Πένθιμα θα χτυπούν οι καμπάνες στα Καλάβρυτα για το Σκοπιανό με εντολή Αμβρόσιου

amvrosios

Έξω φρενών ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος για το «Βόρεια Μακεδονία» - Κάνει λόγο για «προδοσία της Μακεδονίας μας» 

Οργή και αγανάκτηση για την «αρνητική για τη χώρα μας και τον απανταχού Ελληνισμό εξέλιξη» εκφράζει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, μετά τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης για το «Βόρεια Μακεδονία».

Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος έδωσε εντολή να χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών στην Αιγιαλεία και τα Καλάβρυτα μέχρι και το προσεχές Σάββατο από τις 11 έως της 11.15 το πρωί.

«Αδυνατούμε να δεχθούμε να χαρίζουν οι Έλληνες κυβερνώντες το όνομα της Μακεδονίας μας σε κάποιο άλλο κράτος», επισημαίνει σε ανακοίνωσή που δημοσίευσε στο ιστολόγιό του ο Μητροπολίτης, κάνοντας λόγο για «την προδοσία της Μακεδονίας μας».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου αναφέρει:

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΟΡΓΗ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ


Ανακοινώθηκε, δυστυχώς, η «συμφωνία» για την ονομασία των Σκοπίων με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία»! Το γεγονός αυτό πλημμυρίζει με οργή και αγανάκτηση την ψυχή μας, φαντάζομαι δε, ότι το ίδιο συμβαίνει και με την ψυχή κάθε γνήσιου Έλληνα! Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορούν να κυριαρχήσουν στην ψυχή μας!

Έτσι, λοιπόν, επαληθεύθηκε η προαναγγελία, στην οποία είχαμε προβεί στις 7 Ιουνίου με την ανάρτησή μας στο προσωπικό μας blog: «mkka.blofspot.com».
Την παραθέτουμε καί σήμερα.

ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΝΑ ΜΗ ΑΛΗΘΕΥΗ!
ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ!

_________Αναγνώσαμε και με κάθε επιφύλαξη αναδημοσιεύουμε την παρακάτω αναγγελία, ότι δηλ. σήμερα η αύριο επίκειται η παράδοση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στο κρατίδιο των Σκοπίων!
______Ευχόμεθα, η είδησις να μην είναι αληθής! Τα πράγματα θα το αποδείξουν! Οπωσδήποτε όμως η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ έχει πουληθή! Αργά ή γρήγορα το εθνικό αυτό έγκλημα θα πραγματοποιηθή! Και τότε θα αποδειχθή για μια ακόμη φορά, ότι οι άθεοι και οι αριστερόστροφοι πολιτικοί δεν νοιώθουν μέσα τους την έννοιαν της Πατρίδος. _____Κύριε, σώσον τους ευσεβείς! Κύριε, σώσον την Ελλάδα μας!

Αίγιον, 7 Ιουνίου 2018


Ξαφνικά, λοιπόν, αργά το βράδυ σήμερα Τρίτη 12 Ιουνίου ε.ἔ. ανακοινώθηκε η συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής μας χώρας. Της χαρίζουμε το όνομα «Severna Makenonija» (δηλ. Βόρεια Μακεδονία), πράγμα το οποίον επιβεβαίωσε μέσω διαγγέλματός του στον Ελληνικό Λαό και ο Έλληνας Πρωθυπουργός και Μή Υπέρμαχος των Ιερών και των Οσίων της Φυλής μας κ. Αλέξιος Τσίπρας!

Δεν μπορούμε, λοιπόν, να μην εκφράσουμε την αγανάκτηση και την οργή μας για αυτή την αρνητική για τη Χώρα μας και τον απανταχού Ελληνισμό, εξέλιξη. Αδυνατούμε να δεχθούμε να χαρίζουν οι Έλληνες κυβερνώντες το όνομα της Μακεδονίας μας σε κάποιο άλλο κράτος. Οι Έλληνες σε διαδηλώσεις, που πραγματοποίησαν μόλις προ πέντε ημερών σε τριάντα (30) περίπου πόλεις της Μακεδονίας μας, γενικώς της Βορείου Ελλάδος, βροντοφώναξαν: ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΉ! Αδυνατούμε, λοιπόν, να δεχθούμε να βαφτίζουν τα Σκόπια Μακεδονικό Έθνος! Να βαφτίζουν επίσης τη γλώσσα τους «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ!». Αδυνατούμε να αποδεχθούμε αυτό το εθνικό μας ξεπούλημα, δηλ. αυτοί από εδώ καί πέρα να ονομάζονται Βόρειοι Μακεδόνες! Με άλλα λόγια απ΄ εδώ και εμπρός εμείς δεν θα είμεθα οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ, οι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ, οι ΓΝΗΣΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ! Ξεπουλάμε την μοναδικότητά μας, ξεπουλάμε την ιστορία μας, ξεπουλάμε τον Μέγα Αλέξανδρο, το καμάρι της Φυλής μας, και εφ’ εξής κάποιοι θα μας θεωρούν ως πολίτες της ΝΟΤΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ! Δέχεσθε, λοιπόν, αυτή, να είναι εφ’ εξής η ΒΛΑΣΦΗΜΗ και ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ μας; Θα δεχθούμε, λοιπόν, αυτή την εθνική ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ;

Και όμως η λαϊκή εντολή, όπως αυτή εκφράσθηκε στα τόσα Συλλαλητήρια, που έγιναν, είναι αντίθετη σε όλα αυτά! Η λαϊκή εντολή, που εκφράσθηκε από τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και των άλλων πόλεων προσφάτως υπήρξε ξεκάθαρη! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! Δεν είναι, λοιπόν, ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΗ!

Τα εκατομμύρια των Ελλήνων, με πρωτοστατούντες τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες κάθε περιοχής, τα οποία ξεχύθηκαν στους δρόμους, βροντοφώναξαν την αντίθεσή τους στο προδοτικό ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας μας. Στην εθνική αυτή εξέγερση ἤμασταν από τούς πρώτους, που ξεσηκώθηκαν εδώ στο Αίγιο, στην ιστορική Βοστίτσα μας! Ακόμη και το ιερό Λάβαρο της Αγίας Λαύρας είχαμε μεταφέρει στην πλατεία Συντάγματος, στη μεγαλειώδη Σύναξη των Αθηνών!

Σταθερά, λοιπόν, και χωρίς μετεωρισμούς και αμφιβολίες ο Ελληνικός Λαός με έργα και λόγια τραγούδησε όσο πιο δυνατά μπορούσε το τραγούδι μας «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα...», ώστε να το ακούσουν οι Πολιτικοί μας και να μη προβούν στην Προδοσία της Πατρίδος μας!

Δυστυχώς, όμως, η Ελληνική Κυβέρνηση είχε διαφορετική άποψη. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις προδοτικές κινήσεις της, αφήνοντας έτσι τους Έλληνες απροστάτευτους από τις ξενικές επεμβάσεις και επιρροές! Το γεγονός αυτό και μόνο συνιστά ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! Καθώς αποδείχθηκε πλέον, ο Υπουργός των Εξωτερικών κ Κοτζιᾶς, ενεργώντας κάτω από τις μυστικές οδηγίες και εντολές του Πρωθυ-πουργοῦ, ξεπούλησε την Μακεδονία μας, αγνοώντας προκλητικά τις θυσίες των προγόνων μας.

Πρέπει, επιτέλους, ο κ. Τσίπρας και η παρέα του να καταλάβουν, έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, τα εξής:

1. Πρώτον: Η Ελλάδα είναι μία και ενωμένη και θα παραμείνει πάντα ακέραιη και αδιάσπαστη Χώρα!
2. Δεύτερον: Η Μακεδονία είναι μία, είναι Ελληνική και αδιαπραγμάτευτη!
3. Τρίτον: Όταν εκατομμύρια Ελλήνων μιλούν με ένα στόμα και μια φωνή, οι υπηρετούντες τον Λαό πρέπει όχι μόνο ν’ ακούν αλλά και να υπακούουν στα κελεύσματα του. Αλλοιώς γίνονται Προδότες!

Πεποίθησή μας είναι πως οι Έλληνες πρέπει να δείξουμε σ’ όλο τον κόσμο, ότι στις μάχες, όταν αυτές αφορούν την Πατρίδα μας, είμαστε ενωμένοι σαν μία γροθιά! Σε αυτή την προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει!

Εξ ονόματος, λοιπόν, όλων αυτών των Ελλήνων, των γνήσιων πατριωτών, που αντιδρούν στις αδικίες, την ξένη κηδεμονία και την ξένη εκμετάλλευση, αποφασίσαμε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, από αύριο Τετάτη πρωϊ οι καμπάνες των Ιερών Ναών της πόλεως του Αιγίου να χτυπούν πένθιμα, μόνο και μόνο για να εκφράσουμε δημοσίως, ότι η ψυχή μας πενθεί για την συντελούμενη ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! Οι Καμπάνες θα κτυπούν κάθε πρωΐ από τίς 11.00 έως τις 11.15’ μέχρι και το προσεχές Σάββατο 16 Ιουνίου!

Αδελφοί μου Έλληνες ξυπνάτε! Η φιλτάτη μας Πατρίδα ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ! ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ! ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΕΤΑΙ!

Σκεφθείτε: Μήπως άραγε οι ΜΕΓΑΛΟΙ της ΓΗΣ, οι οποίοι οικονομικώς πλέον μας έχουν ήδη αιχμαλωτίσει, αλλά και με τα κύματα των Μεταναστών συνεχώς μας εκτοπίζουν, μήπως, λέγω θέλουν να μας διαλύσουν; Μήπως θέλουν να περιορίσουν τα σύνορα της Ελλάδος από τον Ισθμό της Κορίνθου και κάτω, όπως λέγεται; Στοχασθείτε!

Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ (31)

Ο Τραγομουσιάς με τη μαυρη ρόμπα

και όποιος άλλος ζορίζεται ξύδι - οι καμπάνες κάνουν πολύ φασαρία

Παρατηρητης1

Ο αποθανων συγγραφεας Φουρακης ειχε γραψει παλια. Ενα πρωινο αρχισαν να χτυπανε οι καμπανες σε ολη την χωρα ο κοσμος απορημενος ρωταγε τι συμβαινει και το γεγονος ητανε οτι η Ελλαδα ειναι ελευθερη και στο Συνταγμα στηνονται κρεμαλες. Ευχομαι να ζησω να το δω.

Muhammad.Saad.al.Beshi

Όσο περιμένετε το ποθούμενο επικοινωνείστε με το team μας, προσφέρουμε απασχόληση σε ταλαντούχους και πρόθυμους νεαρούς.

Byzantios was

Απο ότι φαίνεται ο Αμβροσιος εινε ο πιο σοβαρός και υπευθυνοσ ιεράρχης στη χώρα Παει η Μακεδονία οι γύφτο Σλάβοι στο εξωτερικο πανηγυρίζουν Ρεζίλι η Ελλάδα τελείωσε

@όταν οι προδότες είναι εκ των ..έσω!

Και όμως εδώ στα Χανιά άκουσα ντόπιο να λέει με πλήρη αδιαφορία..πως τι μας νοιάζει αν δώσουν έως και την Πελοπόννησο? Εδώ η Κρήτη να μην ..πειραχτεί!Δυστυχώς αυτοί είμαστε...

Πλάκα πλάκα

Για να λέμε αλήθειες η Εκκλησία γενικότερα έχει πιο πολύ "παλέψει" για το παράλογο αίτημα των σκοπιανών να μην λέγονται σκοπιανοί και πρόσφατα με το αίτημά τους στο πατριαρχείο αλλα και με την πολυετή φυλάκιση του μητροπολίτου! Όλοι εσείς που βρίζετε τα ξέρετε αυτα; οταν λοιπόν ξέρεις και τους αγώνες που κάνεις και νιώθεις τότε ναι δικαίως χτυπούν οι καμπανες!

@

Όταν ο άνθρωπος περνάει κάποια ηλικία πρέπει να αποσύρεται για να ζήσει τα γεράματά του με αξιοπρέπεια. Διαφορετικά η αλαζονεία της εξουσίας σε κάνει πιο γραφικό και από το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη.

@@

σε πειράζει που ένας γέρος έχει πιο πολύ μυαλό από εσένα. Μάθαινε, έχεις πολύ δρόμο, γραφικιά..

@@@@

Σε συμβουλευω να το κανεις και εσυ, γρηγορα γρηγορα.

Γανυμήδης

Όλα κερδίζονται, τίποτα δεν χαρίζεται, με τις καμπάνες και τα λιβάνια δεν κερδίζουμε τίποτα, πρέπει να παραλήσουμε την Ελλάδα με τις κινητοποιήσεις, να κατέβει όλη η Ελλάδα στο σημείο που θα υπογραφεί η προδοσία!

δημοκράτης

ο παππάς είναι φασίστας. φασίστας, φασίστας. Να συλληφθεί , να ξυριστεί , να κρεμαστεί! Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να μιλάει; Μόνο όσοι ορκίζονται πίστη στον πατερούλη Γεώργιο Σόρρο.. ε, Αλέξιο Τσίπρα ήθελα να πω, δικαιούνται να μιλούν στη δημοκρατική μας χώρα...

adekastos mparas

Μωρή κοντσίτα... 30 χρόνια αυτοαποκαλούνται έτσι αλλά και έτσι τους ξέρει ο υπόλοιπος κόσμος, μη ταράζεσαι και σου κοπεί η περίοδος...

@mparas, όνομα και πράμα

μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια τέκνον. Καλή λευτεριά και μ΄ένα πόνο να σου βγει το οπισθόπαιδο..

xasan 16.17@

EΣΥ ΕΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΗΟΤ ΣΠΟΤ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ .....

Ωμέγα

Πιο γραφική κι απο τα Ζαγοροχώρια η Αμβροσία

@Ωμέγα

γιατί σε λένε Ωμέγα; Ήσουν πάντα η πιο αργή στην αντίληψη;

Warrior

Σωστός ο Μητροπολίτης αλλά είμαι σίγουρος πως πάλι κάποιοι θα διαφωνούν μαζί του 😂

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης