Νέες αποδοκιμασίες κατά Συριζαίων: Στο στόχαστρο αυτή τη φορά Αχτσιόγλου και Φάμελλος

Νέες αποδοκιμασίες κατά Συριζαίων: Στο στόχαστρο αυτή τη φορά Αχτσιόγλου και Φάμελλος

Η υπουργός Εργασίας, αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αποδοκιμάστηκαν από πολίτες που διαδήλωναν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών για το Σκοπιανό, έξω από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης - Τα «άκουσε» από πολίτες του Βόλου σε ημερίδα στο Χαροκόπειο, στην Αθήνα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος - «Προδότη» φώναζαν τον Κουρουμπλή στις Σέρρες

apodok0
Συνεχίζονται οι αποδοκιμασίες και η κατακραυγή των πολιτών κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικών στελεχών, μετά την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Όπως είναι φυσικό, οι διαμαρτυρίες είναι πιο έντονες στη Μακεδονία, όπου νωρίτερα σήμερα αποδοκιμάστηκε έντονα ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής -στις Σέρρες.

Οι αποδοκιμασίες ξεκίνησαν, την στιγμή που ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έκανε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της κεντρικής πλατείας της πόλης. Όταν ο αναγγέλων όσους έκαναν κατάθεση στεφάνου ανακοίνωσε το όνομα του υπουργού Ναυτιλίας, τότε άρχισαν οι αποδοκιμασίες, που συνοδεύονταν από το σύνθημα «προδότες, προδότες». Παρόμοια ήταν η υποδοχή των κατοίκων των Σερρών και για την τοπική βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή.

Οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν την ώρα που ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κατευθυνόταν προς τον χώρο που ήταν στημένη η εξέδρα των επισήμων για την παρέλαση που θα ακολουθούσε. «Προδότες, προδότη, η συντριβή έρχεται Κουρουμπλή» φώναξαν στον υπουργό Ναυτιλίας, ο οποίος προσπάθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να συνεχίσει την πορεία του.

Οι αποδοκιμασίες, όμως, συνεχίζονταν, με άλλους κατοίκους να του φωνάζουν «για 30 αργύρια ρε, δεν ντρέπεσαι; Ντροπή δεν υπάρχει;». Τελικά, ο κ. Κουρουμπλής κατάφερε να φτάσει στην εξέδρα των επισήμων, με τους διαδηλωτές να περιορίζονται από την αστυνομία σε ένα κομμάτι του δρόμου, σε απόσταση από τους επισήμους.

Την... σκυτάλη από τον υπουργό Ναυτιλίας πήραν η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που αποδοκιμάστηκαν σήμερα το απόγευμα από πολίτες έξω από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Οι συγκεντρωμένοι, περίπου 30 άτομα, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τη συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή εκδήλωση της εφημερίδας "Εποχή", με ομιλήτρια την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, που έφτασε στο δημαρχείο περίπου στις 6.30 μ.μ. Όπως αναφέρει το thestival.gr, οι διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Αποδέκτες των συνθημάτων ήταν πολιτικοί, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αλλά και όσοι προσέρχονταν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.  Στη συγκέντρωση μετείχαν και μέλη του κινήματος «Σφυρίζω», κρατώντας σφυρίχτρες. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί στο σημείο και δεν επέτρεπαν στους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το δημαρχείο.


Κλείσιμο



Ένταση έξω από εκδήλωση με ομιλήτρια την Ε. Αχτσιόγλου

sfyrizw3

apodok1
apodok2


sfyrizw1
sfyrizw2



Αλλά και η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, συνεχίζοντας δυναμικά τον αγώνα της, διέκοψε σήμερα την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλου, σε ημερίδα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, με θέμα «Το παρόν και το μέλλον της ανακύκλωσης».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τραγουδιστά και με δυναμική παρέμβαση, τα μέλη της Επιτροπής δεν επέτρεψαν στον υπουργό να προβεί σε μεγαλοστομίες περί ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας, την ώρα που στην πόλη μας καίγονται μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών και κυρίως πλαστικών από την Ιταλία στους κλιβάνους της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας το υπουργείο Περιβάλλοντος και η σημερινή κυβέρνηση. Οι χιλιάδες πολίτες του Βόλου έχουν ξεκάθαρα εκφραστεί και απαιτούν να σταματήσει η καύση σκουπιδιών, για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. Επιπλέον, η καύση έχει αποδειχθεί ότι δρα αποτρεπτικά στην ανακύκλωση και ουσιαστικά μπαίνει ταφόπλακα σε κάθε προσπάθεια υγιούς διαχείρισης απορριμμάτων, όταν ξεκινάει η συζήτηση για την καύση».

Δείτε βίντεο:

video 1

video 2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης