Κομπογιαννίτισσες στη Βέροια κατασκεύαζαν πλαστές συνταγές

Κομπογιαννίτισσες στη Βέροια κατασκεύαζαν  πλαστές συνταγές

Πάνω από  15.000 ευρώ η αξία των φαρμάκων που αναφέρονταν στις πλαστές συνταγές...

Ψεύτικη ιατρική κάλυψη φαίνεται πως ήθελαν να παρέχουν δυο Ελληνίδες στη Βέροια ηλικίας 50 και 31 ετών, καθώς κατασκεύαζαν πλαστές συνταγές, με τις οποίες προμηθεύονταν παράνομα ακριβά φάρμακα.

Οι …επίδοξες γιατροί "πιάστηκαν" από την Ασφάλεια Βέροιας, με τις κατηγορίες  της απάτης και της πλαστογραφίας, σε βαθμό κακουργήματος.

 Το υλικό που βρέθηκε στο σπίτι τους είχε ήδη χρησιμοποιηθεί και οι γυναίκες συνελήφθησαν στο αυτοκίνητό τους, αμέσως μετά τη χρήση πλαστογραφημένης συνταγής, σε φαρμακείο της Βέροιας.

Μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο και συνελήφθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18  πλαστογραφημένα φύλλα συνταγολογίου του ΟΓΑ, στο οποίο αναφέρονταν στοιχεία ασθενών και διάφορα είδη φαρμάκων, ενώ είχαν πλαστές σφραγίδες και υπογραφές διαφόρων γιατρών.

Από τις έρευνες προέκυψε, ότι οι δυο γυναίκες είχαν χρησιμοποιήσει το πλαστογραφημένο υλικό και είχαν προμηθευτεί ακριβά φάρμακα από έξι φαρμακεία στη Νάουσα της Ημαθίας και από τρία φαρμακεία στη Βέροια.

Στο υλικό που βρέθηκε στο σπίτι τους, περιλαμβάνονται 39 κουτιά με φάρμακα μεγάλης αξίας, ατομικά βιβλιάρια του ΟΓΑ και του ΙΚΑ, πλαστογραφημένες συνταγές για το ΤΕΒΕ και το ΙΚΑ, οκτώ σφραγίδες ισάριθμων γιατρών πλαστές, μια πλαστή σφραγίδα του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών, μια πλαστή σφραγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας, μια πλαστή σφραγίδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μια πλαστή σφραγίδα της Διεύθυνσης Υγείας Θεσσαλονίκης, μια πλαστή σφραγίδα που ρύθμιζαν την ημερομηνία, άλλες τρεις πλαστές σφραγίδες με ιατρικές οδηγίες.

Η αξία των φαρμάκων που αναφέρονταν στις πλαστές συνταγές ξεπερνά το ποσό των 15.000 ευρώ.

Οι δυο γυναίκες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Βέροιας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsigaridas

Ποιος ήταν ο  πολιτικός μηχανικός που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την συμμετοχή του στην οργάνωση και πέθανε στα 80 του χρόνια - Τα καλοκαίρια στην Κάλυμνο, οι επαφές με τον «Κάρλος το Τσακάλι» στην Δαμασκό, ο φάκελος στα αρχεία της Στάζι

diodia_syriza2

Όταν το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας κατέβαινε στους σταθμούς των διοδίων δείχνοντας εμπράκτως την υποστήριξή του στο κίνημα «δεν πληρώνω» με συνθήματα «ΟΧΙ στα διόδια των μεγαλοεργολάβων» ποιος θα πίστευε ότι επι Πρωθυπουργίας του αυτά τα διόδια που τότε κατήγγειλε, θα πολλαπλασιάζονταν και θα αυξάνονταν πάνω από 150%!