ΕΣΡ: Στο παρά πέντε των ανακοινώσεων για τις τηλεοπτικές άδειες

ESR-adeies

Aν όχι αργά το απόγευμα, ίσως το αργότερο την Τετάρτη θα έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις σε σχέση με τα ονόματα των υπερθεματιστών του διαγωνισμού

Στις 12.00 το μεσημέρι συνεδριάζουν τα μέλη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου
και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αν όχι αργά το απόγευμα, ίσως το αργότερο την Τετάρτη θα έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις σε σχέση με τα ονόματα των υπερθεματιστών του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Όπως όλα δείχνουν ο έλεγχος των φακέλων των έξι υποψηφίων (ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ, Star, Alpha, Epsilon,Τηλεοπτική Ελληνική) ολοκληρώνεται και πλέον τα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου θα πρέπει να δώσουν τα αποτελέσματα στη δημοσιότητα προκειμένου ο διαγωνισμός να μπει στην επόμενη φάση του, δηλαδή της χρονικής περιόδου όπου οι υποψήφιοι θα έχουν το δικαίωμα υποβολής εντάσεως έναντι των συνυποψηφίων τους.

Εκτός απροόπτου, δηλαδή σοβαρών ελλείψεων ή παραβάσεων των κανόνων με βάση τα στοιχεία των φακέλων τους, οι έξι θα πρέπει μετά το πέρας αυτών των διαδικασιών να προχωρήσουν στην καταβολή του ποσού των 3,5 εκ. ευρώ, σε πρώτη φάση.

Στη συνέχεια και για τα επόμενα εννέα χρόνια θα πρέπει να καταβάλλεται το ίδιο ποσό μέχρις ότου συμπληρωθεί το συνολικό ποσό τιμήματος της άδειας που είναι τα 35εκ. ευρώ.

Φυσικά εκτός από τις ανακοινώσεις του ΕΣΡ, αυτή την εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 4 Μαΐου, αναμένεται να συνεδριάσει το ΣΤΕ προκειμένου να εξεταστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών κατά του διαγωνισμού τον οποίο ζητούν να κηρυχθεί άκυρος.

Σε περίπτωση που αυτά απορριφθούν, ο διαγωνισμός προχωρά κανονικά σε κάθε άλλη περίπτωση θα υπάρξει για μία ακόμη φορά εμπλοκή.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

andros

Οι αμούστακοι διαρρήκτες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές που περιλαμβάνει τους γονείς τους με την κατηγορία της παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκων