Κομπογιαννίτισσες στη Βέροια κατασκεύαζαν πλαστές συνταγές

Κομπογιαννίτισσες στη Βέροια κατασκεύαζαν  πλαστές συνταγές

Πάνω από  15.000 ευρώ η αξία των φαρμάκων που αναφέρονταν στις πλαστές συνταγές...

Ψεύτικη ιατρική κάλυψη φαίνεται πως ήθελαν να παρέχουν δυο Ελληνίδες στη Βέροια ηλικίας 50 και 31 ετών, καθώς κατασκεύαζαν πλαστές συνταγές, με τις οποίες προμηθεύονταν παράνομα ακριβά φάρμακα.

Οι …επίδοξες γιατροί "πιάστηκαν" από την Ασφάλεια Βέροιας, με τις κατηγορίες  της απάτης και της πλαστογραφίας, σε βαθμό κακουργήματος.

 Το υλικό που βρέθηκε στο σπίτι τους είχε ήδη χρησιμοποιηθεί και οι γυναίκες συνελήφθησαν στο αυτοκίνητό τους, αμέσως μετά τη χρήση πλαστογραφημένης συνταγής, σε φαρμακείο της Βέροιας.

Μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο και συνελήφθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18  πλαστογραφημένα φύλλα συνταγολογίου του ΟΓΑ, στο οποίο αναφέρονταν στοιχεία ασθενών και διάφορα είδη φαρμάκων, ενώ είχαν πλαστές σφραγίδες και υπογραφές διαφόρων γιατρών.

Από τις έρευνες προέκυψε, ότι οι δυο γυναίκες είχαν χρησιμοποιήσει το πλαστογραφημένο υλικό και είχαν προμηθευτεί ακριβά φάρμακα από έξι φαρμακεία στη Νάουσα της Ημαθίας και από τρία φαρμακεία στη Βέροια.

Στο υλικό που βρέθηκε στο σπίτι τους, περιλαμβάνονται 39 κουτιά με φάρμακα μεγάλης αξίας, ατομικά βιβλιάρια του ΟΓΑ και του ΙΚΑ, πλαστογραφημένες συνταγές για το ΤΕΒΕ και το ΙΚΑ, οκτώ σφραγίδες ισάριθμων γιατρών πλαστές, μια πλαστή σφραγίδα του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών, μια πλαστή σφραγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας, μια πλαστή σφραγίδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μια πλαστή σφραγίδα της Διεύθυνσης Υγείας Θεσσαλονίκης, μια πλαστή σφραγίδα που ρύθμιζαν την ημερομηνία, άλλες τρεις πλαστές σφραγίδες με ιατρικές οδηγίες.

Η αξία των φαρμάκων που αναφέρονταν στις πλαστές συνταγές ξεπερνά το ποσό των 15.000 ευρώ.

Οι δυο γυναίκες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Βέροιας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ar65

Έκλεβαν αμάξια και άλλα τα έκαναν ανταλλακτικά και άλλα τα νοίκιαζαν - Οι συλληφθέντες ήταν σεσημασμένοι για κλοπές και παρόμοια αδικήματα - Ο αρχηγός της σπείρας ήταν υπόδικος στη φυλακή για προμήθεια και εμπορία μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης

1
tew

Εντοπίστηκαν 17,5 κιλά κάνναβης σε «καβάτζες» σε φοιτητικές εστίες και σε ξενοδοχεία - Επτά Αλβανοί ηγούνταν της εγκληματικής οργάνωσης - 34 οι συλληφθέντες, δεκάδες οι διακινητές - Σε 57 ημέρες ο τζίρος από την πώληση των ναρκωτικών έφτασε τις 570.000 ευρώ

1
tsipras_bogia

Άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας, πέταξαν μπογιές σε πανό που έχει τοποθετηθεί κοντά στη νότια πύλη της ΔΕΘ και διαφημίζει την ομιλία του πρωθυπουργού - Συνθήματα για τη Μακεδονία και πανό: «Μακεδόνες. Ψηλά το κεφάλι. Η αλήθεια θα μιλήσει. Η προδοσία θα σβήσει»

1