ΠΟΕΔΗΝ: Στο νοσοκομείο Σαντορίνης ο Πολάκης προσέλαβε ως διευθυντή και υπάλληλο ελαιοτριβείου

ΠΟΕΔΗΝ: Στο νοσοκομείο Σαντορίνης ο Πολάκης προσέλαβε ως διευθυντή και υπάλληλο ελαιοτριβείου

Στη θέση του Διοικητικού Διευθυντή - Ως υποδιευθυντής διοικητικής υπηρεσίας προσελήφθη υπάλληλος με προϋπηρεσία σε εργοστάσιο με λαμπτήρες - Για κατάπτυστα ψεύδη κάνει λόγο το νοσοκομείο, που ζητά ανάκληση των καταγγελιών 

ΠΟΕΔΗΝ: Στο νοσοκομείο Σαντορίνης ο Πολάκης προσέλαβε ως διευθυντή και υπάλληλο ελαιοτριβείου
«Απίστευτα ρουσφέτια Πολάκη» στο Νοσοκομείο Σαντορίνης μέσω της θυγατρικής του υπουργείου Υγείας ΑΕΜΥ Α.Ε., καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομέωνν Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Η τοποθέτηση του συμβούλου, τα τελευταια δυο χρόνια, του αναπληρωτή υπουργου Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, του
ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ κ. Μπάμπη Πανοτόπουλου στη θέση του αντιπροέδρου της ΑΕΜΥ Α.Ε. και παράλληλα εντεταλμένου για θέματα διοίκησης στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης που ήρθε στο φως της δημοσιότητας είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική αλλά δεν είναι η μοναδική. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ, ως Διοικητικό Διευθυντή η ΑΕΜΥ Α.Ε. προσέλαβε υπάλληλο με προϋπηρεσία σε εργοστάσιο με λαμπτήρες και στη θέση του Υποδιευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας προσέλαβε υπάλληλο με προϋπηρεσία στο λαδεμπόριο (υπάλληλος ελαιοτριβείου). Οι προκάτοχοί τους ήταν πρόσωπα που είχαν επιλέγει και πάλι από την ΑΕΜΥ ΑΕ με σύμβαση ενός έτους, λίγο πριν από τον Ιούλιο του 2016 που έγιναν τα πανηγυρικά εγκαίνια παρουσία και του Πρωθυπουργού. 

«Οι  συμβάσεις που υπέγραψαν οι επιλεγέντες ήταν για ένα συν ένα χρόνο. Το έργο τους κρίθηκε πετυχημένο και προοριζόταν όπως έλεγε ο πρώην Πρόεδρος της ΑΕΜΥ Α.Ε. να ηγηθούν Διοικητικά του Νοσοκομείου Σαντορίνης. Ωστόσο απολύθηκαν» επισημαινει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Ανάλογη πορεία είχε και η οικονομολόγος κυρία Κατερίνα Μαυρικακη, η οποία στις 18/10/2016 με απόφαση του κ. Πολάκη ανέλαβε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης ως Αντιπρόεδρος της ΑΕΜΥ Α.Ε. 

Τον Ιανουάριο 2018 με απόφαση Πολάκη απολύθηκε η κυρία Μαυρικάκη  και αντικαταστάθηκε με τον σύμβουλο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, μετακλητό υπάλληλο του Υπουργείου Υγείας κ. Μπάμπη Πανοτόπουλο, ο οποίος όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ «είναι ιδιοκτήτης Συνεργείου μοτοσυκλετών και τη μόνη προϋπηρεσία που διαθέτει είναι ως μηχανικός μοτοσυκλετών. Αλλά είναι ΣΥΡΙΖΑ». 

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, «η ΑΕΜΥ Α.Ε. προσέλαβε ικανότατο στέλεχος ως Υποδιευθύντρια Οικονομικού του Νοσοκομείου τον Ιανουάριο του 2017 με ένα χρόνο σύμβαση την κυρία Λιάμπα. Τον Σεπτέμβριο 2017 πριν λήξει η σύμβασή της την απέλυσαν για να προσλάβουν άλλη υπάλληλο στέλεχος της τοπικής ΣΥΡΙΖΑ».

Κατόπιν όλων αυτών των ανακατατάξεων η ΠΟΕΔΗΝ διερωτάται τι πρόκειται να συμβεί τον ερχόμενο Μάιο οπότε λήγουν οι συμβάσεις 130 υπαλλήλων  του Νοσοκομείου.  «Τι θα γίνει με αυτούς τους υπαλλήλους; Θα απολυθούν για να προσληφθούν οι κολλητοί του κου Πολάκη; Και μετά αναρωτιούνται γιατί το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα» σχολιάζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκος. 

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει με νόημα μια τοποθέτηση στην ΑΕΜΥ ΑΕ που έγινε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας πριν από λίγες εβδομάδες: «απελύθη και ο Πρόεδρος της ΑΕΜΥ Α.Ε και τοποθετήθηκε εκλεκτός του κου Πολάκη.  Η σύζυγος του κου Φλαμπουράρη, η κυρία Ευσταθία Πανοτοπούλου. Η μόνη που δεν αντικαταστάθηκε τον Μάη του 2016 από την Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Συνωνυμία ή στενή συγγένεια με τον κο Πανοτόπουλο Χαράλαμπο, επικεφαλής του Νοσοκομείου Σαντορίνης;». 

Νοσοκομείο Σαντορίνης: Κατάπτυστα και γεμάτα ψεύδη όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Την ανάκληση του δελτίου τύπου της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας, διαμηνύοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. 

Η διοίκηση του νοσοκομείου κάνει λόγο για «κατάπτυστο και γεμάτο ψεύδη» δελτίο τύπου, ενώ χαρακτήρισε ντροπιαστικό «για ένα συνδικαλιστικό όργανο να καταφέρεται με σκαιό τρόπο εναντίον εργαζόμενων». Επίσης, υποστηρίζει ότι η πλήρωση των θέσεων θα γίνει με δημοσίευση προκήρυξης και έλεγχο της νομιμότητας του ΑΣΕΠ. 

Αναλυτικά, το δελτίο τύπου του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας αναφέρει: 

«Σχετικά με το κατάπτυστο και γεμάτο ψεύδη σημερινό Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ, η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας δηλώνει πως αν δεν ανακληθεί θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

Είναι πραγματικά ντροπιαστικό για ένα συνδικαλιστικό όργανο να καταφέρεται με σκαιό τρόπο εναντίον εργαζόμενων, οι οποίοι ζουν χιλιόμετρα μακριά από τις οικογένειές τους και εργάζονται νυχθημερόν ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θήρας να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Τέλος, η πλήρωση των θέσεων ΙΔΑΧ του Γ.Ν. Θήρας θα γίνει με δημοσίευση προκήρυξης και έλεγχο νομιμότητας του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που διασφαλίζει μια απόλυτα διαφανή διαδικασία. Οι όποιες περί του αντιθέτου υπόνοιες είναι όχι μόνο αβάσιμες, αλλά συνιστούν και μια ανήθικη προσπάθεια εκμετάλλευσης της ανθρώπινης ανασφάλειας». 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης