Συγκέντρωση ΛΑΕ κατά των πλειστηριασμών: Διαδηλωτές ανέβηκαν με πανό στην κλούβα των ΜΑΤ

lae_arthro

Τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας διαμαρτύρονται για τον εκπλειστηριασμο της λαϊκής περιουσίας κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα, η Λαϊκή Ενότητα, σε συμβολαιογραφείο επί της οδού Ακαδημίας στην Αθήνα.

Τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας πίστα στο ραντεβού τους και αυτή την Τετάρτη επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν για τον εκπλειστηριασμο της λαϊκής περιουσίας κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο πλειστηριάζεται ένα διαμέρισμα 60τμ στο Μαρούσι με τιμή πρώτης προσφοράς τα 88.000 ευρώ και ένα διαμέρισμα στην Ηλιούπολη με τιμή πρώτης προσφοράς τα 124.000 ευρώ.

Να σημειώσουμε ακόμη πως την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησαν και οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως όσοι έχουν οφειλές στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία και διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία, σπίτια, οικόπεδα, χωράφια, επαγγελματικά ακίνητα, αν δεν εξοφλήσουν ή δεν ρυθμίσουν σε δόσεις τα χρέη τους, θα εκποιηθούν.

Να σημειωθεί πως η τιμή εκκίνησης των ακινήτων στους πλειστηριασμούς δεν θα είναι πλέον η αντικειμενική αξία, αλλά η εμπορική τιμή, η οποία θα προσδιορίζεται από δικαστικό κλητήρα ή ιδιώτη πιστοποιημένο εκτιμητή ακινήτων ανάλογα με την αξία του ακινήτου.

Μάλιστα, έπειτα από δύο άγονους πλειστηριασμούς η τιμή μπορεί να «πέσει» ακόμα και κάτω από την εμπορική. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα της ΑΑΔΕ περιλαμβάνει περίπου 17.000 πλειστηριασμούς για το 2018, στόχος που είναι μάλλον δύσκολο να υλοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η πρώτη κατοικία δεν διασφαλίζεται για οφειλές προς το Δημόσιο (εφορίες - ταμεία) εκτός αν ο οφειλέτης έχει χρέη και προς τις τράπεζες και υπάγεται στο νόμο Κατσέλη.

IMG_2050
IMG_2052


Λαε βίντεο


Q Λαφαζάνης

ΛΑΕ ανέβηκαν με σκάλα στην κλούβα

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΡΕ ΤΟΥΣ ΘΕΤΡΙΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ..ΦΙΛΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΑΤΕ .ΛΕΤΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4480305

Το πλήρωμα συνελήφθη για πρόκληση ναυαγίου με πρόθεση - Φέρονται να υποστήριξαν ότι είχαν ξεκινήσει από τη Συρία με προορισμό τη Μάλτα με σκοπό να παραδώσουν το 40μετρο σκάφος- Δεν έπεισαν στις καταθέσεις τους