Νέοι σταθμοί διοδίων στην Κορίνθου - Πατρών

Νέοι σταθμοί διοδίων στην Κορίνθου - Πατρών

Πρόκειται για τους σταθμούς Ελαιώνα Αιγιαλείας και Ρίου, στο ρεύμα προς Πάτρα  - Σε λειτουργία και οι νέοι πλευρικοί σταθμοί διοδίων σε Δερβένι, Ακράτα, Καλάβρυτα και  Δρέπανο - Η συνολική χρέωση για τα επιβατικά αυτοκίνητα στο σύνολο των 201,5 χλμ. είναι 11,50€

Σε λειτουργία τίθενται από τα ξημερώματα της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου οι τελευταίοι σταθμοί διοδίων στην Κορίνθου - Πατρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού, που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα, πρόκειται για τους σταθμούς Ελαιώνα Αιγιαλείας και Ρίου (στο ρεύμα προς Πάτρα, έως τώρα λειτουργούσε μόνο προς Αθήνα).

Παράλληλα, τίθενται σε λειτουργία τέσσερις νέοι πλευρικοί σταθμοί διοδίων: Δερβένι, Ακράτα, Καλάβρυτα, Δρέπανο. Η συνολική χρέωση, ενδεικτικά για τα επιβατικά αυτοκίνητα για το σύνολο των 201,5 χλμ. είναι 11,50€ και θα ισχύει για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης με ετήσια αναπροσαρμογή μόνο λόγω πληθωρισμού.

Στα μετωπικά διόδια του Ρίου, στην κατεύθυνση προς Πάτρα, θα ισχύουν οι εξής τιμές:

- Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,40 ευρώ.

- ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 2,10 ευρώ.

- Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 5,30 ευρώ.

- Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 7,40 ευρώ.

Στα μετωπικά διόδια του Ελαιώνα θα ισχύουν οι εξής τιμές:

- Δίκυκλα και τρίκυκλα 2,20 ευρώ.

- ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 3,20 ευρώ.

- Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 8,10 ευρώ.

- Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 11,30 ευρώ.

Στα πλευρικά διόδια του Δερβενίου οι τιμές θα είναι οι εξής:

- Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,90 ευρώ.

- ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 1,30 ευρώ.

- Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 3,30 ευρώ.

- Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 4,60 ευρώ.

Στα πλευρικά διόδια της Ακράτας οι τιμές θα είναι οι εξής:

- Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,20 ευρώ.

- ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 1,70 ευρώ.

- Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 4,30 ευρώ.

- Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 6 ευρώ.

Στα πλευρικά διόδια του κόμβου των Καλαβρύτων θα ισχύουν οι εξής τιμές:

- Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,60 ευρώ.

- ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 2,30 ευρώ.

- Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 5,90 ευρώ.

- Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 8,30 ευρώ.

Στα πλευρικά διόδια του Δρεπάνου θα ισχύουν οι εξής τιμές:

- Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,20 ευρώ.

- ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 1,70 ευρώ.

- Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 4,30 ευρώ.

- Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 6 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Χ.Π.

Άλλη μιά τεράστια επιτυχία....!! Ένας ακόμη υπό κατασκευή δρόμος τον οποίο πληρώσαμε αποκλειστικά εμείς οι χρήστες όταν πληρώναμε διόδια στον κατσικόδρομο, ένας δρόμος που σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι ευρωπαικών προδιαγραφών (και εδώ πρέπει να γίνουν χιλιάδες αγωγές από κάθε ενδιαφερόμενο φορέα της περιοχής), ένας δρόμος που πρίν ακόμη τελειώσει γέμισε διόδια... !! Το πιό καταπληκτικό είναι ότι τα νέα διόδια του Ρίου είναι ΜΕΣΑ !!!!! στα πολεοδομικά όρια του Δήμου Πατρέων...!!!! Αλήθεια ο αριστερός...!!! χαχαχα (βλαχο)δήμαρχος Πατρέων τί έχει κάνει για αυτό....!????? Ο περιφερειάρχης και άλλος παλιόβλαχος Κατσιφάρας τί λέει..???? Αλλά και βέβαια άλλα διόδια για την διπλανή πόλη του Αιγίου, όταν είναι γνωστό ότι στην πράξη το Αίγιο είναι μέρος της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της ευρύτερης περιοχής των Πατρών...!!! Δύο λοιπόν διόδια μεταξύ των δύο αυτών γειτονιών.....!!!!!! Συγχαρητήρια και είς ανώτερα....!!!!

ΚΟΚΑΣ

Μου αρέσουν τα σχόλια σας. Μνήμη κοτόπουλου. ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα διόδια και αυτά και τα μελλοντικά είναι στη σύμβαση που υπέγραψε ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ. Ήταν το τελευταίο νομοσχέδιο που πέρασε πριν φύγη. Τότε που σε μια νύχτα έδωσε με συνοπτικές διαδικασίες τους δρόμους. Και αγαπητά κοτόπουλα Θα σας θυμίσω ότι για αρκετά χρόνια οι δημόσιος υπερεργολάβος Μπόμπολας, δεν έβαλε ουτε ένα ευρώ σε εργα παρά εφτιαχνε κάθε τόσο και νέα διόδια, μάζεψε τα λεφτά του κόσμου και μετά άρχισε τα έργα. Υπήρχαν δεκάδες έρευνες στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα της Κυριακής για τα μηχανήματα φάντασμα που απλά τα είχαν σε μάντρες για να φανει οτι κάνουν ή θα κάνουν έργα. Τόσες φορές ειχε πρωτοσελιδα το Πρωτο Θεμα για μηδεν έργα αλλά για νέα διόδια. Βάλτε το χερι στη τσεπη και αγοράστε την εφημερίδα. όχι μονο τσαμπέ και σχόλια της αρλουμπας. Είπαμε ο πολιτικος απατεωνας Τσίπρας βουλιαξε τη χώρα στα σκ@@α αλλά μην βγάζουμε λάδι και αυτόν που φρόντισε στο τελευταίο νομοσχέδιο του να γίνει διοδιοκαταιγίδα και να φτιαχνουν δρόμους με τα λεφτα των διοδίων. ΟΛΑ τα διόδια που μπηκαν και αυτά που θα μπουν σε όλη την Ελλάδα ειναι στη σύμβαση Σουφλιά.

Βασιλης

Ενας δρομος φτιαγμενος επανω στην εθνικη οδο Πατρων -Αθηνων η οποια εξυπηρετουσε οχι τις διεθνες μεταφορες και τους ευρωτουριστες με τα τροχοσπιτα,τις πανακριβες μηχανες τα καλοκαιρια οπως επιθυμει η Μερκελ και το συναφι τους ,αλλα τον απλο κοσμακη και ιδιαιτερα εμας τους πλουσιους γονους της Αιγιαλειας.Οι πλουσιοι γονοι της εργατιας,της αγροτιας,της κτηνοτροφιας,των ιδιωτικων υπαλληλων ,μικροεπαγγελματιων, φοροφυγαδες της λιστας ΛΑΓΚΑΡΤ και με εκατομμυρια ευρω καταθεσεις στις Ελβετικες τραπεζες, κατοχοι ολοι μεζονετων , βιλων και επαυλεις , με τις πορσε,τις καγιεν,τις μερσεντες,τις ΒΜW,τα αουντι,τις μαζερατι,τις ρολροις,τις τζαγκουαρ δεν εχουμε κανενα οικονομικο προβλημα να σας πληρωνουμε και το πηγαινε και το ελα παλιο κλεφταραδες,παλιοκουφαλες , απο το Αιγιο στην Ακρατα μια αποσταση 20 χιολιομετρων διοδια στα ορια του δημου μας το ποσο των 3,20 E.Ειναι που θα πληρωνει ο κοσμος λαμογια χιλιομετρικα ενα δικαιο συστημα την αποσταση που θα διανυει οπως λεγαται ψευταραδες.Που ειναι το παραπλευρο οδικο δικτυο το οποιο δεν εχετε κατασκευασει, για να χρησιμοποιησει ο ντοπιος ο οποιος θελει σχεδον καθημερινος να μεταβεi στο Αιγιο εφοσον τα λαμογια πολιτικοι αποφασισαν με τον καποδιστρια να μαζεψουν ολες τις δημοσιες υπηρεσιες στο Αιγιο και οχι μονο.Γιατι ειμαι υποχρεωμενος να παω στο Αιγιο οχι απο την εθνικη οδο που υπηρχε αλλα απο το παμπαλαιο οδικο δικτυο που κατασκευαστηκε απο την ιδρυση του κρατους απο τον Χαριλαο Τρικουπη κανοντας γυρους ολα τα χωρια της Αιγιαλειας και το καλοκαιρι να φτυνεις το γαλα της μανας σου απο την τουριστικη κινηση στα παραλια της Αιγιαλειας.Να πατε στον αγυριστο ολοι σας κουφαλες...............................................Ο Κος Δημαρχος θα παρει καμια θεση οπως εκανε ο Δημαρχος Στυλιδας για τους δημοτες του η επαναπαυεται σε υποσχεσεις.

chris

Τα αριστερά διόδια έχουν άλλη χάρη

περασμενα ξεχασμενα...

Μου αρεσε που το κίνημα Δεν Πληρώνω υποστήριζε ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η ανυπακοή απέναντι στο κράτος και τις κυβερνητικές αποφάσεις θα μαζικοποιηθεί και θα επεκταθεί, πέραν των διοδίων, και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Kalogritsa ELEOS

Ρε παιδιά τις κλίσεις, έλεος, τι θα γίνει με τις στραβές κλίσεις που έχει ο δρόμος;;;;; Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε τα πάντα δίχως έλεγχο. Οι κλίσεις είναι λάθος.

ΤΡΕΛΛΑ ΚΕΡΔΗ

διόδια και στα εκλογικά κέντρα, 500 ευρώ για να περάσεις ρεμάλι .....

!

ΟΛΕ

τρελλέων

βάλτε κι άλλους δεν φτάνουν, έτσι τα παίρνανε και επί τουρκοκρατίας

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης