Ευαγγελισμός: Η υποχρηματοδότηση φέρνει στα όριά τους προσωπικό και ασθενείς

evaggelismos

Η ετήσια επιχορήγηση για τη μεγαλύτερη μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με 60.000 νοσηλευόμενους ετησίως, δεν καλύπτει ούτε τις μισές ανάγκες του

Η "υποχρηματοδότηση" είναι η σοβαρή "πάθηση" που διαγιγνώσκει για το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον Ευαγγελισμό, ο επί 31 χρόνια καρδιολόγος του νοσοκομείου και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), κ. Ηλίας Σιώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στους πολίτες αλλά και για τον σκοπό που επιτυγχάνεται τελικα από τους λειτουργούς υγείας του νοσοκομείου.

Η ετήσια επιχορήγηση που λαμβάνει το νοσηλευτικό ίδρυμα από το υπουργείο Υγείας είναι 110 εκατ. Ευρώ, ποσό που όπως επισημαίνει ο κ. Σιώρας δεν επαρκεί για τους περίπου 60.000 ετησίως νοσηλευόμενους ούτε φυσικα για τους ανασφάλιστους -για τους οποίους δεν δίδεται επιχορήγηση παρότι στα... χαρτιά αυτό προβλέπεται.


Με δεδομένο πως το Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο ειναι κατα μέσο όρο 2.100 ευρώ για καθε ασθενή, προκύπτει πως για τους 60.000 ασθενείς που νοσηλεύονται η δαπάνη ειναι τουλάχιστον 125 εκατ. ευρώ. Το νοσοκομείο όμως λαμβάνει μολις 110 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στον Ευαγγελισμό για τη διετία 2017-2018 περίπου 55 εκατ. ευρώ για νοσηλείες ασφαλισμένων του, χρήματα τα οποια ωστόσο δεν αποδίδονται στο νοσοκομείο.


Τα στοιχεία που παραθέτει ο διευθυντής καρδιολόγος και επί επτά θητείες εκλεγμένος πρόεδρος εργαζομένων ειναι αποκαλυπτικά για τη λειτουργία του μεγάλου νοσοκομείου: από τα τακτικά ιατρεία αλλα και τα επείγοντα του Ευαγγελισμού περνούν καθε χρόνο περισσότεροι απο 500.000 άνθρωποι. Αυτό στα εργαστήρια μεταφράζεται σε 8,5 εκατ. εξετάσεις! Ουσιαστικα το νοσοκομείο λειτουργεί ως μονάδα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας!

Εκτός από την παροχή υπηρεσιών υγείας σε τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ανθρώπους, το νοσηλευτικό ίδρυμα νοσηλευει ετησίως 60.000 ασθενείς και οι λειτουργοί υγείας πραγματοποιούν πάνω απο 12.000 χειρουργικές επεμβάσεις.

"Δεν μπορούμε να ζούμε με την αγωνία (κι εμείς και οι ασθενείς μας) αν και πότε θα έχουμε αντιδραστήρια για εξειδικευμένες εξετάσεις ή πότε θα έρθει η λυχνία για τον αγγειογράφο, πότε θα συντηρηθούν τα παλαιά, πέραν της 15ετίας, μηχανήματα (μικροσκόπια, ενδοσκόπια, αξονικός, μαγνήτης, υπέρηχοι, ακτινολογικά, τεχνητός νεφρός κλπ.)" σημειώνει ο κ. Σιώρας.

Οι υψηλού επιπέδου εξειδικευμένες λειτουργίες

Εντυπωσιακός ειναι ο αριθμός των ιατρικών πράξεων που διενεργούνται στον Ευαγγελισμό όπως τις συνοψίζει ο πρόεδρος του Σωματείου για να καταδείξει τις υψηλού επιπέδου ποσοτικές αλλα και ποιοτικές λειτουργίες των τμημάτων του νοσοκομείου. Ενδεικτικά αναφέρει:

− Μεταμοσχεύσεις νεφρών, περίπου 30 κατ’έτος με αυξητικό ρυθμό.

− Μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών (αλλογενείς και από εναλλα κτικούς δότες), πάνω από 80 ετησίως (το μεγαλύτερο κέντρο στην Ελλάδα) με πολύ μακρές νοσηλείες.

− Όλο και αυξανόμενος αριθμός λαπαροσκοπικών επεμβάσεων με ικανό κόστος η κάθε μία λόγω απαιτούμενων υλικών.

