Πάνω από το όριο συναγερμού παραμένει η στάθμη του ποταμού Έβρου

Πάνω από το όριο συναγερμού παραμένει η στάθμη του ποταμού Έβρου

Πλημμύρισαν περισσότερα από 65.000 στρέμματα - Μικρή ύφεση καταγράφεται στο βόρειο Έβρο καθώς η στάθμη στο Πύθιο Διδυμοτείχου, βρίσκεται στο όριο συναγερμού

2241012
Πάνω από το όριο συναγερμού παραμένει σταθερά η στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου στο «Πέταλο» της Δημοτικής Ενότητας Φερών, ενώ μικρή ύφεση καταγράφεται στο βόρειο Έβρο καθώς η στάθμη στο Πύθιο Διδυμοτείχου, βρίσκεται στο όριο συναγερμού.

Τα παραπάνω δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «οι υπηρεσίες εξακολουθούν να παρακολουθούν το φαινόμενο καθώς παραμένουν οι μεγάλες παροχετεύσεις στον κεντρικό και νότιο Έβρο, ενώ προβληματισμό προκαλεί η άνοδος της θερμοκρασίας και το ενδεχόμενο τήξης των πάγων στη γείτονα Βουλγαρία». Εκτιμά πως οι πλημμυρισμένες εκτάσεις υπερβαίνουν τα 65-70.000 στρέμματα, υπογραμμίζοντας ότι αποφεύχθηκε και μέσω των τεχνητών πλημμυρών με το άνοιγμα των θυροφραγμάτων, ο κίνδυνος πλημμυρών σε οικισμούς.

Ο κ. Πέτροβιτς αναφέρθηκε και στη σημερινή συνάντηση στη Γέφυρα των Κήπων των αρμόδιων για τη μέτρηση της στάθμης των νερών υπηρεσιών Ελλάδας-Τουρκίας. «Πραγματοποιήθηκε μία τεχνική συνάντηση για τη μέτρηση από κοινού των παροχών των υδάτων και συζητήθηκαν οι διαστάσεις του φαινομένου. Από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν η Πολιτική Προστασία, η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και η ΕΥΔΕ (Ειδική Υπηρεσία Δημόσιων Έργων), ενώ από πλευράς Τουρκίας, η DSI που είναι η Κρατική Υπηρεσία Διαχείρισης Υδάτων. Κοινό συμπέρασμα ήταν η ικανοποίηση για τη διαχείριση της πλημμυρικής κρίσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες και των δυο πλευρών», δήλωσε ο κ. Πέτροβιτς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης