Το ΑΠΘ ανέβαλε την αναγόρευση του Άνθιμου σε διδάκτορα

Το ΑΠΘ ανέβαλε την αναγόρευση του Άνθιμου σε διδάκτορα

Με μία λιτή ανακοίνωση, το ΑΠΘ αναφέρει ότι η τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ στο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, αναβάλλεται για λόγους καλύτερης οργάνωσης

Το ΑΠΘ ανέβαλε την αναγόρευση του Άνθιμου σε διδάκτορα
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εξέδωσε μια λιγόλογη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «αναβάλλεται για λόγους καλύτερης οργάνωσης»  η  προαναγγελθείσα τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.

Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και είχε  ξεκινησει στη Θεσσαλονίκη η συλλογή υπογραφών ζητώντας  να μην γίνει η αναγόρευση του Μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα.

Στο σκεπτικό της απόφασης του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ, αναφερόταν ότι ο Άνθιμος «ανήκει στους κορυφαίους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος του κλίματος των Νέων Χωρών. Πρόκειται για έναν Ιεράρχη με υψηλό αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης, ρέκτη του βιβλίου και της πολιτιστικής δημιουργίας, βοηθό και συμπαραστάτη στις προσπάθειες της ακαδημαϊκής θεολογικής κοινότητας».

Η τελετή αναγόρευσης επρόκειτο να γινει σε δύο μέρες, τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, στις 19:30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης