Έκρυψαν μη νόμιμη μετανάστρια στο χώρο αποσκευών

Έκρυψαν μη νόμιμη μετανάστρια στο χώρο αποσκευών

Το λεωφορείο είχε καταφτάσει από την Αλβανία

Έκρυψαν μη νόμιμη μετανάστρια στο χώρο αποσκευών
Η μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για τα νησιά. Και στη βόρεια Ελλάδα γίνονται καθημερινά οργανωμένες προσπάθειες, που πέφτουν συχνά στο κενό λόγω της αποτελεσματικότητας των αστυνομικών που διενεργούν εκτενείς ελέγχους. Έτσι ανακάλυψαν τι κρυβόταν στον χώρο των αποσκευών ενός λεωφορείου που έφτασε από την Αλβανία στην Κακαβιά...

Κατά τον έλεγχο που έγινε στο τουριστικό λεωφορείο αλβανικής εταιρείας που εκτελούσε δρομολόγιο από την γειτονική χώρα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου ανακάλυψαν κρυμμένη στον χώρο των αποσκευών μία 27χρονη Αλβανίδα μη νόμιμη μετανάστρια που δεν είχε νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα και τη συνέλαβαν μαζί με τους δύο ομοεθνείς της οδηγούς ηλικίας 44 και 57 χρόνων. Και οι τρεις οδηγήθηκαν στο Ά Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου για την προανάκριση και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

*** Σε περιπετειώδη καταδίωξη εξελίχθηκε η προσπάθεια των αστυνομικών του τμήματος Τυχερού στον Έβρο να ελέγξουν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που κινούνταν στην επαρχιακή οδό Κήπων – Γεμιστής. Ο 19χρονος Μολδαβός οδηγός έσπασε το μπλόκο αναπτύσσοντας ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει. Αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη, κατά την διάρκεια της οποίας το όχημα βγήκε από τον δρόμο, ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός μαζί με τους δέκα (!) μη νόμιμους μετανάστες από το Μπανγκλαντές που είχε στοιβάξει μέσα, επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή. Όμως, ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, συνελήφθησαν και ο Μολδαβός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ το Ι.Χ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

*** Παρόμοια καταδίωξη έγινε και στην παλιά εθνική οδό Κομοτηνής - Ξάνθης από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, για ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που συνέχισε την πορεία του όταν επιχείρησαν να το ελέγξουν. Το όχημα ακινητοποιήθηκε σε μικρή απόσταση και κατασχέθηκε, ενώ ο 43χρονος Σκοπιανός οδηγός του επιχείρησε να διαφύγει πεζός, αλλά συνελήφθη μαζί με τέσσερις μη νόμιμους Πακιστανούς μετανάστες που μετέφερε και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

*** Ο έλεγχος που έγινε από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. στο Ι.Χ. φορτηγό που οδηγούσε  ένας 57χρονος Έλληνας στο Κομπότι της Άρτας, απέδειξε ότι προωθούσε έναντι αμοιβής στην ενδοχώρα δύο Αλβανούς ηλικίας 41 και 23 χρόνων χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Το φορτηγό του 57χρονου κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης