Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Σήμερα είμαστε τόσο ευτυχισμένοι που τα παιδιά μας απελευθερώθηκαν

theodoros

«Η Παναγία έχει απόψε στην αγκάλη της τον Ιησού Χριστό, και αυτοί οι ευλογημένοι, οι τόσο πονεμένοι γονείς που καρτερούσαν τόσο χρόνο, απόψε τα παιδιά τους είναι στο σπίτι τους»

«Απόψε, ευχαριστούμε την Παναγία μας. Σήμερα, όλος ο Ελληνισμός είμαστε τόσο ευτυχισμένοι, που τα παιδιά μας, τα δικά μας παιδιά απελευθερώθησαν». Την αποκλειστική δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε συγκινημένος ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, από το ιερό του ναού της Παναγίας Ηλιούπολης του Καΐρου, έχοντας μάθει λίγη ώρα πριν, από την επιτετραμμένη της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο Ελίνα Κυριακοπούλου, για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Ο ευλογημένος Ελληνισμός της Αιγύπτου ζει απόψε ευλογημένες ημέρες κάτω από την σκέπη της Παναγίας, εδώ στην Ηλιούπολη του Καΐρου, εδώ που κάποτε έπαλλε η φωνή του Ελληνισμού από χιλιάδες, μυριάδες Ελλήνων», δήλωσε ο πατριάρχης του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου.

Και συνέχισε: «Η Παναγία έχει απόψε στην αγκάλη της τον Ιησού Χριστό, και αυτοί οι ευλογημένοι, οι τόσο πονεμένοι γονείς που καρτερούσαν τόσο χρόνο, απόψε τα παιδιά τους είναι στο σπίτι τους». Παράλληλα, εξέφρασε τις από καρδιάς ευχαριστίες του, προς όλους όσοι συνέβαλαν στο γεγονός, λέγοντας συγκεκριμένα:

«Ευχαριστούμε για όλους όσοι αγωνίστηκαν φανερά ή όχι κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, την Ελλάδα μας, την Πολιτεία μας, για όλους όσοι εργάστηκαν για να απελευθερωθούν τα παιδιά μας. Τούς ευχαριστούμε!

Η Παναγιά μας, η Υπέρμαχος Στρατηγός, να ευλογεί αυτές τις ευλογημένες χώρες: την Αίγυπτό μας, που είναι θεοβάδιστη, την Ελλάδα μας που είναι χώρα ηρώων, την Κύπρο μας, αυτό το μαρτυρικό νησί…

Και η μετά από λίγο συνάντηση στον τόπο καταγωγής μου στην Κρήτη να δώσει καρπούς: ότι οι λαοί ηγαπημένοι και ενωμένοι μπορούν να επιτύχουν πολλά».

Και συνεπικουρούμενος στην τελετή του εσπερινού από τον πατριαρχικό επίτροπο Καϊρου μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημο, όπου παρακολούθησαν ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου Μιχάλης Γρουνστέιν και ο κοινοτικός επίτροπος Καΐρου Αντρέας Ρούσσος καθώς και ο πρόεδρος των Αραβορθοδόξων κ. Χούρι, εκπρόσωποι παροικιακών σωματείων και πολύς κόσμος, κατέληξε:

«Χρόνια πολλά! Η Παναγιά μας να είναι πάντα ελπίδα, ειρήνη, καταφυγή. Γιατί το έχουμε ανάγκη όλοι. Χρόνια πολλά σε όλους.»

ΣΧΟΛΙΑ

Περαστικός

Μην λες τέτοια δέσποτα γιατί κάποιοι και ξέρουμε ποιοι, στεναχωριούνται με την επιστροφή των στρατιωτικών μας ,λες και ο στρατός έχει χρώμα......κρίμα......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lamia

Η 40χρονη γυναίκα περιέγραψε τον εφιάλτη της δεμένη και φιμωμένη, φοβούμενη για την ίδια της τη ζωή - «Θέλω να μπει φυλακή για να δει πώς είναι και να τον δει ένας γιατρός», είπε για τον βασανιστή της

4555406

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κάνει λόγο για «φανταστικά» σενάρια  με σκοπό τη στοχοποίηση των προσπαθειών επίλυσης των προβλημάτων στους χώρους των πανεπιστημίων - Το πόρισμα παραδόθηκε στον Κώστα Γαβρόγλου 

1
4556941

Πρόκειται μια μεγαλύτερες θρησκευτικές γιορτές του σιιτικού Ισλάμ και τιμά τη μνήμη του μαρτυρίου και θανάτου του Ιμάμη Χουσειν, εγγονού του Μωάμεθ - Γιορτάζεται στην Ελλάδα από το 1978

23