Αποτράπηκε η αυτοκτονία τουρίστα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος!

Αποτράπηκε η αυτοκτονία τουρίστα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος!

Την αυτοκτονία Βέλγου τουρίστα πρόλαβε την τελευταία στιγμή η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Βελγίου...

Την αυτοκτονία Βέλγου τουρίστα πρόλαβε την τελευταία στιγμή η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Βελγίου.

Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, η βελγική αστυνομική υπηρεσία ενημέρωσε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, τις μεταμεσονύχτιες ώρες της 24.8.2010, ότι ένας 45χρονος Βέλγος, που παραθέριζε στην Ελλάδα, είχε εκδηλώσει μέσω ίντερνετ και συγκεκριμένα, από τη διεθνή ιστοσελίδα επικοινωνίας facebook, την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει γιατί αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράϊκου, η οποία παρήγγειλε αμέσως στην εταιρία παροχής υπηρεσιών ίντερνετ την άμεση άρση του απορρήτου, σχετικά με τα ηλεκτρονικά ίχνη, που είχε διαβιβάσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ύστερα από έρευνα, εντοπίστηκε ο επίδοξος αυτόχειρας σε δωμάτιο ξενοδοχείου του Ηρακλείου Κρήτης, όπου έκανε διακοπές, ενώ ενημερώθηκαν ψυχολόγοι από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κλίμακα», με σκοπό να του προσφέρουν στήριξη.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 45χρονος Βέλγος είχε νοσηλευτεί πρόσφατα σε νοσοκομείο του Βελγίου, έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ηρακλείου παρέλαβαν τον τουρίστα από το δωμάτιό του και τον μετέφεραν στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου παρέμεινε για νοσηλία, ενώ δυο μέρες αργότερα, συνοδεία αστυνομικών, μεταφέρθηκε στο Βέλγιο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kalamarakia01

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ φέρονται να αφαίρεσαν τους σκληρούς δίσκους από τους υπολογιστές και την ταμειακή μηχανή, προκειμένου να διασταυρώσουν αν ο καταστηματάρχης είχε φροντίσει να κόψει τις αποδείξεις που αντιστοιχούν στα δελτία παραγγελίας που έχουν αναρτήσει οι δυσαρεστημένοι πελάτες στον τουριστικό οδηγό tripadvisor

33
kanakakis0

Στόχος του υποψηφίου δημάρχου Κηφισιάς είναι η διασφάλιση πρόσθετων πόρων για το Δήμο και η διοχέτευσή τους σε έργα αναγκαία για τη βελτίωση της καθημερινότητας και όχι σε έργα βιτρίνας.