«Τούμπα» του ΣτΕ για τις άδειες των καναλιών - Συζητούνται μετά τη δυσφορία Παππά

ste_kanalia

«Η ιστορία αυτή έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, και δεν μπορώ να καταλάβω προς τι η νέα αναβολή» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής - Λίγο μετά ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας προσδιόρισε τη συζήτηση των αιτήσεων για χορήγηση τηλεοπτικώ αδειών για την  4η Μαΐου 2018

«Τούμπα» έκανε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά την δυσφορία που εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, για την δεύτερη αναβολή της συζήτησης την ερχόμενη Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018, των αιτήσεων που έχουν καταθέσει τόσο οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, όσο και η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Τελικά, οι υποθέσεις, με απόφαση του προέδρου του ΣτΕ Νικολάου Σακελλαρίου, θα συζητηθούν την 4η Μαΐου 2018.
Ειδικότερα, κ. Παππάς ενημερώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι η προγραμματισμένη για συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας της υπόθεσης των καναλιών που ήταν να γίνει 4 Μαίου 2018, θα αναβαλλόταν για δεύτερη φορά.
Έτσι, ο κ. Παππάς μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο 24/7, για τη νέα αναβολή εκ μέρους του ΣτΕ, της συζήτησης επί των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών εξέφρασε τη δυσφορία του, λέγοντας ότι «η ιστορία αυτή έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, και δεν μπορώ να καταλάβω προς τι η νέα αναβολή».

«Οφείλει ο καθένας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «οι διαρκείς αναβολές προκαλούν τη λογική, δεν μπορεί να αναβληθεί στο διηνεκές η απόφαση» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι αναμένει ποια ημερομηνία θα θέσει το ΣτΕ για τη συζήτηση των προσφυγών. «Οι πολίτες κρίνουν και καταλαβαίνουν και δυστυχώς κάποιοι δεν κάνουν όσα θα έπρεπε να κάνουν για να προστατέψουν την αξιοπιστία του δικαστηρίου», τόνισε κλείνοντας το θέμα ο κ. Παππάς.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Σακελλαρίου δεσμεύτηκε ότι οι υποθέσεις των τηλεοπτικών σταθμών θα συζητηθούν κανονικά την 4η Μαίου 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αντίδραση του κ. Παππά, ο κ. Σακελλαρίου έκρινε ότι έχουν εκλείψει οι λόγοι της αναβολής, καθώς το ΕΣΡ με την ημέρα συζήτησης θα καλύψει της εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του το ΣτΕ αναφέρει:
"Εν όψει των διαβιβασθέντων από τη διοίκηση στοιχείων και στη συνέχεια της αρχικώς χορηγηθείσης αναβολής, καθώς επίσης ότι είναι άδηλος ο χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας αδειοδότησης με την έκδοση σχετικών πράξεων του Ε.Σ.Ρ., εκρίθη ότι οι υποθέσεις μπορούν, τελικά, να εισαχθούν προς συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ".

Αρχικά οι αιτήσεις των καναλιών ήταν να συζητηθούν την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο το Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητές τους συμβούλους Επικρατείας Ηλία Μάζο και Δημήτρη Μακρή, αλλά αναβλήθηκε η συζήτησή τους για 4 Μαΐου 2018.
Την πρώτη φορά η συζήτηση των εν λόγω αιτήσεως αναβλήθηκαν από τους δύο εισηγητές- συμβούλους Επικρατείας, καθώς δεν είχε σταλεί από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης διευκρινιστικά τεχνικά στοιχεία που έχουν ζητηθεί από το ΣτΕ.

Τα τεχνικά στοιχεία αφορούσαν τις προϋποθέσεις καθορισμού του αριθμού των αδειών που χορηγήθηκαν (7 άδειες), καθώς μπορούσε να χορηγηθούν 16 άδειες σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των καναλιών.

Στην συνέχεια γνωστοποιήθηκε η αναβολής της συζήτηση της 4ης Μαίου 2018, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία εκδικάσεως των αιτήσεων. Ο προσδιορισμός της νέας ημερομηνία αναμενόταν μέσα στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα. Αλλά στη συνέχεια άλλαξε όλο το σκηνικό.

Υπενθυμίζεται, ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αντένα, Άλφα, Σκάι, Σταρ και Μέγκα, όπως και η ΕΙΤΗΣΕΕ έχουν καταθέσει στο ΣτΕ αιτήσεις με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί η υπ´ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ για κάθε άδεια.
Το τίμημα θα καταβληθεί σε 10 ισόποσες δόσεις και η διάρκεια ισχύος των αδειών αυτών θα είναι δεκαετής από την ημερομηνία της έκδοσης της καθεμίας από αυτές.

Η πλευρά των καναλιών υποστηρίζει ότι τόσο η προκήρυξη όσο και οι σχετικές κοινές αποφάσεις των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών που αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας και ενημερωτικού προγράμματος, και ειδικά ως προς τα οικονομικά δεδομένα, έρχεται σε σύγκρουση με το Σύνταγμα, τους Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς νομοθετικούς κανόνες, αλλά είναι αντίθετες και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Μ.Κοράλης

Υπάρχει τεράστια καθυστέρηση στην απονομή Δικαιοσύνης .Κάποιες υποθέσεις όπως π. χ. των συναινετικών διαζυγίων ή και οικονομικών υποθέσεων θα μπορούσε να αφαιρεθεί από την αρμοδιότητα των δικαστηρίων . Επίσης πρέπει να αποποινικοποιηθεί πλήρως η χρήση ναρκωτικών ή να χορηγούνται τσάμπα από τα Νοσοκομεία .Μην ξεχνάμε ότι οι ναρκομανείς είναι άρρωστοι άνθρωποι που δεν αντέχουν την στέρηση του ναρκωτικού .

ΣΥΡΙΖΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ

TA 35εκ πως προσδιοριζονται......εχουν και ουρα λαγου?

Παπα-δες και αλλοι συμμοριτες

σιγα σιγα να δηλωσουν το βαρος τους για να μπορουν οι ειδικοι να υπολογισουν.

ενας δεξιος

δεν βλέπω τα παλληκάρια που βροντοφωνάζανε ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Εξαφανιστηκανε?

Υποχθόνιος Μαδουρο

Βασικά εσύ πρέπει να μας πεις γιατί έχεις τόση καούρα να κλείσεις και να λογοκρίνεις κανάλια. Παλιά κόλπα σοβιετικής προπαγάνδας.

?

Ο υπουργός διαστημικών τενεκέδων που μια δουλειά του έδωσαν να κάνει και τα έκανε μαντάρα, τώρα "δεν μπορεί να καταλάβει προς τι η νέα αναβολή". Όσο για την αργόμισθη "ανεξάρτητη" Ελληνική "δικαιοσύνη", τα σχόλια περιττεύουν. Είναι εξαιρετικά απασχολημένη στο να τιμωρεί ηλικιωμένους που αμύνονται τους ληστές στο σπίτι τους, κατοίκους που απηύδησαν από τους λαθρό στο νησί τους και κάτι περίεργους που αποκαλούσαν τον φίλο - Σουλτάνο Ερντογάν "ανεπιθύμητο" σε αφίσα.

ξυπνήστε

μπατηριδες δε θα σας σώσει ο γελοιοσυριζα ψηφιστε κκε

Γελάμε με τον Παππά

που το παίζει Ντερτιλής με προσωπείο αριστερού. Τεράστιο λαμόγιο!

Liana

Γιατί τόση προστασία του ΣΤΕ στην χρονίζουσα παρανομία, δεν μπορώ να καταλάβω...

για να καταλαβεις

μπορείς να ξεκινήσεις την απόφαση ΣτΕ 95/2017 Ολομέλεια

ΛοΛ

η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

05s5panp-thumb-large

Ο νυν πρύτανης Θανάσης Δημόπουλος σε δήλωσή του για τις επικείμενες πρυτανικές εκλογές κάνει ένα σύντομο απολογισμό της θητείας του και επισημαίνει ότι το Πανεπιστήμιο κατάφερε να ενισχύσει τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και της έρευνας, αντικαθιστώντας την έλλειψη χρηματοδότησης από το κράτος