Συγκέντρωση ΛΑΕ κατά των πλειστηριασμών: Διαδηλωτές ανέβηκαν με πανό στην κλούβα των ΜΑΤ

lae_arthro

Τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας διαμαρτύρονται για τον εκπλειστηριασμο της λαϊκής περιουσίας κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα, η Λαϊκή Ενότητα, σε συμβολαιογραφείο επί της οδού Ακαδημίας στην Αθήνα.

Τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας πίστα στο ραντεβού τους και αυτή την Τετάρτη επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν για τον εκπλειστηριασμο της λαϊκής περιουσίας κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο πλειστηριάζεται ένα διαμέρισμα 60τμ στο Μαρούσι με τιμή πρώτης προσφοράς τα 88.000 ευρώ και ένα διαμέρισμα στην Ηλιούπολη με τιμή πρώτης προσφοράς τα 124.000 ευρώ.

Να σημειώσουμε ακόμη πως την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησαν και οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως όσοι έχουν οφειλές στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία και διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία, σπίτια, οικόπεδα, χωράφια, επαγγελματικά ακίνητα, αν δεν εξοφλήσουν ή δεν ρυθμίσουν σε δόσεις τα χρέη τους, θα εκποιηθούν.

Να σημειωθεί πως η τιμή εκκίνησης των ακινήτων στους πλειστηριασμούς δεν θα είναι πλέον η αντικειμενική αξία, αλλά η εμπορική τιμή, η οποία θα προσδιορίζεται από δικαστικό κλητήρα ή ιδιώτη πιστοποιημένο εκτιμητή ακινήτων ανάλογα με την αξία του ακινήτου.

Μάλιστα, έπειτα από δύο άγονους πλειστηριασμούς η τιμή μπορεί να «πέσει» ακόμα και κάτω από την εμπορική. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα της ΑΑΔΕ περιλαμβάνει περίπου 17.000 πλειστηριασμούς για το 2018, στόχος που είναι μάλλον δύσκολο να υλοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η πρώτη κατοικία δεν διασφαλίζεται για οφειλές προς το Δημόσιο (εφορίες - ταμεία) εκτός αν ο οφειλέτης έχει χρέη και προς τις τράπεζες και υπάγεται στο νόμο Κατσέλη.

IMG_2050
IMG_2052

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΡΕ ΤΟΥΣ ΘΕΤΡΙΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ..ΦΙΛΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΑΤΕ .ΛΕΤΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kinisi_pasxa

Δείτε πού έχει κίνηση αυτή την ώρα - Μποτιλιαρισμένοι οι δρόμοι στην Αθηνών-Κορίνθου, Αθηνών-Λαμίας, Κηφισό, Πειραιά, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας - Φεύγουν άρον άρον για το Πάσχα από την πρωτεύουσα - Δείτε αναλυτικούς χάρτες μέσα απο την Google

paull_arthos

Ο χώρος επιτάχθηκε από τους Γερμανούς που εισέβαλλαν στην Αθήνα στις 27 Απριλίου του 1941 και χρησιμοποιήθηκε ως κρατητήρια της Kommandatur - Σήμερα λειτουργεί υπό την ευθύνη της Εθνικής Ασφαλιστικής και είναι ανοιχτός στο κοινό - Τον Προκόπιο Παυλόπουλο ξενάγησε ο πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής Χριστόφορος Σαρδελής

payat12

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται του περιβάλλοντος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο -  Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας μέσα σε λίγες μέρες