Συνελήφθη απατεώνισσα που έταζε θέσεις σε πρεσβείες ξένων χωρών

Συνελήφθη απατεώνισσα που έταζε θέσεις σε πρεσβείες ξένων χωρών

Η 57χρονη  έμενε στη Γλυφάδα και διέθετε βίλα στη Μάνη όπου έδινε πάρτι και δεξιώσεις με προσκεκλημένους τα θύματα της - Στα δύο χρόνια δράσης της εξαπάτησε τουλάχιστον οκτώ άτομα, από τα οποία απέσπασε συνολικά ποσό περίπου 280.000 ευρώ

sil_009
Κυκλοφορούσε με άνεση στα αθηναϊκά σαλόνια, έμενε στη Γλυφάδα και διέθετε βίλα στη Μάνη όπου έδινε πάρτι και δεξιώσεις με προσκεκλημένους τα θύματα της. Αν και ήταν άεργη, ζούσε πλουσιοπάροχα πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες και «παραμύθι» σε απλούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας ότι θα τους διορίσει στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ με μηνιαίο μισθό που άγγιζε τις 50.000 ευρώ!

Η 57χρονη απατεώνισσα, μέσα στα δύο χρόνια δράσης της είχε καταφέρει να «δαγκώσει» οκτώ άτομα, τσεπώνοντας περισσότερες από 280.000 ευρώ. Ήταν δε, τόσο πειστική στο ρόλο της που ακόμη και όταν τα θύματα πήγαν στην Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής για να αναφέρουν την περίπτωση της 57χρονης και ζητήσουν συμβουλές είχαν αμφιβολία ότι επρόκειτο για απάτη. Όμως οι έμπειροι αξιωματικοί κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και αμέσως ξεκίνησαν την έρευνα για να ξεσκεπάσουν την απατεώνισσα με το αστικό προφίλ και τις υψηλές γνωριμίες στο διπλωματικό Σώμα. Και ήταν για αυτούς θέμα ωρών να της περάσουν χειροπέδες και να την οδηγήσουν στη δικαιοσύνη. Εκεί όπου είχε οδηγηθεί και το 2007 όταν την έπιασαν να διαπράττει τα ίδια αδικήματα.

Από οδηγός του πρέσβη, εκπρόσωπος τύπου της πρεσβείας των ΗΠΑ

Όταν στα μέσα της περασμένης εβδομάδας δύο άτομα μετέβησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής προκειμένου να αναφέρουν μια ιστορία με πρωταγωνιστές τους ίδιους και μια 57χρονή μυστηριώδη ξανθιά γυναίκα με υψηλές γνωριμίες στο διπλωματικό Σώμα που τους είχε υποσχεθεί ότι θα τους διόριζε στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, οι αξιωματικοί αμέσως διαπίστωσαν ότι το όλο σκηνικό δεν ήταν παρά μια καλοστημένη απάτη. Έτσι άκουσαν προσεκτικά τα θύματα (στην πρώτη φάση κατέθεσαν 4 άτομα από τα συνολικά 8 που είχε βάλει στο μάτι η 57χρονη) και συγκέντρωσαν πληροφορίες για την 57χρονη. Μια γυναίκα υπεράνω πάσης υποψίας η οποία είχε βάλει σε εφαρμογή το αριστοτεχνικά στημένο σχέδιο της και εδώ και δύο χρόνια πραγματοποιούσε οικονομική αφαίμαξη των θυμάτων της. Ανθρώπων απλών, χαμηλόμισθων που πίστεψαν στα λόγια της και πλήρωναν αδρά για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός υδραυλικού στον οποίο έταζε διορισμό στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Του είπε αρχικά ότι θα προσλαμβανόταν ως οδηγός του πρέσβη όμως στη συνέχεια τον «αναβάθμισε» σε εκπρόσωπο τύπου της πρεσβείας με μηνιαίο μισθό 50.000 ευρώ! Μάλιστα για να γίνει πιο πειστική στα θύματα της, έδινε πάρτι και δεξιώσεις στη βίλα της στη Μάνη και τους καλούσε για να διασκεδάζουν μαζί της.

Η σύλληψη στη Γλυφάδα

Από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι η ξανθιά απατεώνισσα ήταν παλιά γνώριμη των διωκτικών αρχών. Το 2007, είχε συλληφθεί για απάτες και σύμφωνα με πληροφορίες είχε προφυλακιστεί. Όμως από ότι φαίνεται δεν έβαλε μυαλό και μόλις βγήκε έξω ξαναρίχτηκε στην ενεργό δράση. Χθες το απόγευμα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής αποφάσισαν να περάσουν στην τελευταία φάση του σχεδίου τους. Έβαλαν δύο θύματα να κλείσουν ραντεβού μαζί της σε καφέ της Γλυφάδας για να της δώσουν τα χρήματα που τους ζητούσε για τους “χρυσούς” διορισμούς. Αρχικά ζητούσε 7000 ευρώ όμως όταν της εξήγησαν ότι δεν είχαν τόσα η συμφωνία έκλεισε στα 1500. Ποσό που προσημειώθηκε και έτσι κατά τη διάρκεια της συνάντησης,όταν τα “μαρκαρισμένα” ευρώ άλλαξαν χέρια, έκαναν έφοδο και της πέρασαν χειροπέδες.

Κλείσιμο
Σε θυρίδες

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης, οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι έχουν να κάνουν με ένα άτομο ψυχρό που ήταν αποφασισμένο να κρατήσει το στόμα του κλειστό και φυσικά να μην παραδεχτεί το παραμικρό. Και το έκανε. Αυτό που ψάχνουν τώρα είναι τα χρήματα, προκειμένου να τα αποδώσουν στα θύματα. Όμως κάτι τέτοιο όπως λένε δεν είναι εύκολο. Έχουν ήδη στείλει σχετικά αιτήματα σε τράπεζες όμως αυτό που εκτιμούν είναι ότι η 57χρονη τα έχει κρύψει είτε σε μέρος που γνωρίζει μόνο εκείνη, είτε τα έχει βάλει σε θυρίδες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης