«Πάγωσαν» για τέσσερα χρόνια τα δάνεια 40χρονης μητέρας

«Πάγωσαν» για τέσσερα χρόνια τα δάνεια 40χρονης μητέρας

Η γυναίκα εργάζεται με μισθό 500 ευρώ και πέτυχε μια μεγάλη ανακούφιση, καθώς θα αρχίσει να αποπληρώνει τα καταναλωτικά της δάνεια μετά από τέσσερα χρόνια - Τι λέει η δικηγόρος της στο protothema.gr

«Πάγωσαν» για τέσσερα χρόνια τα δάνεια 40χρονης μητέρας
Από το βραχνά του χρέους ήρθε να απαλλάξει απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, δανειολήπτρια 40 ετών, μητέρα δύο παιδιών, χωρισμένη δύο φορές που εργάζεται σε super market με μισθό 500 ευρώ μηνιαίως.

Πρόκειται για μια απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου που το εντυπωσιακό της μέρος είναι ότι παρόλη την αυστηροποίηση του νόμου πλέον, όρισε μηδενικές καταβολές δηλαδή να μην πληρώνει τίποτα η δανειολήπτρια για τέσσερα έτη, παρόλο που εργάζεται και έχει μισθό. 

Τα χρέη της ήταν 89.000 ευρώ από καταναλωτικά δάνεια, ενώ έχει το 50% της κυριότητας της κύριας οικίας της. Η δικηγόρος κ. Άννα Κορσάνου που χειρίστηκε την υπόθεση μιλώντας στο protothema.gr εξήγησε ότι: «Αφού παρουσιαστήκαμε στο δικαστήριο παραθέσαμε τα γεγονότα και τα δεδομένα της ζωής της, η απόφαση ήταν εξαιρετικά ευνοϊκή διότι για τέσσερα έτη της όρισε μηδενικές καταβολές, της έκανε διαγραφή 37.000 ευρώ και προστάτευσε την κύρια κατοικία της με καταβολές 216 ευρώ για 20 έτη που θα αρχίσουν μετά την τετραετία που δεν θα πληρώνει τίποτα». 

Παράλληλα η κυρία Κορσάνου επισήμανε πως οι άνθρωποι που φθάνουν καθημερινά στο γραφείο της, όπως και σε άλλα δικηγορικά γραφεία ρωτούν: «Υπάρχει ακόμα προστασία της κύριας κατοικίας; Το σπίτι μου κινδυνεύει αν δεν έχω να πληρώσω τα χρέη μου»;

Η δικηγόρος τόνισε στο protothema.gr: «Η απάντηση στα ερωτήματα αυτά δεν είναι απλή. Η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν υπάρχει νόμος που να προστατεύει την κύρια κατοικία και ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη του είναι περισσότερο εκτεθειμένος απ ότι παλαιότερα. Εν τούτοις προστασία της κύριας οικίας υπάρχει μέσω του Νόμου Κατσέλη. Δηλαδή οι δανειολήπτες που έχουν κάνει την αίτησή τους στο Ειρηνοδικείο και περιμένουν να εκδικαστεί η υπόθεσή τους εφ' όσον βέβαια έχουν κερδίσει και την προσωρινή διαταγή το πρώτο δηλαδή ας πούμε δικαστήριο που ορίζει και μια πολύ χαμηλή δόση για να πληρώνει ο δανειολήπτης έως ότου γίνει το οριστικό δικαστήριο. Φυσικά οι δανειολήπτες που έχουν πετύχει μία ευνοϊκή γι' αυτούς  απόφαση και εφ όσον είναι συνεπείς στην καταβολή των δόσεων που ορίζει η απόφαση τους δεν έχουν τίποτα να φοβούνται. Το ερώτημα είναι, ο νόμος Κατσέλη βοηθάει ακόμα αδύναμους συμπολίτες μας; Είναι γεγονός ότι όπως όλα στη χώρα μας δυσκολεύουν έχει δυσκολέψει και αυτή η διαδικασία και αυτό το λέμε γιατί το τελευταίο έτος παρατηρούμε ραγδαία αύξηση των απορριπτικών αποφάσεων. Παρόλα αυτά εξακολουθούν να εκδίδονται και ιδιαίτερα θετικές αποφάσεις όπως η περίπτωση της 40χρονης μητέρας». 
Κλείσιμο

Η δικηγόρος Άννα Κορσάνου


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης