουθεί ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Η αγορά πρότυπου τεχνολογικού εξοπλισμού, συνδράμει καθοριστικά στην αναβάθμιση του επιπέδου διδασκαλίας στα Δημοτικά σχολεία του νησιού, μέσω του εκσυγχρονισμού της μαθησιακής διαδραστικής διαδικασίας.

Οπως επισημαίνουν από το δήμο Μυκόνου: «Η συνολική δαπάνη που καλύφτηκε εξ’ ολοκλήρου με χρήματα του Δήμου Μυκόνου, ανέρχεται στα 21.737,94 ευρώ και αφορά στην αγορά 10 διαδραστικών βιντεο-προβολέων, 10 διαδραστικών πινάκων, και 10 φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών , καθώς επίσης και στα έξοδα εγκατάστασης, ρύθμισης και εκπαίδευσης του εκπαιδευτικού προσωπικού στη χρήση των μηχανημάτων.

Τα 10 σετ του σύγχρονου ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού εξοπλισμού διανεμήθηκαν ως εξής: Τρία σετ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου, τέσσερα σετ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου και τρία σετ στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Μεράς. Ο εξοπλισμός έχει ήδη τοποθετηθεί στο 1ο και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου, ενώ στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Μεράς αναμένεται να εγκατασταθεί τις προσεχείς ημέρες, καθώς εκτελούνται εκτεταμένες κτιριακές εργασίες».

Ενόψει του Αγιασμού για το νέο σχολικό έτος και με αφορμή την παροχή σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού στα Δημοτικά Σχολεία του νησιού, ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε: «Πιστεύω ότι οι διαδραστικοί πίνακες και τα λάπτοπ θα αποτελέσουν το καλύτερο δώρο για τους μαθητές των Δημοτικών μας σχολείων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου.

Οι εξελίξεις στους τομείς της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και δεν έχουμε δικαίωμα να μείνουμε πίσω. Εξασφαλίζουμε στα παιδιά μας, τη νέα γενιά Μυκονιατών όλα τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της εποχής, αλλά και στους Εκπαιδευτικούς μας όλα τα απαραίτητα "εργαλεία" που απαιτούνται για την υλοποίηση μιας σύγχρονης, ποιοτικής και παραγωγικής εκπαιδευτικής διαδικασίας».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

αρχειο_ληψης__2_

Μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου εκφράζουν την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή του αναπτυξιακού συνεδρίου - Πέριξ του Συνεδριακού Κέντρου υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

1