«Πόντιος Πιλάτος» η ΕΣΗΕΑ στη διαμάχη ΣΚΑΪ - κυβέρνησης

720_167433_985ad75109-9c4ab10f73cee1f9__1_

Ερωτήματα από τις συστάσεις της ΕΣΗΕΑ προς τον τηλεοπτικό σταθμό  - Η Ένωση Συντακτών ζητά άρση του εμπάργκο από την κυβέρνηση αλλά και επανεξέταση της στάσης του σταθμού για σφαιρικότερη ενημέρωση

Ερωτήματα γεννούν οι συστάσεις της ΕΣΗΕΑ προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και οι ίσες αποστάσεις που τηρεί το εποπτικό όργανο της Ένωσης απέναντι στο κανάλι του Φαλήρου και το «εμπάργκο» που αποφάσισε η κυβέρνηση σε βάρος του. 

Σήμερα το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της Ένωσης Συντακτών, πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση με αφορμή τα τραγικά γεγονότα με τις πυρκαγιές και την ευρύτατη δημοσιότητα που έλαβαν.

Σε ανακοίνωσή του, το Εποπτικό Όργανο της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει το βαρύ το πένθος και την οδύνη για τα δεκάδες τραγικά θύματα και τις βιβλικές καταστροφές, προσθέτοντας ότι σε αυτή την εθνική καταστροφή, «δεκάδες δημοσιογράφοι βρέθηκαν στις επάλξεις του καθήκοντος και μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες, ανταποκρίθηκαν απόλυτα στην αποστολή της ενημέρωσης του κοινωνικού συνόλου και κυρίως της άμεσης πληροφόρησης για τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν».

To Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας επισημαίνει ότι η δημοσιογραφική προσέγγιση και παρουσίαση, θα πρέπει να γίνεται με απόλυτο σεβασμό και διακριτικότητα προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας και προς τους κανόνες δεοντολογίας.

Κλείνοντας η ανακοίνωση, η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι θα πρέπει να επανεξετασθεί η απόφαση της κυβέρνησης για αποχή μελών της από συγκεκριμένο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, όσο και η αντίστοιχη στάση του σταθμού (!), ώστε να διασφαλιστεί η σφαιρική ενημέρωση.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

στο τέλος στην ΕΣΗΕΑ

θα μείνει μέλος μόνο ο φουρθιώτης και ο αρβανίτης

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

police0

Το δράμα ξεκίνησε από τον χωρισμό του μαθητή της Β' Λυκείου με την κοπέλα του - «Να περνάτε καλά στη ζωή σας» έγραφε στο σημείωμά του, απευθυνόμενος στους γονείς του και στην αγαπημένη του

4