Συγκέντρωση ΛΑΕ κατά των πλειστηριασμών: Διαδηλωτές ανέβηκαν με πανό στην κλούβα των ΜΑΤ

Συγκέντρωση ΛΑΕ κατά των πλειστηριασμών: Διαδηλωτές ανέβηκαν με πανό στην κλούβα των ΜΑΤ

Τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας διαμαρτύρονται για τον εκπλειστηριασμο της λαϊκής περιουσίας κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα

lae_arthro
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα, η Λαϊκή Ενότητα, σε συμβολαιογραφείο επί της οδού Ακαδημίας στην Αθήνα.

Τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας πίστα στο ραντεβού τους και αυτή την Τετάρτη επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν για τον εκπλειστηριασμο της λαϊκής περιουσίας κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο πλειστηριάζεται ένα διαμέρισμα 60τμ στο Μαρούσι με τιμή πρώτης προσφοράς τα 88.000 ευρώ και ένα διαμέρισμα στην Ηλιούπολη με τιμή πρώτης προσφοράς τα 124.000 ευρώ.

Να σημειώσουμε ακόμη πως την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησαν και οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως όσοι έχουν οφειλές στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία και διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία, σπίτια, οικόπεδα, χωράφια, επαγγελματικά ακίνητα, αν δεν εξοφλήσουν ή δεν ρυθμίσουν σε δόσεις τα χρέη τους, θα εκποιηθούν.

Να σημειωθεί πως η τιμή εκκίνησης των ακινήτων στους πλειστηριασμούς δεν θα είναι πλέον η αντικειμενική αξία, αλλά η εμπορική τιμή, η οποία θα προσδιορίζεται από δικαστικό κλητήρα ή ιδιώτη πιστοποιημένο εκτιμητή ακινήτων ανάλογα με την αξία του ακινήτου.

Μάλιστα, έπειτα από δύο άγονους πλειστηριασμούς η τιμή μπορεί να «πέσει» ακόμα και κάτω από την εμπορική. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα της ΑΑΔΕ περιλαμβάνει περίπου 17.000 πλειστηριασμούς για το 2018, στόχος που είναι μάλλον δύσκολο να υλοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η πρώτη κατοικία δεν διασφαλίζεται για οφειλές προς το Δημόσιο (εφορίες - ταμεία) εκτός αν ο οφειλέτης έχει χρέη και προς τις τράπεζες και υπάγεται στο νόμο Κατσέλη.

IMG_2050
IMG_2052
Κλείσιμο


Λαε βίντεο


Q Λαφαζάνης

ΛΑΕ ανέβηκαν με σκάλα στην κλούβα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης