Κινητοποιούν χιλιάδες μειονοτικούς για «φιέστα» Ερντογάν στην Κομοτηνή

Κινητοποιούν χιλιάδες μειονοτικούς για «φιέστα» Ερντογάν στην Κομοτηνή

Με τηλεφωνήματα, sms, mail και αναρτήσεις στα social media καλούνται οι μειονοτικοί της Θράκης, να δώσουν δυναμικό «παρών» κατά την παρουσία του Τούρκου προέδρου στην περιοχή την Παρασκευή

Σχεδόν 24 ώρες πριν από την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
στην Θράκη, επί ποδός βρίσκονται το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, το μειονοτικό κομμα DEB, οι ψευδομουφτείες Ξάνθης και Ροδόπης και οι τουρκόφρονοι σύλλογοι και φορείς της μειονότητας, για μία όσο γίνεται μεγαλειώδη υποδοχή που αρμόζει -όπως υποστηρίζουν προκλητικά- στον ηγέτη της «μητέρας πατρίδας», όπως θεωρούν την Τουρκία.

Την οργάνωση και τον συντονισμό της υποδοχής, έχει ο πρόξενος Ρόδου Μπαρίς Καλκαβάν, αφού ο έως πρότινος πρόξενος Κομοτηνής Αλί Ριζά Ακιτζί, ανακλήθηκε στην Άγκυρα, μετά τη φυγή στην Ιταλία του υποπρόξενου Νταβούτ Οτζάκ, και της συζύγου του Ντεριά που επίσης εργαζόταν στο προξενείο, οι οποίοι φέρονται να είχαν σχέσεις με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν που κατηγορείται ευθέως για το επιχειρούμενο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν το 2016.

Για τον Καλκαβάν που τον περασμένο Μάρτιο είχε γίνει … πρωτοσέλιδο στις τοπικές εφημερίδες της Ρόδου επειδή είχε συλληφθεί από την αστυνομία να οδηγάει «τύφλα» στο μεθύσι το διπλωματικό αυτοκίνητο, η οργάνωση της υποδοχής Ερντογάν στη Θράκη, αποτελεί κρίσιμο τεστ για την εξέλιξη της διπλωματικής του καριέρας και αυτό πιέζει αφόρητα για ένα όσο γίνεται πιο εντυπωσιακό και βεβαια επικοινωνιακό αποτέλεσμα. Ειδικό ρόλο στην προετοιμασία της υποδοχής του Τούρκου Προέδρου, διαδραματίζει και ο επιχειρηματίας Σαδίκ Λεβέντ, γιος του εκλιπόντα εθνικιστή ηγέτη των τουρκοφρόνων της μειονότητας Αχμέτ Σαδίκ. Για πολλούς μια δημόσια χειραψία του Ερντογάν με τον Σαδίκ, θ΄ αποτελέσει σημάδι εύνοιας του Τούρκου Προέδρου προς τον επιχειρηματία που κάποιοι φαντάζονται και ρόλο ... Ντενκτάς στην Θράκη.

Το πρόγραμμα στην Κομοτηνή
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 12:00 o Toύρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, και η πολυπληθής συνοδεία του, θα φτάσουν από το Αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της Αλεξανδρούπολης στην Κομοτηνή, όπου θα κατευθυνθούν αμέσως προς το τζαμί της οδού Φιλιππουπόλεως Κιρ Μαχαλέ για την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής. Πρόκειται για το ίδιο τέμενος που είχε επισκεφθεί τον περασμένο Ιούνιο και ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, με τις τότε εμπρηστικές δηλώσεις.

Το Προξενείο Κομοτηνής ετοιμάζει μεγαλειώδη υποδοχή του Τούρκου προέδρου κατά την άφιξή του στο τέμενος. Ενδιαφέρον βέβαια θα έχει, εάν εμφανιστούν ακραίοι τουρκόφρονες με τουρκικές σημαίες στα χέρια, αλλά και το τι θα αναγράφουν πανό που θα αναρτηθούν πιθανώς στα σημεία απ΄ όπου θα διέλθει ο Ερντογάν.

Μετά την προσευχή στο Κιρ Μαχαλέ, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τούρκος πρόεδρος, θα επισκεφθεί το μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο “Τζελάλ Μπαγιάρ” της πόλης, όπου θα συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς -πολλοί απο τους οποίους είναι από την Τουρκία απεσπασμένοι στην Ελλάδα βάση διμερών συμφωνιών- και τους μαθητές και τις μαθήτριες.
Στις 13:30 ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα έχει επαφές με εκπροσώπους μειονοτικών φορέων και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου αναμένεται να απευθύνει σχετικό χαιρετισμό προς τη μειονότητα. Ερωτηματικό παραμένει εάν ο Ταγίπ Ερτογάν, σεβαστεί την ελληνική φιλοξενία και κινηθεί μακριά απο εμπρηστικές δηλώσεις που θα πυροδοτήσουν εντάσεις στις διμερείς σχέσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να αναχωρήσει μετά της συζύγου του και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με ειδική πτήση, στις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής.

Μαζική κινητοποίηση για τον ... σουλτάνο
Τις τελευταίες μέρες το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και οι σκληροπυρηνικοί της μειονότητας, εργάζονται εντατικά προκειμένου «χιλιάδες μειονοτικών» να υποδεχτούν τον ... σουλτάνο Ερντογάν στην Κομοτηνή. Με τηλεφωνήματα, sms, mail και αναρτήσεις στα social media καλούνται οι μειονοτικοί της Θράκης, να δώσουν δυναμικό «παρών», στέλνοντας ταυτόχρονα και «μήνυμα» εντός και εκτός συνόρων και για το μέγεθος της μειονότητας αλλά κυρίως για την εθνική της ταυτότητα. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή θα τιμήσει την Δυτική Θράκη μας» έγραψε στο Twitter o ψευδομουφτής Κομοτηνής Αχμέτ Μέτε, που πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις.

Ήδη έχουν ναυλωθεί λεωφορεία που θα μεταφέρουν κόσμο από μειονοτικά χωριά προς την Κομοτηνή για την υποδοχή Ερντογάν. Οι ιμάμηδες τζαμιών, που πρόσκεινται στους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, γυρίζουν πόρτα πόρτα τα χωριά καλώντας τους μουσουλμάνους να συμμετάσχουν στην υποδοχή στο Κιρ Μαχαλέ της Κομοτηνής. Ο ιμάμης του χωριού Γλαύκη, Ερκάν Αζίζογλου, με συνεχή αναρτήσεις στα social media, ενημερώνει τους συγχωριανούς του πως : “Θα μπει λεωφορείο από το χωριό μας για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας της μητέρας πατρίδας μας Κυρίου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κομοτηνή”.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το tourkikanea.gr μειονοτικοί που ζουν στην Αδριανούπολη, Προύσα και Κωνσταντινούπολη, ετοιμάζονται το πρωί της Παρασκευής να περάσουν τον μεθοριακό σταθμό των Κήπων, προκειμένου να μεταβούν στην Κομοτηνή και να προσευχηθούν μαζί με τον Ερντογάν στο Κιρ Μαχαλέ και βέβαια να πάρουν μέρος στην τουρκο-φιέστα.

«Είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση. Μήπως τελικά η Άγκυρα δεν εμπιστεύεται αρκετά τους εδώ μουσουλμάνους; Μήπως φοβούνται ότι οι συμπατριώτες μας ξύπνησαν και δεν πέφτουν στην παγίδα της χειραγώγησης και πολιτικο-εθνικιστικής εκμετάλλευσης» διερωτάται το tourkikanea.gr, που θέτει ευθέως θέμα αντίδρασης της ελληνικής κυβέρνησης εάν επιχειρηθεί να πάρουν μέρος στην υποδοχή Ερντογάν στην Κομοτηνή, εισαγώμενοι «κλακαδόροι».

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Η ξεφτίλα

των Πομάκων ενός θρακικού μη τουρκικού φύλου που ασπάστηκε με μεγαλη ευκολία το ισλάμ δεν έχει πάτο. Δεν σέβονται καν τους αρχαίους έλληνες θρακιώτες προγόνους τους και ξεπουλάνε και την ψυχή τους στον σουλτάνο από τα λιντλ. Ενώ θα έπρεπε η προτεραιότητά τους να είναι η διατήρηση την θρακική γλώσσα τους και του πολιτισμού τους υπό την σκέπη ενός δημοκρατικού κράτους σαν την Ελλάδα, αυτοί τρέχουν με τα μπούνια να τουρκοποιηθούν προσκυνόντας έναν δικτάτορα από την Γεωργία επειδή ο μπουράκ και η εμινέ στο τελευταίο σήριαλ ήταν και πολύ ερωτευμένοι. Αξιοπρέπεια και σεβασμός στους εαυτούς τους και την ταυτότητά τους μηδέν. Όπου φυσά ο άνεμος

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΠΟΥ ΚΟΛΗΣΑΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΦΙΣΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΡΤΟΓΑΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ !!! ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ? ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ ΤΣΟΚΑΡΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !

oitourkoienaiadelfiamas

Οι Γκρεκοι φασιστες ειναι γελοιοι Δεν εχουν πραγματικη δυναμη , λεφτα & στρατο, ειναι νανοι ... Ετσι βγαζουν τ' απωθημενα τους στα λογια.. . Στη γλωσσα.. Φτιαχνουν..νεολογισμους .. Σουλτανος , ψευτομουφτης , τουρκοφρονες .. Αλλα ο πιο γελοιος νεολογισμος ειναι η λεξη.. Ελληνας ...Ιδια μουρη με τους Τουρκους εχουν..

Μεμετη πες αλευρι

Θα ηθελες μογγολε. Την προπαγανδα σου και ουστ στα βαθη της Ασιας, τετραποδο του Ισλαμ. Οσο για το "νανοι", να θυμασαι οτι αυτοι οι νανοι την εχουν μεγαλη, και θα σας τον φορεσουν παλι. Να σου το μεταφρασω μεμετη. Α και μη ξεχασω ελευθερια στα αδελφια μας τους Κουρδους.

Νικος

Αν όντως είναι Τούρκοι ας πάνε να μείνουν στην Τουρκία...Με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν σήμερα αν δεν είχαν γίνει οι ανταλλαγές χριστιανών μουσουλμάνων τότε. Η Κρήτη και αλλα μέρη κυριως νησιωτικά θα ήταν πλέον μισοί-μισοί, όποτε φανταστείτε τι θα γινόταν...

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Κατά τα άλλα, όλοι αυτοί παριστάνουν τς Ελληνες ....με ταυτοτητες Ελληνικες, ενω ειναι τουρκάλες φανατιλες.

ΠΩΣ

ΤΩΡΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ.... ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ , ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ. ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ , ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ, ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΦΕΔΑΚΙΑ ΣΤΑ ΒΟΡ. ΠΡΟΑΣ. ΕΙΣ ΥΓΙΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ....;;; ΜΗΠΩΣ. ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ. ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΑΝ , ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΞΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ..... ΑΦΟΥ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ- ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΣΥΛΙΑ....;;;;;

Μάνος2016

Είναι δυνατόν όλοι οι λαοί τις γης να θέλουν να ταν Ελληνες και οι Μουσουλμάνοι της Θράκης να πιστεύουν ότι είναι ΤΟύρκοι???!!!

Λευθέρης

Αυτό το μειράκιον ,που το παίζει πρωθυπουργός της χώρας μας, ο Αλέκσης ντε, είναι Εθνικά Επικίνδυνος. Επειδή έχει "αυταπάτες" και είναι αμόρφωτος θα μας ξεπουλήσει στον Σουλτάνο ,χωρίς να το πάρει χαμπάρι, δίχως να συνειδητοποιεί το τι έκανε-κάνει. Παίζει με την φωτιά (Ερτογάν) ,δίχως προσταυτευτικά-αμυντικά όπλα, χωρίς εξωτερική πολιτική, χωρίς Στρατηγική. Την μιά καταστρέφει την Οικονομία, την άλλη την κοινωνία και τώρα απειλεί την κυριαρχία και την ακεραιότητα της χώρας...

Η πολιτική της καμμενης γης

Η συνθήκες και οι περιστάσεις μαζι με τις ψευτικες υποσχεσεις και το δικομματικο αδειεξοδο Πασοκ-ΝΔ έφεραν τον Τσιπρα στην εξουσία.Αρχικα ξάφνιασε τους ηγέτες της ΓερμανοΕΕ και τις βαθύτερες εξουσιες αλλα σταδιακα και με οικονομική πιεση που ασκησαν στον τάχα επαναστάτη Τσιπρα ήρθαν απροσδόκητα τα αποτελέσματα που ήθελαν και ακόμα περισσότερα.Τα μέτρα που επέβαλαν στην Χώρα μας,ο διπλασιασμός των χρεών ήρθαν με τα νέα μνημόνια επί μνημονίων ως το τέλος του 2090τοσο!Καμία άλλη κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό χωρίς κοινωνική επανάσταση που θα προωθούνταν απο αντικείμενα Αριστερά κόμματα.Εριξε λοιπόν το βαθύ κράτος των ΗΠΑ τον Καραμανλή τον 2ο με τις πυρκαγιές εμπρησμούς των δασών στην Πελοπόννησο και μετά με τα έκτροπα και τον θανατο-φονο του Γρηγορόπουλου.Ο γνωστός αγωγός του Μπουργκας Αλεξανδρούπολη των κουμπάρων Καραμανλη-Ερντο πάγωσε για να αναλάβει ο ΓΑΠ που θα μας έβαζε στην φάκα του ΔΝΤ και των μνημονίων!Ανατράπηκε έντεχνα από το βαθύ ΠΑΣΟΚ που συγκυβέρνησε με τον άλλο παλαιό ανατροπέα της ΝΔ που τελικά έγινε αρχηγός της.Οι δύο τους συνέχισαν την πολιτική λιτότητας και μνημονίων δημιουργώντας απογοήτευση και αδιέξοδο στον λαό.Με ψεύτικες υποσχέσεις ανέβηκε στον θρόνο ο Αλέξης και φονεριζοντσς αρχικά και απειλώντας(ας είναι καλά το ζοντοβολο Ό Γιανης) ΕΕ και ευρωπαιους μας εβαλε στο λουκι που μας έβαλε μόνο και μόνο για να μείνει στην καρέκλα.Οι ΕΕ δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο φοροσυλλεκτην.Η αγανάκτηση του λαού όμως ξέρει ότι δεν θα τον αφήσει στον θρόνο.Οποτε μένει η επιβολή της εξουσίας (με αλληλοστηριξη Ερντογαν)η η καμμένη γη.Δημιουργωντας εθνικό πρόβλημα σπρώχνει εσκεμμένα τους Έλληνες στην ακροδεξιά (η και στγν ΝΔ-Πασοκ)για να της φορτώσει τις μελλοντικές αποτυχίες .Αυτο ειναι το παιγνίδι που παιζεται και που και στις δύο περιπτώσεις χαμένοι θα είμαστε εμείς.Η ιστορία θα γράψει τα πάντα και μάλιστα πολύ γρήγορα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Ο τίτλος του άρθρου "μειονοτικοί" είναι λανθασμένος. Οι Σέρβοι είχαν κάνει το λάθος να αναγνωρίσουν τους Αλβανούς του Κοσόβου ως Αλβανική μειονότητα και είδαμε τα αποτελέσματα

elassona

εννοειται πως υπαρχει υπαρχει τουρκικη μειονοτητα απλα δεν αναγνωριζεται απο το ελληνικο κρατος διοτι δεν μας συμφερει!!!!!!!οχι οτι δεν υπαρχει

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kanalia-esr_main01

Η «Τηλεοπτική Ελληνική» του Φίλιππου Βρυώνη θα λάβει οριστική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας αν μέχρι τις 26 Ιουνίου αποδείξει ότι μπορεί να πληρώσει το τίμημα - Όλη η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης