Δώδεκα παιδιά, μεταξύ των 58 προσφύγων, που διεσώθησαν ανοιχτά της Σάμου

agathonisi_navagio

Αγωνία και πάλι στο νησί από τη ραγδαία αύξηση των προσφυγικών ροών - Συνθήκες ασφυξίας στο Κέντρο Υποδοχής του νησιού - Έχει δυναμικότητα 648 άτομα και αυτή τη στιγμή φιλοξενεί περίπου 2.700 πρόσφυγες και μετανάστες

Σε 58 ανέρχονται οι πρόσφυγες, (30 άνδρες, 16 γυναίκες, 12 παιδιά) που διασώθηκαν σήμερα το πρωί μετά από επιχείρηση του λιμενικού σώματος, σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου.

Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι πρόσφυγες, βρέθηκε σε δυσχερή θέση και κάποιος από τους επιβαίνοντες κάλεσε σε βοήθεια μέσω του ευρωπαικού αριθμού κλήσης 112.

Περιπολικό σκάφος του λιμενικού, εντόπισε την εν λόγω λέμβο, η οποία ρυμουλκήθηκε από το σκάφος της FRONTΕΧ στο λιμένα Καρλοβασίου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 58 αλλοδαποί επιβαίνοντες.

Στο μεταξύ, το αυξανόμενο ρεύμα μεταναστών που καταγράφεται και στο νησί της Σάμου το τελευταίο 48ωρο έρχεται να επιβεβαιώσει όσα ανέφερε προ ημερών ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας για αύξηση 32% των ροών από τη γειτονική χώρα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τρία διαφορετικά περιστατικά, ένα στην Αγία Παρασκευή και δύο στο Καρλόβασι, κατεγράφησαν 211 πρόσφυγες και μετανάστες και μεταξύ αυτών πολλά παιδιά και μάλιστα κάποια ασυνόδευτα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας για την προηγούμενη εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στο νησί ήταν 1747 και εντός του Κ.Υ.Τ 1472. Μεταξύ αυτών 53 ασυνόδευτα παιδιά εντός του Κέντρου και 16 εκτός.

Από την πλευρά του το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου στο ΚΥΤ Σάμου με ημερομηνία 29 Μαρτίου είχε καταγράψει 2467 άτομα στην Σάμο. Μαζί με τους τελευταίους 211 ο αριθμός ανεβαίνει στους 2.678 δηλαδή τετραπλάσιος αριθμός από αυτόν που μπορεί να δεχτεί το Κ.Υ.Τ.

προσφ_2_4ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tzoum_2

Η Data Artisans προσφέρει υπηρεσίες μαζικής επεξεργασίας υπέρογκων ποσοτήτων δεδομένων, ανίχνευσης απάτης καθώς και απευθείας επικοινωνίας με πελάτες- καταναλωτές - Επιβεβαίωσε ο ίδιος την πώληση στο Twitter