Ιατροδικαστής του ΑΠΘ έβαζε «καπέλο» μέχρι και 200 ευρώ σε κάθε νεκροτομή

asgsdfg

Παρουσίαζε δικαιολογίες για να διενεργεί τις νεκροτομές τα Σαββατοκύριακα ώστε να εισπράττει πολλαπλάσια ποσά- Κατηγορείται ότι πήρε 19.870 ευρώ και από τον λογαριασμό που κατέθεταν οι συγγενείς τα αντίτιμα για τις νεκροτομές

«Καπέλο» μέχρι και 200 ευρώ σε κάθε νεκροψία – νεκροτομή, κατηγορείται ότι έβαζε ιατροδικαστής του Α.Π.Θ. που παραπέμπεται να δικαστεί στο Κακουργιοδικείο για δωροδοκία και υπεξαίρεση. Μηνύθηκε από τον ίδιο τον διευθυντή του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας και η υπόθεση ερευνήθηκε από τον εισαγγελέα διαφθοράς.

Ο ιατροδικαστής του Α.Π.Θ. με βούλευμα παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος ότι στη διετία 2012 – 2014 παρουσίαζε διάφορα προσκόμματα για να διενεργεί τις νεκροτομές τα Σαββατοκύριακα και τα απογεύματα και με αυτή την αιτιολογία να εισπράττει πολλαπλάσια ποσά από συγγενείς νεκρών ή γραφεία τελετών απ’ όσα προβλεπόταν από το ποσό που είχε οριστεί για κάθε νεκροψία – νεκροτομή και για κάθε ταρίχευση. Ακόμη κατηγορείται ότι αφαίρεσε ποσά από τον τραπεζικό λογαριασμό όπου κατέληγαν τα καθοριζόμενα χρήματα για κάθε νεκροτομή και τα οποία προορίζονταν για τα αναλώσιμα του εργαστηρίου.

Συγκεκριμένα στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου ορίστηκε ότι οι συγγενείς ή οι διαμεσολαβητές τους από τα γραφεία τελετών θα πληρώνουν 80 ευρώ για τη νεκροψία – νεκροτομή και 250 ευρώ για την ταρίχευση, στην περίπτωση που η σορός έπρεπε να ταξιδέψει. Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιούταν για αγορά αναλώσιμων, καθώς τα τελευταία χρόνια η επιχορήγηση του κράτους στο Πανεπιστήμιο είχαν σχεδόν μηδενιστεί. Αντίθετα, σύμφωνα με το βούλευμα, ο ιατροδικαστής κατηγορείται ότι εισέπραττε έως και 300 ευρώ για τις νεκροτομές από συγγενείς και έως 500 ευρώ για τις ταριχεύσεις, λέγοντας πως εργάζεται εκτός του ωραρίου του, δηλαδή απογεύματα και Σαββατοκύριακα.

Στο βούλευμα αναφέρονται μία προς μία οι περιπτώσεις νεκροτομών και ταριχεύσεων και τα επιπλέον ποσά που φέρεται ότι πήρε, συνολικού ύψους 12.680 ευρώ. Μάλιστα σημειώνεται πως τα επιπλέον χρήματα που εισέπραττε τα έβαζε σε προσωπικό του λογαριασμό, αφού πρώτα πλήρωνε τον νεκροτόμο. Ακόμη κατηγορείται ότι πήρε 19.870 ευρώ και από τον λογαριασμό στον οποίο κατέθεταν οι συγγενείς τα αντίτιμα για τις νεκροτομές. Ο ίδιος πάντως αρνείται από την αρχή τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Ντάνος

Κύριε Δρ. Ελένη, όλοι οι νεοδημοκράτες και οι Πασόκοι έτρωγαν με τη σέσουλα και με την ανοχή των κυβερνήσεών ΝΔ και Πασόκ.

Νικος

Καμμιά φορά, αυτές οι "προφανείς" καταγγελίες κρύβουν άλλες καταστάσεις. Δυστυχώς, διαφορές μεταξύ διευθυντών εργαστηρίων και υφισταμένων, οδηγούν σε αναληθείς καταγγελίες που σπιλώνουν ανθρώπους και αξιοπρέπειες. Τα δε συμπεράσματα της δρ. Ελενης, που βιάστηκε να ολοκληρώσει την καταδίκη αυτού του ιατροδικαστή, χρήζουν διερεύνησης από τη δικαιοσύνη.

Δρ Ελένη

Ο ίδιος γιατρός, μάλλον θα είχε αγοράσει τις πτυχιακές εργασίες κι εξετάσεις του με άριστα από το ΑΠΘ, από το κύκλωμα των διεφθαρμένων καθηγητών, και χρέωνε παραπάνω για να βγάλει τα σπασμένα. Ολοι αυτοί οι μαϊμού απόφοιτοι ζουν ατιμώρητοι κι αναξιολόγητοι ανάμεσα μας, με Νόμο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kykloma_drugs

Αντίθετα, ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους ένας 45χρονος από τη Σπάρτη και μια 34χρονη, η μοναδική γυναίκα κατηγορούμενη στην υπόθεση μέχρι στιγμής

4
kalagia_giatroi_tou_kosmou

Η Μαρία Καλαγιά, είναι το πρόσωπο των Γιατρών του Κόσμου που εντείνουν την δράση τους στον Πειραιά - Η οργάνωση οργανώνει την πραγματοποίηση δωρεάν εξετάσεων στις πιο φτωχές γειτονιές του Πειραιά και τη συγκέντρωση τροφίμων

1