− 1.500 επεμβάσεις καρδιοχειρουργικές, θωρακοχειρουργικές και ενδαγγειακές (με τοποθέτηση stents στον αγγειογράφο). Αυξανόμενος ρυθμός με πολύ ακριβά υλικά.

− Νευροχειρουργικές επεμβάσεις, σε μερικές από τις οποίες χρειάζεται τοποθέτηση νευροδιεγέρτη (πολύ υψηλό κόστος).

− Την τελευταία διετία πραγματοποιήθηκαν 60 εμβολισμοί εγκεφαλικών αρτηριών στον αγγειογράφο. Το κράτος και οι ασθενείς «κέρδισαν» πάνω από 1 εκατ´ ευρώ συγκριτικά με τον ιδιωτικό τομέα, όπου πήγαιναν σχεδόν όλα τα ανευρύσματα.

− Περίπου 1.500 υψηλού επιπέδου πράξεις στο εργαστήριο ηλεκτρο φυσιολογίας (ablation, βηματοδότες, απινιδωτές, ηλεκτροφυσιολογικές μελέτες). Μόνο στη Β΄ Καρδιολογική γίνονται το 40% των πανελ λαδικά διενεργούμενων θεραπειών αρρυθμιών (ablations) και η λίστα αναμονής ξεπερνά το τρίμηνο.

− Τους καρδιογράφο, απινιδωτή, monitor, αντλία χορηγήσεως υγρών. Μετατρέπουν συχνά κοινές κλίνες σε «ΜΕΘ» λόγω υπερπληρότητας των κλινών Εντατικής, και στον «Ευαγγελισμό», και στο λεκανοπέδιο.

− Η Ψυχιατρική με τις 20 οργανικές κλίνες και τα 25 ράντζα στο διάδρομο έχει θρηνήσει και θύματα από τις κακές συνθήκες νοσηλείας , αλλά και άδικη καταδίκη νοσηλευτή που πλήρωσε ευθύνη της πολιτείας.

− Ένας παλαιάς τεχνολογίας μαγνητικός τομογράφος, ένας παμπάλαιος αξονικός και ένας αξονικός 5ετίας, αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και μόνο τους νοσηλευόμενους. Το αποτέλεσμα ειναι 10ωρα αναμονής μέχρι να γίνει η αξονική, πολυήμερη αναβολή μαγνητικής ή αξονικής για τουςνοσηλευόμενους, με συνέπεια παράταση νοσηλείας ή παρα πομπή σε ιδιωτικά εργαστήρια.

- Η αιμοδοσία λόγω έλλειψης προσωπικού έχει μειώσει τις βάρδιες για αιμοδότες από 11 σε 6.

- Η Νεφρολογική κλινική με δεκάδες αιμοκαθαιρόμενους ασφυκτιά λόγω έλλειψης προσωπικού και παλαιότητας μηχανημάτων (μηχανήματα αιμοκάθαρσης από το 1984!)

- Οι Χειρουργικές κλινικές, η ΩΡΛ , οι Ορθοπεδικές , η Γναθοχειρουργική , η Οφθαλμολογική, η Ουρολογική , η Πλαστική χειρουργική, οι Καρδιο-Θωρακο –Αγγειοχειρουργική, αναμένουν εναγωνίως τη λειτουργία των 9 κλειστών χειρουργικών αιθουσών και της νέας μονάδας.

"Ο ασθενής προστρέχει στο δημόσιο νοσοκομείο την ώρα της ανάγκης του κι όχι από επιλογή και γι’αυτό τον λόγο δικαιούται δωρεάν και αμέριστη φροντίδα και παροχές υγείας με βάση την εξέλιξη της επιστήμης κι όχι...κοιτώντας την τσέπη. Αν θελουμε να εχουμε υψηλού επιπέδου, αξιόπιστες, άμεσες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, πρέπει το κράτος να αναλαμβάνει αποκλειστικά και πλήρως την ευθύνη" καταλήγει ο κ. Σιώρας.

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Το κράτος οφείλει να κάνει το χρέος του απέναντι στο ΕΣΥ,

αυξάνοντας επειγόντως την χρηματοδότηση της ρεμούλας και τις αρπαχτής

Σαράντα (!) κηπουροί, ψάχνουν για ...κήπο, στον "Ευαγγελισμό"

κυριε Κουλη, περιμενουμε να "προχωρήσεις αποφασιστικά σε outsourcing δημοσίων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα" έτσι ώστε αλλος να κλαδευει το γιουκα στην αυλη, και αλλος να ποτιζει τον βασιλικο της προισταμενης...α!...επισης περιμενουμε να αξιοποιηθουν οι 40 κηπουροι, μεσα απο μια «τολμηρή ανασυγκρότηση» γιατι "κανείς δε περισεύει"...λεφτα για γαζες κτλ θα ερθουν απο την κατανάλωση των δημοσιων, καθως ενας δημοσιος τρέφει 4 του ιδιωτικου τομεα, απο οτι μας λεν οι "οικονομολογοι" του σφυριζα, οι οποιοι προφανως συμφωνουν με αυτους του μπλε πασοκ.

Μόνο να σκεφτεί κανείς,

ότι ''κάποιοι'' από το σινάφι των έσω έκαναν σελεμέ τα πανάκριβα αντικαρκινικά, ''κάποιοι'' συμμετείχαν σε κυκλώματα υπερκοστολογήσεων και ''κάποιοι άλλοι'' ποιος ξέρει τι άλλο ...........

1984

To 80% του νοσηλευτικού προσωπικού ψηφίζει αριστερούς συνδικαληστες και δεν τους πειράζει που οι αλλοδαποί νοσηλεύονται δωρεάν!!

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΔΝΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ... ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΑΙΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΜΕΣΩ Α.Σ.Ε.Π.; ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ... ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΕΣ....

Πρώην ΕΣΥτης επι 20 χρόνια ξυστης.

Σιγά μη κλάψουμε για τα κουρασμένα παλληκαρια...! Φέρτε τους βιταμίνες. Κανεις δε τους κρατάει εκεί με το ζόρι. Οποιος πιστεύει οτι αδικείται, μπορεί σημερα να παραιτηθεί. Αξιοπρεπώς, όπως έχουμε κάνει αρκετοί.

Πέστε το ντε

Τώρα εξηγείται γιατί για ένα δόντι μου έγραψαν ένα αμοξίλ και δυο ακριβά μη συνταγογραφούμενα, ένα για πλύσεις στο στόμα και ένα για το έντερο, μη τυχόν και με πειράξει το αμοξίλ! Τέσσερα ευρώ το αμοξίλ, 20 ευρώ τα άλλα. Έχουν ξεμείνει από προμήθειες και γράφουν όλα τα παραφάρμακα μπας και λαδωθεί το αντεράκι τους. Ξεχνιούνται τέτοιες συνήθειες;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΘΙΟ!!!!!!!!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΘΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ !!!!!!!!!!!!!!!! ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΑΔΕΛΦΙΑ !!!

Κυνικός

Ο Ευαγγελισμός έχει βουλιάξει από τους λαθρομετανάστες ισλαμοκαννιβαλους και τους γύφτους, αυτή είναι η πραγματικότητα....

@

Δυστυχως ετσι ειναι. Το χειροτερο ειναι οτι ο Ελληνας πληρωνει για υγεια υποτιθεται (υποχρεωτικα) για να εχουν οι λαθρω περιθαλψη. Αν παει ο Ελληνας που πληρωνει, στο δημοσιο νοσοκομειο αντιμετωπιζεται με τον χειροτερο τροπο. Ειτε για να του φανε λεφτα (βλεπε φακελακια) ειτε γιατι αδιαφορουν γιαυτον. Καταντια

Σύντροφος μετακλητός στη NASA του Παππά

Εντάξει, καλά είμαστε, έχει δρόμο ακόμα μέχρι να τους στέλνουμε στους κτηνιάτρους όπως ο σύντροφος στη Βενεζουέλα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mar4

«Η κυβέρνηση, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα άλυτα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει, σπιλώνει την φήμη κάποιων εκ των επιφανέστερων Ελλήνων, με διαρκή και πολύπλευρη προσφορά στην ελληνική κοινωνία» είπε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός 

fylakes0

Προκλητικό βίντεο μέσα από τις φυλακές, όπου Αλβανοί κρατούμενοι σε κελιά-σουίτες με δορυφορικές τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές, πετούν επιδεικτικά χαρτονομίσματα, ενώ έχουν αλκοόλ και κινητά τηλέφωνα - Έχει παραγγελθεί έρευνα, λέει το υπουργείο Δικαιοσύνης

33